Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία ζητά συνοριακή βοήθεια από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία λόγω εκτεταμένης μεταναστευτικής πίεσης

Η Πολωνία ζητά συνοριακή βοήθεια από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία λόγω εκτεταμένης μεταναστευτικής πίεσης
Πολωνοί και Φινλανδοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι ο αριθμός των ατόμων που προσπαθούν να περάσουν μέσω Λευκορωσίας ή Ρωσίας θα μπορούσε να αυξηθεί
Σχετικά Άρθρα
Η Πολωνία ζητά βοήθεια από συνοριοφύλακες και αστυνομία από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία για να ενισχύσει τα σύνορά της με τη Λευκορωσία, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις 4 Ιουλίου.
"Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται για χώρες που έχουν μεγάλη εμπειρία στην προστασία των συνόρων.
Ειδικά, για παράδειγμα, οι ελληνικές εμπειρίες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες", είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.
Τα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας έχουν γίνει ένα κρίσιμο σημείο έντασης, με δυτικούς αξιωματούχους να κατηγορούν το Μινσκ ότι απασχολεί μετανάστες από χώρες εκτός Ευρώπης ως μια μορφή «υβριδικού πολέμου».
Η υπηρεσία συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex, ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που προσπάθησαν να περάσουν στην ΕΕ κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του μπλοκ σχεδόν διπλασιάστηκε τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, αν και αυτή η διαδρομή εξακολουθεί να είναι λιγότερο διακινούμενη σε σύγκριση με άλλες προς την Ευρώπη.
Πολωνοί και Φινλανδοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι ο αριθμός των ατόμων που προσπαθούν να περάσουν μέσω Λευκορωσίας ή Ρωσίας θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά σύντομα.
Η Ελλάδα επεκτείνει την περίφραξη στα σύνορά της με την Τουρκία, ενώ η Φινλανδία λαμβάνει μέτρα για να κλείσει μια νέα διαδρομή μεταναστών μέσω Ρωσίας προς την Ευρώπη.
Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περισσότερων συνοριακών περιπολιών, drones, ηλεκτρονικών ανιχνευτών και κατασκευή περιφράξεων.
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz εξέφρασε τις ανησυχίες του σε μια συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση στις 4 Ιουλίου ότι οι μετανάστες που έρχονται μέσω της Λευκορωσίας μπορεί να περιλαμβάνουν άτομα που έχουν εκπαιδευτεί να επιτίθενται σε Πολωνούς στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης