Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ βγάζουν τη ... «Σφήκα» στη Μεσόγειο - Ηχηρό μήνυμα αποτροπής απέναντι σε Hezbollah και Houthis

Οι ΗΠΑ βγάζουν τη ... «Σφήκα» στη Μεσόγειο - Ηχηρό μήνυμα αποτροπής απέναντι σε Hezbollah και Houthis
Η σχετική πρωτοβουλία ελήφθη τη στιγμή που διεθνείς φορείς εκφράζουν ανησυχίες ότι ο πόλεμος του Ισραήλ  θα επεκταθεί και στον Λίβανο
Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής Hezbollah του Λιβάνου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν να βγάλουν εκ νέου το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Wasp (Σφήκα) στη Μεσόγειο Θάλασσα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Η σχετική πρωτοβουλία ελήφθη τη στιγμή που διεθνείς φορείς εκφράζουν ανησυχίες ότι ο πόλεμος του Ισραήλ  θα επεκταθεί και στον Λίβανο, όπου η Hezbollah -αναπόσπαστο τμήμα του «Άξονα της Αντίστασης» που υποστηρίζεται από το Ιράν - εμπλέκεται τακτικά σε ανταλλαγή πυρών με το εβραϊκό κράτος.
Ενώ η μετεγκατάσταση του πλοίου στη Μεσόγειο θα μπορούσε να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους, ένας Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε στην Washington Post ότι το επιθετικό «αμφίβιο» πλοίο εξυπηρετεί σκοπόυς «αποτροπής» και ότι είχε τη δευτερεύουσα λειτουργία της απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος μεγάλης κλίμακας.
Ένας άλλος αξιωματούχος εξήγησε στην Post ότι η κίνηση του USS Wasp ήταν παρόμοια με αυτή του επιθετικού πλοίου USS Bataan, το οποίο μεταφέρθηκε στην περιοχή μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και παρέμεινε εκεί για αρκετούς μήνες.
Ο αξιωματούχος υπενθύμισε, δε, ότι το πλοίο ήταν εκεί για να περιορίσει τη σύγκρουση και να ... διατηρήσει «ανοιχτές» τις επιλογές των Αμερικανών αξιωματούχων.
Το USS Wasp θα μεταφέρει την 24η θαλάσσια εκστρατευτική μονάδα απο κοινού με το USS Oak Hill, «κουβαλώντας», επίσης, πεζοναύτες, αποβατικά σκάφη, οχήματα και οπλικό φορτίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης