Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ισραηλινοί ελευθερώνουν άγρια σκυλιά για να επιτίθενται σε ομήρους από την Παλαιστίνη

ΟΗΕ: Ισραηλινοί ελευθερώνουν άγρια σκυλιά για να επιτίθενται σε ομήρους από την Παλαιστίνη
Χρησιμοποιούν σκύλους για να επιτεθούν σε Παλαιστίνιους κρατούμενους
Σχετικά Άρθρα

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) Jeremy Lawrence επέκρινε τους Ισραηλινούς στρατιώτες που εξαπέλυσαν επίθεση με σκυλιά σε κρατούμενους Παλαιστίνιους.
Ο εκπρόσωπος απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu σχετικά με Ισραηλινούς στρατιώτες που χρησιμοποιούν σκύλους για να επιτεθούν σε Παλαιστίνιους κρατούμενους, εμπλέκονται σε πράξεις σεξουαλικής βίας και χρησιμοποιούν έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο ως ανθρώπινη ασπίδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Γνωρίζουμε αναφορές ότι έχουν απελευθερωθεί σκυλιά σε κρατούμενους, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουμε τραύματα από δαγκώματα», είπε ο Jeremy Lawrence.
«Τέτοιες ενέργειες συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των υποχρεώσεων του Ισραήλ βάσει του κατοχικού νόμου σχετικά με τα προστατευόμενα πρόσωπα και του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τα ατομικά δικαιώματα στη ζωή και την υγεία, την απόλυτη απαγόρευση απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας», σημείωσε.
Στη συνέχεια απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με Ισραηλινούς στρατιώτες που έδεσαν έναν τραυματία Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε πυροβοληθεί στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, στο μπροστινό μέρος ενός στρατιωτικού οχήματος και τον χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινη ασπίδα, σημειώνοντας ότι το περιφερειακό γραφείο της OHCHR εξέδωσε δελτίο τύπου καταδικάζοντας το περιστατικό.
«Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η OHCHR καταδικάζει τις συνεχιζόμενες και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που δεσμεύουν το Ισραήλ ως κατοχική δύναμη», ανέφερε το δελτίο τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης