Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Γάζα καθώς οι άμαχοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την περιοχή

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Γάζα καθώς οι άμαχοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την περιοχή

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή

Σχετικά Άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν θανατηφόρα πλήγματα στη νότια Γάζα μετά την έκδοση διαταγής εκκένωσης, η οποία σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ θα επηρεάσει 250.000 Παλαιστίνιους.
Μάρτυρες ανέφεραν έντονους βομβαρδισμούς και βομβαρδισμούς γύρω από το Χαν Γιουνίς την Τρίτη (2/7/2024), την κύρια πόλη της νότιας Γάζας, από την οποία τα ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν στις αρχές Απριλίου μετά από μια καταστροφική μάχη πολλών μηνών.
Νοσοκομειακή πηγή στην πόλη είπε ότι οι βομβαρδισμοί σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 30 άλλους.
Ο βομβαρδισμός ήρθε μετά από ένα μπαράζ ρουκετών στο νότιο Ισραήλ το πρωί της Δευτέρας, τον οποίο ανέλαβε η Ισλαμική Jihad, η οποία έχει πολεμήσει στο πλευρό της Hamas.
Ακολούθησε διαταγή εκκένωσης των περισσότερων περιοχών ανατολικά του Χαν Γιουνίς και στη Rafah κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
20293516_0-0-5410-3607.jpg

Φεύγουν όπως μπορούν οι άμαχοι

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε Παλαιστίνιους να φεύγουν από το ανατολικό Χαν Γιουνίς με τα πόδια, με αυτοκίνητα και με κάρα αλόγων ή γαϊδάρων, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους μαζί τους.
Μερικοί εκτοπισμένοι που δεν έχουν πού να πάνε κοιμόντουσαν στους δρόμους, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.
Ο Ahmad Najjar, κάτοικος της πόλης Bani Suhaila, είπε ότι η ισραηλινή εντολή εκκένωσης είχε προκαλέσει "μεγάλο εκτοπισμό κατοίκων" και προκάλεσε "φόβο και ακραίο άγχος".
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες εκτιμά ότι «περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από αυτές τις εντολές», δήλωσε εκπρόσωπος της UNRWA.
«Αναμένουμε ότι σχεδόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μετακινηθούν από αυτήν την περιοχή», είπε.
Έξι συνεχόμενες ημέρες έντονων μαχών ακολούθησαν παρόμοια εντολή εκκένωσης που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα για την περιοχή Shujaiya της πόλης της Γάζας.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε βομβαρδισμούς πυροβολικού στη βόρεια περιοχή την Τρίτη, και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν.
Ο στρατός τόνισε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούσαν στη Σουτζάγια, στο κέντρο της Γάζας και στη Rafah, όπου αεροσκάφη πραγματοποίησαν πλήγματα και στρατεύματα «έστησαν ενέδρα σε μια ένοπλη ομάδα τρομοκρατών» σε
ένα αυτοκίνητο και τους σκότωσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης