Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Γερμανία: «Η ρητορική μίσους» τιμωρείται πιο σκληρά από τον ομαδικό βιασμό

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Γερμανία: «Η ρητορική μίσους» τιμωρείται πιο σκληρά από τον ομαδικό βιασμό
Μια εισροή εκατομμυρίων μη Ευρωπαίων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχει αλλάξει ριζικά τη φύση του εγκλήματος στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Μια Γερμανίδα που αντέδρασε στον άγριο ομαδικό βιασμό μιας 15χρονης από δέκα κυρίως μετανάστες άνδρες πρόκειται να περάσει ένα διάστημα πίσω από τα κάγκελα για υποτιθέμενες «αναρτήσεις μίσους» που έγιναν μέσω WhatsApp για έναν από τους δράστες.
Ο ομαδικός βιασμός διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 σε ένα περίοπτο δημόσιο πάρκο στο Αμβούργο, με τους δέκα άνδρες, ηλικίας από 16 έως 20 ετών, να εκμεταλλεύονται τη μεθυσμένη κατάσταση της εφήβου και την έλλειψη μαρτύρων λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων καραντίνας.
Η φύση του ομαδικού βιασμού, καθώς και το γεγονός ότι οργανώθηκε σε μια ομαδική συνομιλία, προκάλεσε ιδιαίτερη φρίκη στην αίθουσα του δικαστηρίου και στον δημοφιλή Τύπο.
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι πέντε από τους δέκα άνδρες ήταν μη Γερμανοί υπήκοοι, μεταξύ των οποίων κάποιοι από το Αφγανιστάν και τη Συρία.
Μόνο ένας από τους άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών.
Στους υπόλοιπους δράστες επιβλήθηκαν ήπια κοινωφελή εργασία και ποινές με αναστολή.
Ένα δικαστήριο ανηλίκων στο Αμβούργο δέχτηκε έντονη διαδικτυακή κριτική για τη δικαστική απόφαση να επιβληθούν ποινές μη στέρησης της ελευθερίας σε εννέα από τους δέκα άνδρες.
Στον απόηχο των ποινών, ένας από τους βιαστές αναγνωρίστηκε ονομαστικά στο διαδίκτυο και ο αριθμός του κινητού του κυκλοφόρησε στην εφαρμογή Snapchat. 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Μια 20χρονη, χωρίς καμία σχέση με το θύμα, ούτε με τους δράστες, παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα στο Whatsapp σε έναν από τους βιαστές.
Μεταξύ άλλων, τον ανάφερε ως «άτιμο γουρούνι βιαστή» και «αηδιαστικό φρικιό», ρωτώντας τον αν ντρεπόταν όταν κοιταζόταν στον καθρέφτη και λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να πάει πουθενά «χωρίς να πάρει μια γροθιά στο πρόσωπο».
Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τα μηνύματα της γυναίκας ως «χείμαρρο ύβρεων».
Η 20χρονη εξέφρασε τύψεις και είπε ότι είχε ξεσπάσει πάνω στον θυμό της «χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές» γιατί πίστευε ότι ο βιαστής το άξιζε, αλλά συνειδητοποίησε ότι οι πράξεις της δεν «έκαναν κανέναν καλύτερο».
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν άλλα 140 άτομα για «ρητορική μίσους» σε σχέση με τη δίκη.
Η περιφερειακή δικαστής Anne Meier-Göring, υπεύθυνη για την επιβολή των επιεικών ποινών για τους βιαστές, βρέθηκε να επαινείται σε αριστερές γερμανικές εκδόσεις για την απόφασή της, με ένα να αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση του δικαστή ως ένδειξη ότι δεν έπρεπε να «πιεσθεί από τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης» και αποκαλώντας την «γενναία και έξυπνη».
Η δικαστική ένωση του Αμβούργου υπερασπίστηκε τη Meier-Göring πέρυσι, όταν έγινε αντικείμενο διαδικτυακού σχολιασμού με «αντιμεταναστευτικό τόνο», καθώς η νομική ένωση κατήγγειλε τη ρητορική εναντίον της αμφιλεγόμενης δικαστή ως επίθεση στο «κράτος δικαίου».
Μια εισροή εκατομμυρίων μη Ευρωπαίων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχει αλλάξει ριζικά τη φύση του εγκλήματος στη Γερμανία, με τις αρχές στην ίδια πόλη του Αμβούργου όπου συνέβη ο ομαδικός βιασμός πυροβολώντας έναν ισλαμιστή που κρατούσε τσεκούρι κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής εκδήλωσης την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέραμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αστυνομική επίτροπος του Βερολίνου είπε σε συνέντευξή της ότι η πλειονότητα των βίαιων εγκλημάτων στην πόλη της διαπράττονται από νεαρούς μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης