Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελίες - κόλαφος Ρωσίας: Δηλητηριώδεις ουσίες παρήχθησαν σε εργαστήριο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Avdiivka

Καταγγελίες - κόλαφος Ρωσίας: Δηλητηριώδεις ουσίες παρήχθησαν σε εργαστήριο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Avdiivka
Kirilov: Κατά τη διάρκεια αναλυτικών μελετών σε εργαστηριακές συνθήκες, διαπιστώθηκε η παρουσία κυανιούχου νατρίου, θειικού οξέος και ιχνών ανιόντων κυανίου στα δείγματα
Δηλητηριώδεις ουσίες παρήχθησαν σε εργαστήριο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην Avdiivka σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τις καταγγελίες έκανε σε ενημέρωση για τον Τύπο, ο Αρχηγός των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας (RCBZ) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Kirilov.
«Κατά τη διάρκεια αναλυτικών μελετών σε εργαστηριακές συνθήκες, διαπιστώθηκε η παρουσία κυανιούχου νατρίου, θειικού οξέος και ιχνών ανιόντων κυανίου στα δείγματα.
Η παρουσία αυτών των χημικών ουσιών δείχνει ξεκάθαρα ότι έλαβε χώρα παραγωγή γενικά δηλητηριωδών τοξικών ουσιών στο εργαστήριο», είπε σχετικά ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο, η παραγωγικότητα αγγίζει τουλάχιστον τα 3 κιλά την ημέρα.
Παράγεται από προσωπικό 2-3 ατόμων. «Τα 70-80 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο, αν τα εισπνεύσει κάποιος», σημείωσε ο Kirillov.
Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα (CWC), μια ουσία αυτής της ομάδας - το υδροκυανικό οξύ - περιλαμβάνεται στον τρίτο κατάλογο της CWC και η χρήση της απαγορεύεται από το άρθρο 1 της σύμβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης