Τελευταία Νέα
Διεθνή

McGregor (πρ. Πεντάγωνο): Οι δυτικοί έσυραν 13.000 ανθρώπους στον θάνατο - Τελειώνει σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία

McGregor (πρ. Πεντάγωνο): Οι δυτικοί έσυραν 13.000 ανθρώπους στον θάνατο - Τελειώνει σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία
«Σε τέτοιες στιγμές, ο στρατός δεν δέχεται πλέον ζημιές από την ίδια τη μάχη, αλλά ως αποτέλεσμα υποχώρησης» τονίζει ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου
Η υποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ο μαζικός θάνατος των στρατιωτών τους δείχνουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει σύντομα, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.
«Έχουν μείνει ελάχιστα από τον ουκρανικό στρατό στα πεδία των μαχών. Έχασαν 13.000 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο τέλος του πολέμου, όταν ο στρατός καταρρέει και υποχωρεί. Σε τέτοιες στιγμές, ο στρατός δεν δέχεται πλέον ζημιές από την ίδια τη μάχη, αλλά ως αποτέλεσμα υποχώρησης», τόνισε με νόημα ο αξιωματικός.
Την ίδια στιγμή, ο McGregor εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα συνεχίσει να εξασθενεί σοβαρά.
Η σύγκρουση συνεχίζεται μόνο με υπαιτιότητα δυτικών εκπαιδευτών και χειριστών στρατιωτικού εξοπλισμού από χώρες του ΝΑΤΟ, κατέληξε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, υποστήριξε ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022 ανήλθαν σε 31.000 νεκρούς.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας τη δήλωσή του, αντέκρουσε ότι κάθε πολίτης της Ουκρανίας κατανοεί ότι αυτό είναι ψέμα.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας McGregor διευκρίνισε ότι μόνο τον Μάιο ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και πάνω από δύο χιλιάδες επτακόσια όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης