Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές - Βρετανία: Επανεξελέγη ο Corbyn, νίκησε τον υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος

Εκλογές - Βρετανία: Επανεξελέγη ο Corbyn, νίκησε τον υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος
Ο Jeremy Corbyn ηγήθηκε των Εργατικών μεταξύ 2015 και 2020, παραιτούμενος μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα των εκλογών του 2019
Ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Jeremy Corbyn, επανεξελέγη βουλευτής στο Islington North,  όπου κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
Ο Corbyn κατέκτησε τη νίκη με περισσότερες από 24.000 ψήφους,  σε σύγκριση με τον υποψήφιο των Εργατικών Praful Nargund που κέρδισε περισσότερες από 16.000 ψήφους.
Το Islington North βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, με το προηγούμενο exit poll των γενικών εκλογών να λέει ότι ήταν πολύ κοντά για να το κρίνει κανείς.
Η ομάδα του Corbyn είχε απευθύνει έκκληση για μια στρατιά εθελοντών που θα τους βοηθούσαν στην προεκλογική εκστρατεία στην εκλογική περιφέρεια, λέγοντας ότι αντιμετώπιζαν μια δύσκολη μάχη απέναντι στον μηχανισμό των Εργατικών.
Ο Corbyn τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Εργατικό Κόμμα και του απαγορεύτηκε να θέσει υποψηφιότητα μετά την απάντησή του σε έκθεση για τον αντισημιτισμό, που εξέταζε την εποχή που ήταν ηγέτης.
Ηγήθηκε των Εργατικών μεταξύ 2015 και 2020, παραιτούμενος μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα των εκλογών του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης