Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, το Λονδίνο +0,14% μετά τη νίκη των Εργατικών - Τα βλέμματα στη Γαλλία

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, το Λονδίνο +0,14% μετά τη νίκη των Εργατικών - Τα βλέμματα στη Γαλλία
Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύονται, όπως και η λίρα
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν συγκρατημένη άνοδο την Παρασκευή 5 Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν όψει και της ανακοίνωσης των βασικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και του β΄γύρου των εκλογών στη Γαλλία, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,14%, στις 18.475 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση -0,45%, στις 8.203 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.675 μον. με πτώση -0,26%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 33.987 μον. με μείωση -0,35%.
φσδαφσδασφδ.JPG
Σαρωτική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία

Το μεταβαλλόμενο πολιτικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών την Παρασκευή, αφού το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κατέγραψε σαρωτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, τερματίζοντας 14 χρόνια ταραχώδους διακυβέρνησης των Συντηρητικών.
Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύονται, όπως και η λίρα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν κρίνει ότι μια περίοδος έντονης αστάθειας της αγοράς, η οποία προκλήθηκε από την πολιτική και οικονομική αναταραχή υπό τους Συντηρητικούς, μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της.

Όλα τα βλέμματα στη Γαλλία

Στο επίκεντρο βρίσκεται πλέον ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, μετά την επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στην αρχική ψηφοφορία του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Τα δύο πιο πιθανά σενάρια - μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Le Pen ή ένα κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία - αποτελούν πρωτοφανείς προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης