Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι πρώτες δηλώσεις του Starmer στη Downing Street - «Η δουλειά για την αλλαγή ξεκινά αμέσως»

Βρετανία: Οι πρώτες δηλώσεις του Starmer στη Downing Street - «Η δουλειά για την αλλαγή ξεκινά αμέσως»
Ο κ. Starmer ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό Rishi Sunak, σχολιάζοντας ότι «αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του»
Σχετικά Άρθρα
«Η αλλαγή δεν γίνεται σε μια νύχτα, θα χρειαστεί χρόνος», υπογράμμισε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer, στις πρώτες του δηλώσεις έξω από τη Downing Street.
«Η δουλειά θα αρχίσει αμέσως», ξεκαθάρισε.
Ο κ. Starmer ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό Rishi Sunak, σχολιάζοντας ότι «αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του». Ανέφερε επίσης ότι «δεν πρέπει να υποτιμάται ότι ήταν ο πρώτος ασιατικής καταγωγής πρωθυπουργός του έθνους».
Στη σημείωσε πως «η χώρα ψήφισε για την αλλαγή». Όπως είπε, όταν το χάσμα πολιτικής – πολιτών μεγαλώνει πολύ, αυτό οδηγεί σε απώλεια της πίστης και του οράματος για ένα καλύτερο μέλλον. «Πρέπει να κινηθούμε μαζί» υπογράμμισε.
Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε ότι χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια και υπογράμμισε ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να του συμπεριφέρονται με σεβασμό και τιμή. Είπε επιπλέον ότι η κυβέρνησή του «θα υπηρετήσει το καλό», σημειώνοντας ότι «αλλάξαμε το κόμμα των Εργατικών για να επιστρέψει στην ηγεσία».
Υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της, να είναι προπομπός και πρωτοπόρος. «Πρέπει πάντα να αναγνωρίζουμε πότε πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση» σημείωσε.
«Είναι σίγουρα ξεκάθαρο σε όλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια μεγαλύτερη επανεκκίνηση, να ανακαλύψει εκ νέου ποιοι είμαστε, διότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι καταιγίδες της ιστορίας, ένα από τα μεγαλύτερα ισχυρά στοιχεία αυτού του έθνους ήταν ανέκαθεν η ικανότητά μας να κινηθούμε σε πιο ήρεμα νερά», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτούς που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της μετριοπάθειας, όπως εγώ».
Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, είπε ότι «θα φροντίσουμε να έχετε φθηνή ενέργεια», και αναφέρθηκε στη δημιουργία υποδομών. Δεσμεύτηκε ότι «θα ξαναχτίσουμε τις υποδομές της χώρας» και στάθηκε στην ανάγκη για σχολεία και οικονομικά προσιτά σπίτια, λέγοντας ότι «οι οικογένειες της εργατικής τάξης όπως η δική μου μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους γύρω από αυτά».
«Θα δώσουμε ελπίδα στους εργαζόμενους και τις οικογένειες της εργατικής τάξης για να ξαναχτίσουν τις ζωές τους» σημείωσε. Όπως είπε, «θα παλέψουμε καθημερινά για να ξαναπιστέψετε. Η κυβέρνηση έχει ένα μόνο δόγμα: να υπηρετήσει τα συμφέροντά σας».
Ανέφερε επιπλέον ότι «θα φροντίσουμε να ξαναενώσουμε τη χώρα. Τέσσερα έθνη μαζί, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Σας προσκαλώ όλους να ενωθείτε με αυτήν την κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης