Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προεδρικό debate ΗΠΑ: Το φιάσκο Biden χειρότερο από το κάζο στο Αφγανιστάν – Εσπευσμένα αλλαγή με σενάριο για Michelle – Hillary

Προεδρικό debate ΗΠΑ: Το φιάσκο Biden χειρότερο από το κάζο στο Αφγανιστάν – Εσπευσμένα αλλαγή με σενάριο για Michelle – Hillary
Σε εφιάλτη κατέληξε για το Δημοκρατικό Κόμμα το debate μεταξύ του νυν προέδρου Joe Biden και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Donald Trump - Έντονα σενάρια για αντικατάσταση Biden στο Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο  
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Το debate μεταξύ του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Donald Trump αποδείχθηκε χειρότερο για το Δημοκρατικό Κόμμα και από την αποτυχημένη αποχώρηση από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wall Street Charles Ortel.
«Η νύχτα της συζήτησης ήταν ένα φιάσκο για την ομάδα Biden και για τους ανθρώπους της στα μέσα ενημέρωσης και αλλού όπου πουλούσαν ασταμάτητα τις καταστροφές του προέδρου των ΗΠΑ σε πολλά μέτωπα ως «επιτυχίες»», δήλωσε στο Sputnik ο αναλυτής της Wall Street και ερευνητής δημοσιογράφος.
Λίγους μόνο μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών η ηγεσία των Δημοκρατικών πρέπει τώρα να αντικαταστήσει τον Biden και τη Harris (αντιπρόεδρος ΗΠΑ) και να προσπαθήσει να βρει μία πιο αξιόπιστη ομάδα υποψηφίων για να αντιμετωπίσει τον δυναμικό και με άφθονη χρηματοδότηση Donald Trump επισημαίνει ο Ortel.

Εσπευσμένα αλλαγή

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς ο πάγκος των Δημοκρατικών έχει καταστεί αδύναμος εξαιτίας των ηγετικών κύκλων του κόμματος  που εγκατέστησαν έναν κατά συρροή ψεύτη, που αποτυγχάνει σε όλα τα μέτωπα στον Λευκό Οίκο», επισημαίνει ο Ortel.
«Είτε πρόκειται για την κατεδαφισμένη προβλήτα στη Γάζα, τις πανωλεθρίεςς στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, τη φρικτή κρεατομηχανή στην Ουκρανία, είτε την ανομία και τις αποτυχίες σε πολιτείες και πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς, ο Joe Biden και η Kamala Harris αναδείχθηκαν ανίκανοι και χαμένοι.

Ανησυχούν οι χορηγοί του Biden 

Πριν από μια εβδομάδα, ο βραβευμένος με Pulitzer ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh επέστησε την προσοχή στις αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ των κορυφαίων Δημοκρατικών και των πλούσιων χορηγών του σχετικά με την ικανότητα του Biden να νικήσει τον Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου.
O Hersh εκτίμησε ότι εάν ο Biden υστερήσει δραματικά στο debate – όπως έγινε τελικά – τότε το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο τον Αύγουστο θα αντικαταστήσει τον νυν πρόεδρο με έναν άλλο πιο νέο και δυναμικό υποψήφιο.
Αυτό το σενάριο φαίνεται πιθανό μετά τη συζήτηση, σύμφωνα με τον Ortel.

Σενάριο για Michelle Obama - Hillary Clinton

«Μια θεωρητική προσέγγιση θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός διδύμου αποκλειστικά με γυναίκες, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν τις αντιληπτές αδυναμίες των Ρεπουμπλικάνων πάνω σε θέσεις όπως η άμβλωση.
Εδώ, θα μπορούσε να υπάρξει ένα δίδυμο όπως αυτό της Michelle Obama με τη Hillary Clinton.
Μένει να φανεί ποια από τις δύο θα λάβει το προεδρικό χρίσμα» παρατηρεί ο αναλυτής της Wall Street.
«Ο εφιάλτης της Πέμπτης θα φαίνεται ακόμη χειρότερος το πρωί της Παρασκευής για τους Δημοκρατικούς.
Οι "μάρκες" Biden και Harris δεν μπορούν να πωληθούν», υποστηρίζει ο Ortel.

trump_biden.JPG

Ποια άλλα ονόματα ακούγονται

Δημοσίευμα του Politico αναφέρει ότι ορισμένοι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών έχουν αρχίσει να συζητούν ενεργά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του νυν προέδρου Joe Biden με άλλον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές εξαιτίας της εμφάνισης του στο debate.
Σύμφωνα με το Politico, πλέον συζητούν ενεργά «αυτό που δεν μπορούσε να συζητηθεί»: την αντικατάσταση του σημερινού αρχηγού κράτους στην εκλογική κούρσα με άλλον υποψήφιο .
«Ο Biden πρέπει να φύγει, δεν υπάρχει αμφιβολία» επισημαίνουν από το Δημοκρατικό κόμμα, όπως αναφέρει το Politico.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα υπάρξουν έντονες πιέσεις για αλλαγή υποψηφίου στο επικείμενο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 19 - 22 Αυγούστου, όταν θα πρέπει να επικυρωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα του Biden.
Παρόλο αυτά και βάσει του καταστατικού του Δημοκρατικού κόμματος θεωρείται δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αντικατασταθεί ο Biden ως υποψήφιος χωρίς τη συνεργασία και τη συναίνεση του, εκτός αν και οι αρμόδιοι του κόμματος είναι πρόθυμοι να ξαναγράψουν τους κανονισμούς του κόμματος.
O David Axlerod, σύμβουλος του Barack Obama υποστήριξε ότι οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ανήσυχοι που διερωτώνται εάν πρέπει να συνεχίσει ο Biden ενώ αυξάνονται οι φωνές Δημοκρατικών που κάνουν λόγο για καταστροφή και ότι η ομάδα του Biden πρέπει να τον πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητα του και το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατιών να ορίσει άλλο υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη ακούγονται και τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Biden ως υποψήφιο των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται η αντιπρόεδρος Kamala Harris αν και τα δημοσκοπικά ποσοστά της είναι χαμηλά, ο Gavin Newsom, o 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο 59χρονος J. B.Pritzker, κυβερνήτης του Ιλινόις, ο οποίος έχει ξεχωρίσει με τους νόμους του για τις αμβλώσεις και τον έλεγχο της οπλοκατοχής, ο Gretchen Whitmer, ο κυβέρνησης του Μίσιγκαν, ο οποίος ήταν στη λίστα του Biden για αντιπρόεδρος του στις εκλογές του 2020, ο Sherrod Brown, ο πιο ηλικιωμένος - 71 ετών - από τους πιθανούς υποψηφίους που έχει παρελθόν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ο Dean Philips, ο οποίος ήταν και αντίπαλος του Biden κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει το κόμμα, και ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Josh Shapiro.

Πανικός στους Δημοκρατικούς

Ενδεικτικό των αρνητικών εντυπώσεων που προκάλεσε η παρουσία του Biden στις ΗΠΑ είναι ότι κορυφαίοι δωρητές αρχίζουν να επανεξετάζουν τη στάση τους όσον αφορά τη συνέχεια της χρηματοδότησης του Biden, με τη συζήτηση να έχει ανάψει σχετικά με το σενάριο απομάκρυνσης του Joe Biden ως υποψήφιου καθώς και με το ποιοι θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν.
Σύμφωνα με μέτρηση του CNN, το 67% των Αμερικάνων πιστεύει ότι ο 78χρονος Trump, ο οποίος ήταν κατά κοινή παραδοχή πολύ ενεργητικός, επιθετικός και αποφασιστικός, κέρδισε το debate έναντι 33% που θεωρεί νικητή τον Biden.
Συνολικά με βάση τον μέσο όρο των μετρήσεων των τελευταίων επτά ημερών ο Trump με ποσοστό 47% έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Biden.
Να σημειωθεί ότι στο ποσοστό αυτό δεν έχει καταγραφεί η αντίδραση των Αμερικανών ψηφοφόρων στο debate.
real_clear.JPG
Schuster (Δημοκρατικοί – ΗΠΑ): Ο Biden δεν εγκαταλείπει την προεδρική κούρσα, θα είναι παρών στο δεύτερο debate (10/9)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα λόγω της αποτυχημένης, από τη σκοπιά άλλων μελών του κόμματος και ειδικών, απόδοση στο debate, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Joe Biden, Seth Schuster στο The Hill.
«Φυσικά δεν τα παρατάει», είπε ο Schuster.
Σύμφωνα με το CΝΝ, μέλη της εκστρατείας του Biden λένε ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει και θα δώσει το παρών στο δεύτερο debate με τον Trump στις 10 Σεπτεμβρίου.

CNN: Ο Biden θα συμμετάσχει στο δεύτερο debate με τον Trump στις 10 Σεπτεμβρίου

Ο Biden έχει κάθε πρόθεση να συμμετάσχει στο δεύτερο προεδρικό debate με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία Donald Trump τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το CNN επικαλούμενο την προεκλογική ομάδα του σημερινού προέδρου.
Οι σύμβουλοι του Biden υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση στο πρώτο debate δεν πρέπει να αποκλείει τον πρόεδρο από το να επιδιώξει την επανεκλογή του και ως εκ τούτου ο νυν πρόεδρο εξακολουθεί να σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μια δεύτερη προεδρική τηλεοπτική αναμέτρηση.

Συγκλονισμένη η Δύση από τη συζήτηση Biden – Trump


Το Der Spiegel έγραψε ότι η συζήτηση Biden – Trump συγκλόνισε τους Γερμανούς.
Ο ένας από τους πιθανούς υποψηφίους φαινόταν «εξευτελισμένος» ενώ ο άλλος έλεγε ψέματα.
«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση.
Διαφορετικά, ανοίγουν το δρόμο για τον Donald Trump για το Οβάλ Γραφείο» γράφει το Der Spiegel σε άρθρο με τίτλο «Ο Biden πρέπει να κάνει τη χάρη στον κόσμο και να εγκαταλείψει την κούρσα».
Η Γερμανία φοβάται ότι ο Trump μπορεί να γίνει ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει το Der Spiegel που χαρακτηρίζει ένα τέτοιο σενάριο «μια ιστορική τραγωδία που θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο».

O Biden κοίταζε τον Trump με το στόμα ανοιχτό

Σύμφωνα με τον Pablo Pardo, αρθρογράφο της El Mundo, το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ ήλπιζε ότι η συζήτηση θα βοηθούσε στην άρση των αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητα του Biden να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.
«Αυτό συνέβη με έναν τρόπο: διέλυσε τις αμφιβολίες.
Όχι όλες, αλλά πολλές», χλεύασε ο Pardo και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η φυσική κατάσταση του προέδρου ανησύχησε έντονα τους πολιτικούς σε πολλές δυτικές χώρες.
Ο αρθρογράφος χαρακτήρισε επίσης με χλευασμό την ομιλία του Biden ιστορική και είπε ότι δεν ήταν απλώς κακή, αλλά τρομακτική.
Διαπίστωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Biden επανειλημμένα «κοίταζε τον Trump με το στόμα ανοιχτό, σαν να μην μπορούσε να καταλάβει τι έλεγε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος».
Σύμφωνα με τον Pardo, παρόλο που ο Trump δεν έδινε τις ενδεδειγμένες απαντήσεις, ήταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εκείνος που φαινόταν στο κοινό καλός ομιλητής.
Η συζήτηση ήταν μία πραγματική καταστροφή για τον Biden, κατέληξε ο Ισπανός αρθρογράφος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης