Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόκληση Ισραήλ στον Λίβανο - Μαχητικά έκαναν εικονικές επιδρομές «εκφοβισμού» στη Βηρυτό - Έσπασαν το φράγμα του ήχου

Πρόκληση Ισραήλ στον Λίβανο - Μαχητικά έκαναν εικονικές επιδρομές «εκφοβισμού» στη Βηρυτό - Έσπασαν το φράγμα του ήχου
Κατά τις πτήσεις τους, τα πολεμικά αεροσκάφη να «έσπασαν το φράγμα του ήχου και εκτόξευσαν φωτοβολίδες πάνω από την πόλη»
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν «εικονικές αεροπορικές επιδρομές» πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό εν μέσω διαρκών απειλών του εβραϊκού κράτους για έναρξη στρατιωτικής επέμβασης πλήρους κλίμακας κατά της χώρας.
Το αεροσκάφος πραγματοποίησε τις πτήσεις πάνω από την λιβανέζικη πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Κυριακής 30/6, όπως μετέδωσε το Resistance News Network, ένα κανάλι Telegram.
Μάλιστα, κατά τις πτήσεις τα πολεμικά αεροσκάφη να «έσπασαν το φράγμα του ήχου και εκτόξευσαν φωτοβολίδες πάνω από την πόλη».
Το Τελ Αβίβ άρχισε να διεξάγει σποραδικές επιθέσεις κατά του Λιβάνου μετά την έναρξη του πολέμου του στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, προκαλώντας την πλήρη καταστροφή του παλαιστινιακού θύλακα.
Από την πλευρά της η σιιτική Hezbollah του Λιβάνου απάντησε εκτοξεύοντας εκατοντάδες ρουκέτες στα βόρεια τμήματα των συνόρων Λιβάνου - Ισραήλ.

Επικίνδυνα παιχνίδια του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Το Τελ Αβίβ εκπέμπει επαναλαμβανόμενες απειλές ότι θα μετατρέψει τον Λίβανο «σε μια δεύτερη Γάζα».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε εγκρίνει σχέδια για επίθεση στη χώρα, εγείροντας ανησυχίες ότι το καθεστώς Netanyahu μπορεί να προσπαθήσει να κάνει τις απειλές του πραγματικότητα.
Από τη μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας της Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, έχει διαμηνύσει προς το Ισραήλ ότι «σε περίπτωση που εξαπολύσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στον Λίβανο, η αντίσταση θα πολεμήσει χωρίς περιορισμούς, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια, χωρίς ... ορφοφή».
«Όποιος σκέφτεται πόλεμο εναντίον μας θα το μετανιώσει», σημείωσε ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης.
Επισημαίνεται ότι η Hezbollah έχει οδηγήσει το Ισραήλ σε οπισθοχώρηση σε δύο πολεμικές αναφλέξεις μεγάλης κλίμακας, το 2000 και το 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης