Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή διαμάχη για το Χοκαίντο - Η Ιαπωνία συμμετέχει σε νατοϊκές ασκήσεις, η Ρωσία προειδοποιεί με αντίμετρα

Σκληρή διαμάχη για το Χοκαίντο - Η Ιαπωνία συμμετέχει σε νατοϊκές ασκήσεις, η Ρωσία προειδοποιεί με αντίμετρα
Από τη Μόσχα «τονίστηκε ότι η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Fumio Kishida βάζει το Τόκιο σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης»
Η Ρωσία εξέφρασε την έντονη ενόχληση της στην Ιαπωνία λόγω της εμπλοκής του Τόκυο σε πολεμικές ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα, ενώ την προειδοποίησε για συμμετρικά αντίμετρα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Στις 28 Ιουνίου, η πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Ρωσία έλαβε μια έντονη διαμαρτυρία για τα σχέδια των ιαπωνικών αρχών να πραγματοποιήσουν  σειρά στρατιωτικών ασκήσεων από κοινού με τη Γερμανία και την Ισπανία στο νησί Χοκάιντο -πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας- από τις 19 Ιουλίου έως 25», τόνισε σχετικά η ρωσική διπλωματία.
«Τονίστηκε ότι η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Fumio Kishida βάζει το Τόκιο σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης στη Βορειοανατολική Ασία και σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Τους έχουμε προειδοποιήσει για τα κατάλληλα αντίμετρα για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων και την προστασία της κυριαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», προστίθεται με νόημα.
Στην ιαπωνική πλευρά «διεμηνύθηκε ότι η προκλητική στρατιωτική δραστηριότητα δίπλα στα σύνορα της Άπω Ανατολής της χώρας μας, που διεξάγεται επίσης σε συνεργασία με εξωπεριφερειακές χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ - είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Θεωρούμε μια τέτοια δραστηριότητα ως πιθανή απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», κατέληξε η ανώτατη διπλωματική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης