Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκατέλειψε τον ΟΑΣΕ η Ρωσία - Zakharova: Χαμένη υπόθεση ο οργανισμός, υποταγμένος στη Δύση

Εγκατέλειψε τον ΟΑΣΕ η Ρωσία - Zakharova: Χαμένη υπόθεση ο οργανισμός, υποταγμένος στη Δύση
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης να αναστείλει τη συμμετοχή της στον ΟΑΣΕ
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είναι μια χαμένη υπόθεση, δεδομένης της υποταγής του στη θέληση της συλλογικής Δύσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, στο ραδιόφωνο Sputnik.
Η Ρωσία επικύρωσε την απόφασή της να εγκαταλείψει τον Οργανισμό.
"Τα πάντα έχουν υποταχθεί στη θέληση της συλλογικής Δύσης, καθώς πρόκειται να αντικαταστήσει το καταστατικό του Οργανισμού και όλες εκείνες τις αρχές στις οποίες πρέπει να στηρίζεται", δήλωσε η διπλωμάτης.
Ενώ η λέξη "ασφάλεια" παραμένει στο όνομα του περιφερειακού οργανισμού, η ασφάλεια με την παραδοσιακή έννοια "έχει χαθεί εδώ και καιρό, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, καθώς κανείς δεν ξέρει σε ποια βάση να την οικοδομήσει", υποστήριξε.
Κανένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας "δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη", τόνισε η Zakharova.
"Στην πραγματικότητα, τα πάντα έχουν εδώ και καιρό σαπίσει μέχρι τον πυρήνα τους, έχουν χάσει τον σκοπό τους", κατήγγειλε.

Αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειάς του ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης να αναστείλει τη συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ ) και να σταματήσει να καταβάλλει συνδρομές στον οργανισμό.
"Οι Ρώσοι γερουσιαστές και τα μέλη της Κρατικής Δούμας θεωρούν λογικό και δικαιολογημένο να αναστείλουν τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης στην ΠΑ του ΟΑΣΕ και την καταβολή εισφορών στον προϋπολογισμό της ΠΑ του ΟΑΣΕ.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής, οποιεσδήποτε ενέργειες για την τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού της συνέλευσης με στόχο να θιγεί η ρωσική αντιπροσωπεία θα θεωρηθούν νομικά άκυρες", αναφέρεται στο έγγραφο.
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε την πρόταση νωρίτερα την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης