Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακάθεκτο και γεμάτο θράσος το Ισραήλ - Κατέσχεσε χιλιάδες στρέμματα Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Ακάθεκτο και γεμάτο θράσος το Ισραήλ - Κατέσχεσε χιλιάδες στρέμματα Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη
Συνολικά, 23.700 στρέμματα έχουν κηρυχθεί περιουσία του ισραηλινού κράτους το 2024
Σχετικά Άρθρα
Την κατάσχεση 12.700 στρεμμάτων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη μεγαλύτερη κατάσχεση γης σε παλαιστινιακό έδαφος ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο (1993), ενέκρινε η κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με την -ισραηλινή- οργάνωση Peace Now.
Τα εδάφη που βρίσκονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, κηρύχθηκαν «κρατική ιδιοκτησία» από την ισραηλινή αρχή που είναι υπεύθυνη για τις υποθέσεις γης στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Η απόφαση ελήφθη τον Ιούνιο αλλά δημοσιεοποιήθηκε μόλις την Τρίτη 2/7.
Συνολικά, 23.700 στρέμματα έχουν κηρυχθεί περιουσία του ισραηλινού κράτους το 2024 -αριθμός ρεκόρ.
«Τα εδάφη που κηρύχθηκαν κρατική ιδιοκτησία δεν θεωρούνται πλέον ιδιοκτησία των Παλαιστινίων από τις αρχές του Ισραήλ, οι οποίες τους εμποδίζουν να κάνουν χρήση αυτής της γης, ενώ επιπλέον το Ισραήλ μισθώνει κρατική γη αποκλειστικά σε Ισραηλινούς», αναφέρει σε ανακοίνωση η οργάνωση Peace Now.
Την ίδια στιγμή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι Ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη επιτέθηκαν σε ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν ένα παράνομο φυλάκιο εποίκων και κατέστρεψαν αυθαίρετες πρόχειρες κατοικίες σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη.
Οι έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις και πυρπόλησαν ένα όχημα διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση του παράνομου φυλακίου και των πρόχειρων κατοικιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης