Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με υπό διαχείριση ύψους assets 10,6 τρισ. δολ.

BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με υπό διαχείριση ύψους assets 10,6 τρισ. δολ.
Η BlackRock σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 8% σε ετήσια βάση, στα 4,8 δισ. δολάρια στο τέλος Ιουνίου
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, άντλησε περισσότερα από 80 δισ. δολάρια νέων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2024, βοηθώντας την εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη να αυξήσει τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε νέο ρεκόρ, ύψους 10,6 δισ. δολαρίων.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανά μετοχή της BlackRock αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με πέρυσι στα 10,36 δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση της Wall Street για 9,93 δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% σε 4,8 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι.
Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, που δημοσιεύθηκαν στις 15 Ιουλίου, δείχνουν ότι η BlackRock σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 8% σε ετήσια βάση, στα 4,8 δισ. δολάρια στο τέλος Ιουνίου.
Oι επενδυτές τοποθέτησαν 83 δισ. δολάρια σε ETFs και 35 δισ. δολάρια συνολικά στο σταθερό εισόδημα, ωστόσο οι καθαρές ροές προς τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 86 δισ. δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
«Η οργανική ανάπτυξη προήλθε από τις ιδιωτικές αγορές, το ενεργό σταθερό εισόδημα λιανικής και τις ραγδαίες ροές στα ETF μας, τα οποία είχαν το καλύτερο ξεκίνημα σε ένα έτος που έχει καταγραφεί ποτέ», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης