Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στον Ουκρανικό στρατό, βλέπουν συντριβή – Έχασε 13.000 στρατιώτες σε μόλις 7 μέρες - CIA: Αναπόφευκτη η ήττα

Πανικός στον Ουκρανικό στρατό, βλέπουν συντριβή – Έχασε 13.000 στρατιώτες σε μόλις 7 μέρες - CIA: Αναπόφευκτη η ήττα
Scott Ritter (πρώην CIA): Η ήττα του ουκρανικού στρατού είναι ήδη αναπόφευκτη - Jacques Baude (Συνταγματάρχης Ελβετίας): Ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ αποδυναμωμένος – Τους διαλύουν οι Ρώσοι
(upd 32) Στο Ουκρανικό στράτευμα η κατάσταση έχει δραματικά επιδεινωθεί.
Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Alexander Syrsky ήδη κατανοεί το αναπόφευκτο, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε 7 με 8 κατευθύνσεις, και οι Ουκρανικές άμυνες καταρρέουν.
Οι Ουκρανοί καταρρέουν και αξιοσημείωτο είναι ότι έχασαν πάνω από 13.000 στρατιώτες σε μόλις 7 μέρες σε μάχες με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο αρχηγός στρατού επεξεργάζεται σχέδιο συνθηκολόγησης που ωστόσο είναι πολιτική απόφαση του Zelensky…
Ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος σε μία απροκάλυπτη παραδοχή ήττας, αναγνώρισε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ πίσω τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία.
Για την Ουκρανία έρχονται μαύρες μέρες αυτό είναι το μόνο σίγουρο…
Η Ουκρανία δεν θα μπορεί πλέον να αποφύγει την ήττα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
O Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός), τόνισε ότι ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Alexander Syrsky κατανοεί ότι έρχεται βαριά ήττα, την ώρα που, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απέρριψε για μια ακόμη φορά το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky προς τις δυτικές χώρες που τους ζητούσε να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Ουκρανίαςόπως έκαναν με τους ιρανικούς πυραύλους και τα drones κατά την πρόσφατη επίθεση στο Ισραήλ.

Zelensky (Ουκρανός πρόεδρος): Δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τα εδάφη που χάσαμε από τη Ρωσία

«Δεν μπορούν να ανακτηθούν όλα τα εδάφη με τα όπλα.
Νομίζω ότι η δύναμη της διπλωματίας μπορεί να βοηθήσει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky
σε συνέντευξή του στο BBC.
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τις άλλες χώρες να ασκήσουν πίεση στη Μόσχα προκειμένου σταματήσει τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.
Προκειμένου να χρυσώσει το χάπι της επώδυνης ήττας ισχυρίστηκε ότι ίσως είναι δυνατή η επιστροφή των χαμένων εδαφών κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διευθέτησης.
Ταυτόχρονα, η αποδυνάμωση της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης θα προσφέρει στην Ουκρανία μια πιο πλεονεκτική θέση κατά τον διπλωματικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, συνέχισε.
Κατά τα άλλα ο Zelensky δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) στις 18 Ιουλίου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin απέτυχε να διχάσει την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για τη χαλάρωση των περιορισμών στην ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα της Δύσης για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικές συνοριακές περιοχές βόρεια της Περιφέρειας του Kharkiv.
Ο Zelensky κάλεσε τα δυτικά κράτη να άρουν περαιτέρω τους περιορισμούς ώστε ο Ουκρανικός στρατός να χτυπάει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία για να βοηθήσει στην άμυνα των Ουκρανών αμάχων από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.
Ο Zelensky θα έχει πρόσθετες συναντήσεις με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπροσώπους αμυντικών εταιρειών στις 19 Ιουλίου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία θα ανοίξει ένα κέντρο διοίκησης στη Γερμανία για να επιβλέπει και να συντονίζει τα έργα στρατιωτικής βοήθειας και εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και ότι το κέντρο διοίκησης θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2024.

NBC News: Η πολιτική καριέρα του Biden καταρρέει, πλησιάζει το πολιτικό του τέλος


Η πολιτική καριέρα του προέδρου των ΗΠΑ Biden πλησιάζει στο τέλος της εν μέσω οπισθοδρομήσεων κατά τη διάρκεια της εκλογικής κούρσας, αναφέρει το NBC News, επικαλούμενο πηγές.
«Είμαστε κοντά στο τέλος», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι μια πηγή κοντά στον πρόεδρο.
Όπως συνοψίζει το NBC News, «ο πολιτικός κόσμος του Biden καταρρέει».
Οι μεγάλες δωρεές για την εκστρατεία έχουν μειωθεί και στενοί σύμμαχοι καλούν τον πρόεδρο να εγκαταλείψει την κούρσα.
Πηγές του NBC News τονίζουν ότι «το έδαφος έχει φύγει κάτω από τα πόδια του Biden».
Νωρίτερα, ορισμένοι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν στο Axios ότι ο Biden, εν μέσω αυξανόμενης εσωκομματικής πίεσης, θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα στις 21 με 22 Ιουλίου ο Biden θα αποσυρθεί από την κούρσα...
Σύμφωνα με πηγές, οι Δημοκρατικοί ανησυχούν όχι μόνο για τις χαμηλές πιθανότητες νίκης του Biden, αλλά και για το γεγονός ότι οι τελευταίες αποτυχίες και γκάφες του θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να χάσει το κόμμα την πλειοψηφία του στη Γερουσία.
Υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών να ορίσουν άλλον υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Biden μετά την αποτυχία του debate με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο Trump.

Blinken (Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ): Εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Trump θα σταματήσει η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken στο forum ασφαλείας του Aspen.
«Κάθε (αμερικανική) κυβέρνηση έχει την ευκαιρία, φυσικά, να καθορίζει τις δικές της πολιτικές.
Δεν μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα εφαρμόζονται (οι πολιτικές των Δημοκρατικών) στο μέλλον», είπε ο Blinken, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις της προς την Ουκρανία στην περίπτωση κατά την οποία ο Donald Trump επανεκλεγεί πρόεδρος.
Ωστόσο, ο Blinken υπενθύμισε μια συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν πρόσφατα οι ΗΠΑ και η Ουκρανία.
«Τώρα, αν την αρνηθούμε (συμφωνία ασφαλείας), υποθέτω ότι αυτό είναι δυνατό.
Αλλά ευτυχώς, έχουμε άλλες 20 χώρες της Δύσης που έχουν παρόμοιες συμφωνίες με το Κίεβο.
Και οδεύουμε προς περισσότερες από 30.
Αυτές είναι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις προς την Ουκρανία», σημείωσε ο Blinken.
Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Blinken (Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ): Η Ρωσία άντεξε παρά τις κυρώσεις

Η Ρωσία βρήκε τρόπους να διατηρήσει τη λειτουργία της αμυντικής της βιομηχανίας, παρά τους περιορισμούς που επέβαλαν οι δυτικές χώρες, παραδέχτηκε ο Antony Blinken.
«Τώρα, είναι επίσης αλήθεια ότι οι Ρώσοι έχουν βρει διαδρόμους και ιδιαίτερα με τη σχέση τους με τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και, δυστυχώς, με την Κίνα.
Έχουν βρει τρόπους να κρατούν τη βιομηχανική αμυντική βάση σε λειτουργία», είπε.
Όταν ρωτήθηκε αν η Δύση κατάφερε να αλλάξει τη συμπεριφορά της Ρωσίας, ο Blinken απάντησε: «Νομίζω ότι κάνουμε λάθος αν κοιτάξουμε αν οι κυρώσεις πέτυχαν μόνο στο ερώτημα εάν άλλαξαν αμέσως τη συμπεριφορά της Ρωσίας».
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι περιορισμοί είχαν δημιουργήσει «ένα αυξανόμενο ισχυρό βάρος στη ρωσική οικονομία και το μέλλον της Ρωσίας».
Ο Αμερικανός διπλωμάτης παρουσίασε επίσης μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία η Κίνα «παρέχει τις εισαγωγές για τη ρωσική αμυντική βάση».
«Το 70% των εργαλειομηχανών που εισάγει η Ρωσία προέρχεται από την Κίνα.
Το 90% των μικροηλεκτρονικών προέρχεται από την Κίνα.
Και αυτό πηγαίνει στην αμυντική βιομηχανική βάση», ισχυρίστηκε.

Semafor (ΜΜΕ ΗΠΑ): Οι δωρεές της εκστρατείας Biden τελειώνουν… θα ξεμείνουν από χρήματα οι δημοκρατικοί

Ένας σύμβουλος προειδοποίησε τον Biden τον αμερικανό Πρόεδρο και υποψήφιο ότι οι δωρεές στην εκστρατεία επανεκλογής του τελειώνουν καθώς οι δωρητές αμφιβάλλουν για τις πιθανότητές του να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρει η Semafor, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
«Ένας από τους στενότερους συμβούλους του Biden και καθοδηγητής στα μέσα ενημέρωσης και σε οικονομικούς κύκλους, είπε στον πρόεδρο ότι οι μεγάλοι χορηγοί, αμφιβάλλουν για την ικανότητά του να κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο 2024 και για τον λόγο αυτό έχουν σταματήσει να γράφουν μεγάλες επιταγές για να στηρίξουν την εκστρατεία», γράφει η εφημερίδα Semafor
Οι New York Times ανέφεραν προηγουμένως ότι μεγάλοι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος σχεδιάζουν να ανατρέψουν τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden από την υποψηφιότητα του κόμματος των δημοκρατικών.
Υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών να ορίσουν άλλον υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Biden.

Tucker Carlson (δημοσιογράφος ΗΠΑ): Ο Trump έγινε ηγέτης του έθνους μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, όλα άλλαξαν: ο κόσμος, η Αμερική και οι Αμερικανοί, το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, αλλά ο ίδιος ο πολιτικός έγινε ηγέτης του έθνους μετά το περιστατικό, δήλωσε ο δημοσιογράφος Tucker Carlson.
«Μετά, όλα άλλαξαν, απολύτως όλα.
Αυτή η εξέλιξη ήταν διαφορετική.
Το έθνος ήταν διαφορετικό.
Ο κόσμος ήταν διαφορετικός.
Ο Trump έγινε διαφορετικός...
Η επίδραση που είχε στον Trump ήταν ότι δεν ήταν πλέον απλώς ο υποψήφιος πολιτικός σε ένα κόμμα, είναι πλέον ο ηγέτης του έθνους», είπε ο Tucker Carlson στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι τηλεφώνησε στον πρώην πρόεδρο μέσα σε λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού.
«Ο Trump δεν είπε ούτε μια λέξη για τον εαυτό του.
Είπε μόνο πόσο έκπληκτος ήταν και πόσο περήφανος ήταν για το πλήθος που δεν έτρεξε μετά τους πυροβολισμούς», πρόσθεσε ο Tucker Carlson.
Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, σημειώθηκε δολοφονική απόπειρα κατά του Trump στην Πενσυλβάνια, ο πρώην πρόεδρος τραυματίστηκε στο αυτί, ένας από τους θεατές σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.
Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ είπε ότι σκότωσε έναν ύποπτο τον 20χρονο Thomas Matthew Crooks.

Guardian: Οι ΗΠΑ βιώνουν μια σοβαρή ιδεολογική κρίση – Έχει εξοργίσει τους συμμάχους

Οι αποφάσεις του προέδρου των ΗΠΑ Biden στη διεθνή σκηνή έχουν δυσαρεστήσει τους συμμάχους της Αμερικής αναφέρει ο Βρετανικός Guardian.
«Η στρατιωτική επιθετικότητα των δημοκρατικών ελίτ όπως η Clinton και ο Biden, κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και στη Λιβύη, χαρακτηρίστηκε από αιματηρό χάος και οδήγησε στην διεθνή ταπείνωση της Αμερικής στα μάτια άλλων χωρών.
Σήμερα, ο Biden έχει εξόργισε τους συμμάχους του, τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, υποστηρίζοντας την ισραηλινή γενοκτονία».
Ο Βρετανικός Guardian σημείωσε ότι το αμερικανικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό: η χώρα, που κυβερνάται από ανίκανους ηγέτες, βιώνει κρίση εμπιστοσύνης στην κυρίαρχη ιδεολογία, υφίσταται ταπείνωση στη διεθνή σκηνή και η οικονομία της δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών.
«Η φιλελεύθερη τάξη πραγμάτων καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.
Η άνοδος στην εξουσία του Τζορτζ Μπους, η φρίκη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και οι δολοφονίες αμερικανών στο Ιράκ έχουν πλήξει τους απλούς Αμερικανούς, με αποκορύφωμα την πιο σοβαρή κρίση του καπιταλισμού από τη Μεγάλη Ύφεση.
Η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Trump σηματοδοτεί μια περαιτέρω βουτιά στο σκοτάδι», αναφέρει o Βρετανικός Guardian.
 
State Department (ΗΠΑ): Ανησυχούμε για την απάντηση των Ρώσων απέναντι στα αμερικανικά σχέδια για πυραύλους στην Γερμανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη μελλοντική απάντηση της Ρωσίας στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department Vedant Patel σε μια ενημέρωση.
Ήδη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιλέξει από το ευρύτερο δυνατό φάσμα επιλογών κατά την ανάπτυξη μιας απάντησης στην ανάπτυξη αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε την ανάπτυξη παρόμοιων συστημάτων με πυρηνικά.

«Οποιοδήποτε είδος ρητορικής σχετικά με τη χρήση ή την ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών είναι ανησυχητικό», είπε ο Vedant Patel, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις ενέργειες της Ρωσίας σε αυτό το θέμα.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι για την ολοκληρωτική καταστροφή των συμφωνιών στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών φταίει το Βερολίνο, αλλά πρωτίστως η Ουάσιγκτον, που είναι επικεφαλής του ΝΑΤΟ.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι από το 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία που θα ξεπεράσουν σημαντικά αυτά που είναι διαθέσιμα σήμερα στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, πυραύλους SM-6, Tomahawk και υπερηχητικά όπλα – που ακόμη δεν διαθέτουν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας έχουν ήδη υπογράψει μια δήλωση πρόθεσης να αναπτύξουν πυραύλους κρουζ με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, οι οποίοι «θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία από γερμανικό έδαφος».

Βρετανία - Άγρια κλιμάκωση από τη νέα κυβέρνηση: «Η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με τα όπλα μας»

Οι Βρετανοί δεν θέτουν κανένα όριο στο καθεστώς Zelensky, σχετικά με τη χρήση των οπλικών συστημάτων που θα μεταφέρουν στην Ουκρανία, όπως διεμήνυσε ο νέος υπουργός Άμυνας των Εργατικών, John Healey στο BBC Radio 4, εκφράζοντας τη σκληρή αντιρωσική γραμμή της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης του Λονδίνου.
«Παρέχουμε όπλα στην Ουκρανία για να την προστατεύσουμε ως κυρίαρχη χώρα. Αυτό δεν την αποκλείει από το να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους Ουκρανούς», εξήγησε σχετικά ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της βρετανικής άμυνας.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτό πρέπει να γίνει εντός των παραμέτρων «του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Νωρίτερα στις 19/7 ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε απευθυνθεί στους Βρετανούς υπουργούς, σε μια σπάνια εμφάνιση ξένου ηγέτη σε υπουργικό συμβούλιο.
Μία ημέρα αφού φιλοξένησε τους Ευρωπαίους ηγέτες στο ανάκτορο Μπλένιμ για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC), ο Keir Starmer συνέχισε τις προσπάθειές του να ενισχύσει τον ρόλο της Βρετανίας στη διεθνή σκηνή, προσκαλώντας τον Zelensky να μιλήσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Economist: Τα ειρηνευτικά σχέδια του Αμερικανού Vance για την Ουκρανία προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη

Οι ειρηνευτικές προτάσεις του υποψηφίου αντιπροέδρου των ΗΠΑ J.D. Vance προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη, γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.
Όπως τονίζει ο Economist, ο J.D. Vance είναι εντελώς αδιάφορος για τη μοίρα της Ουκρανίας, και συμμερίζεται την άποψη της Ρωσίας σχετικά με μια ειρηνική διευθέτηση.
Μια άλλη αιτία ανησυχίας στην Ευρώπη ήταν τα είδωλα του νεαρού πολιτικού.
Ο Economist σημειώνει ότι ο διάσημος Γάλλος πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ προσελκύει τον J.D. Vance με την ικανότητά του να βάζει τα συμφέροντα της πατρίδας του πάνω από τα συμφέροντα των συμμάχων του.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Economist, ο πολιτικός θαυμάζει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Orban, έναν μακροχρόνιο αντίπαλο του ευρωπαϊκού κατεστημένου.
«Είναι απίθανο να ευχαριστήσει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ανησυχούν για την περαιτέρω υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία», κατέληξε ο Economist.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η ήττα του ουκρανικού στρατού είναι ήδη αναπόφευκτη

Η Ουκρανία δεν θα μπορεί πλέον να αποφύγει την ήττα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κερδίσουν, γι' αυτούς είναι αδύνατο να αντιστρέψουν το ρεύμα από στρατιωτική άποψη», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό Scott Ritter, στη σύνοδο κορυφής, τα μέλη του ΝΑΤΟ παραδέχτηκαν ότι απλά δεν μπορούν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με ότι χρειάζεται για να διατηρήσει ενεργές τις μάχες.
«Οι Ρώσοι, αντίθετα, παίρνουν ότι χρειάζονται, η στρατιωτική τους ισχύς αυξάνεται καθημερινά», κατέληξε ο Scott Ritter.

Jacques Baude (Συνταγματάρχης Ελβετίας): Ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ αποδυναμωμένος – Τους διαλύουν οι Ρώσοι

Τα ουκρανικά στρατεύματα είναι πολύ αποδυναμωμένα και η Δύση δεν μπορεί πλέον να το αντιμετωπίσει αυτό, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου της Ελβετίας Jacques Baude.
«Βλέπουμε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ αποδυναμωμένος, όπως και ο εξοπλισμός τους τελειώνει, που είναι επίσης πολύ σημαντικό», σημείωσε ο Jacques Baude.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η Δύση σίγουρα δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια που απαιτεί η Ουκρανία.
«Η ιδέα είναι να καταστραφεί το δυναμικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό ακριβώς κάνουν τώρα τα ρωσικά στρατεύματα», κατέληξε ο Jacques Baude.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Alexander Syrsky κατανοεί ότι έρχεται βαριά ήττα

Ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, κατανοεί το αναπόφευκτο της ήττας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Υποτίθεται ότι ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Syrsky, παραδέχτηκε ότι οι μάχες χάθηκαν, ότι η Ουκρανία έχασε, ότι δεν μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία και κάποιο είδος λεγόμενης ειρήνης, που ορισμένοι μάλιστα αποκαλούν η παράδοση είναι αναπόφευκτη».
Σύμφωνα με τον ειδικό Αλέξανδρο Μερκούρη, στην Ουκρανία συμβαίνουν αρκετά σοβαρά γεγονότα.
Πρόσθεσε ότι γίνεται αντιληπτό πώς το έδαφος απομακρύνεται κάτω από τα πόδια του Zelensky.
Ο Αλέξανδρος Μερκούρης επισημαίνει επίσης ότι εντός της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας υπάρχει αυξανόμενη κριτική στον αρχιστράτηγο λόγω της θέσης του.
Αυτό περιλαμβάνει επίσης συζητήσεις για πιθανή απομάκρυνσή του από το αξίωμα, κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Στα τέλη Μαΐου, ο Γενικός Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο για τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιο καυτά σημεία παραμένουν ο Ivanovskoye και το Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk στο Donets.
Στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε μια δύσκολη κατάσταση στις κατευθύνσεις Kurakhovsky, Kupyansky, Kharkiv και Krasnoarmeysky.

National Interest: Τα ρωσικά υποβρύχια αποτελούν απειλή για τη Δύση

Οι επιχειρήσεις των ρωσικών υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας αποτελούν σημαντική απειλή, έγραψε το National Interest.
«Τα ρωσικά επιθετικά υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων κλάσης Kilo, ολοκλήρωσαν πρόσφατα αποστολές στη Θάλασσα της Ιρλανδίας», ανέφερε το National Interest.
Τα υποβρύχια κλάσης Kilo είναι μια συλλογική ονομασία που υιοθετήθηκε από το ΝΑΤΟ για δύο ρωσικά υποβρύχια έργα: 877 Halibut και 636 Varshavyanka.
Τα υποβρύχια τέθηκαν σε λειτουργία για πρώτη φορά το 1980.
Με τα χρόνια, τα υποβρύχια έχουν υποστεί αρκετές τροποποιήσεις με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.
Επειδή είναι αθόρυβα, έλαβαν το παρατσούκλι «Μαύρη Τρύπα» ή Black Hole στη Δύση.
Τα εκσυγχρονισμένα ρωσικά υποβρύχια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο, αναφέρει το άρθρο.
«Η τελευταία έκδοση των υποβρυχίων κλάσης Kilo μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ, τορπίλες και άλλα όπλα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καταστρέφουν υποβρύχιες υποδομές».
Το Bloomberg έγραψε προηγουμένως ότι ρωσικά υποβρύχια εντοπίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μιλάμε για υποβρύχια κλάσης Kilo, τα οποία εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Θάλασσα της Ιρλανδίας πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Η δεύτερη περίπτωση, συνέβη πολύ πρόσφατα και κατά τον βρετανικό στρατό τέτοιας κλίμακας νηοπομπή υποβρυχίων δεν είχαν ξαναδεί…

Η Ρωσία εξευτελίζει συνεχώς τις ΗΠΑ – Εκθέτει ξανά τα τανκς Abrams που … έγιναν τενεκέδες με κανόνια στην Ουκρανία

Μετά από την άκρως επιτυχημένη έκθεση στη Μόσχα, η Ρωσία επεκτείνει την επίδειξη των όπλων του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η έκθεση, που παρουσιάζει εξοπλισμό που κατασχέθηκε στις περιοχές Avdiivka και Donetsk, θα ανοίξει στο Kurgan στις 22 Ιουλίου.
«Η έκθεση όπλων των χωρών του ΝΑΤΟ, που κατελήφθη από την ομάδα μάχης του Κέντρου κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις κατευθύνσεις Avdiivka και Donetsk, ετοιμάζεται να αρχίσει.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Chelyabinsk, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, από τις 8 Ιουλίου.
Περιλαμβάνει 14 μονάδες εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Τουρκία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
Τα βασικά εκθέματα περιλαμβάνουν το τανκ Abrams, το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Kozak, το τεθωρακισμένο όχημα Kirpi, το όχημα μάχης πεζικού Marder, το όχημα πεζικού Bradley, το θωρακισμένο αυτοκίνητο Mastiff και το όχημα παντός εδάφους Pinzgauer.

Scholz: Η Ουκρανία δεν είναι Ισραήλ

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απέρριψε το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky προς τις δυτικές χώρες που τους ζητούσε να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφηστον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Απευθυνόμενος στην τέταρτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Λονδίνο την Πέμπτη 18/7, ο Zelensky κάλεσε ξανά τους δυτικούς συμμάχους να πράξουν ότι έκαναν με τους ιρανικούς πυραύλους και τα drones κατά την πρόσφατη επίθεση στο Ισραήλ.
«Δεν υπάρχει τέτοια συναίνεση, αποκλείονται τέτοια βήματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης μια πολύ ξεκάθαρη θέση [για αυτό το θέμα]", ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Zeit, σύμφωνα με όσα είπε ο Scholz την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε για το αίτημα του Zelensky.
Στα τέλη Μαΐου, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius είπε ότι το Βερολίνο και άλλοι σύμμαχοι δεν συζήτησαν σοβαρά την πιθανότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την Ουκρανία, καθώς αυτό θα σήμαινε άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση.

Απόπειρα δολοφονίας κατά της βουλευτού της Ουκρανίας Iryna Farion - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ουκρανία τις εξελίξεις μετά από απόπειρα δολοφονίας κατά της βουλευτή της Verkhovna Rada, Iryna Farion στο Lviv.
Η ταυτότητα του δράστη παραμένει ακόμα άγνωστη στις ουκρανικές αρχές, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι «Govorit Velikiy Lvov».
Το τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η κατάστασή της βουλευτή εκτιμάται ως κρίσιμη.
Με τη σειρά του, ρεπορτάζ του "Zakhid.net" επιβεβαιώνει ότι η Farion μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση του συμβάντος από τις επίσημες αρχές.
Η ουκρανική αστυνομία αρκέστηκε στο να κάνει λόγο για «απόπειρα κατά της ζωής μιας 60χρονης γυναίκας - δημόσιου προσώπου στο Lviv».
«Η περιφερειακή αστυνομία του Lviv διαπιστώνει τις συνθήκες της απόπειρας θανάτωσης δημοσίου προσώπου», τόνισε σχετικά η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της στο κανάλι της Telegram.
Αλλά ακόμη η αστυνομία δεν αποκαλύπτει το όνομα του θύματος.
«Ένας άγνωστος πυροβόλησε από όπλο προς μια 60χρονη γυναίκα. Οι γιατροί εισήγαγαν το θύμα με τραύμα στο κεφάλι», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Οι αρχές επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για τη σύλληψη του δράστη, πρόσθεσε η ουκρανική αστυνομία.

Σε οριακή κατάσταση ο ουκρανικός στρατός - Το 90% των ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας καλείται σε στρατιωτική θητεία

Εννέα στους δέκα Ουκρανούς πολίτες που θεωρούνταν περιορισμένης φυσικής κατάστασης σε καιρό ειρήνης κρίνονται πια ως ικανοί να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης προσωπικού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Roman Gorbach.
«Μόνο ένας στους δέκα ανθρώπους που προηγουμένως είχαν το καθεστώς περιορισμένης φυσικής κατάστασης θεωρείται πλέον ακατάλληλος για υπηρεσία», αποκάλυψε ο Gorbach.
Ο ουκρανικός στρατός διευκρίνισε ότι από όλους εκείνους που είναι μερικώς ικανοί αυτή τη στιγμή, ένα πολύ μικρό μερίδιο - λιγότερο από το 10% - ορίζεται ως ακατάλληλο κατά τη διάρκεια της θητείας.
Το προσωπικό χωρίζεται σε αυτούς που είναι απολύτως ικανοί και σε εκείνους που είναι κατάλληλοι σε ορισμένες μόνο στρατιωτικές μονάδες περίπου σε ποσοστό 50%», πρόσθεσε.
Επισημαίνεται ότι πολλοί στρατιωτικοί των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν να διαφύγουν μαζικά από την Ουκρανία.
Ένας από τους λιποτάκτες τόνισε στην Pravda ότι επιστρατεύθηκε παρά τα προβλήματα με τους πνεύμονες και την καρδιά του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έφυγε από τον στρατό την πρώτη κιόλας μέρα και τώρα σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με τους συνοριοφύλακες για αρκετές χιλιάδες δολάρια προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία.

Ο Putin συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή (19/7/2024).
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η παροχή ασφαλείας σε μαζικές εκδηλώσεις και η αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.
«Σήμερα θα συζητήσουμε ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την παροχή εσωτερικής ασφάλειας κατά την περίοδο διεξαγωγής σημαντικών δημόσιων και πολιτικών εκδηλώσεων», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους κατά την έναρξη της συνάντησης.
Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Alexander Bortnikov.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συμμετείχαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Valentina Matviyenko, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Anton Vaino, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Sergey Shoigu, ο υπουργός Άμυνας Andrey Belousov, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Sergey Naryshkin και ο βοηθός του προέδρου Nikolay Patrushev.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Κριμαία με drone – Κατέρριψαν 33 εναέρια και 10 ναυτικά drone

Το ουκρανικό πρακτορείο Suspilne ανέφερε στις 18 Ιουλίου ότι πηγές στην ουκρανική επιβολή του νόμου δήλωσαν ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πραγματοποίησε ναυτική και εναέρια επίθεση με drone κατά τη διάρκεια μια ρωσική στρατιωτική άσκηση σε βάση της ρωσικής ακτοφυλακής κοντά στην κατεχόμενη λίμνη Donuzlav, στην Κριμαία τη νύχτα της 17ης προς 18 Ιουλίου και κατέστρεψε ένα σημείο ελέγχου, μια αποθήκη με πυρομαχικά και εξοπλισμό, έναν ηλεκτρικό υποσταθμό, τεχνικές εγκαταστάσεις και Ρωσικές θέσεις βολής.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι στοιχεία της Ρωσικής 31ης Πολεμικής Αεροπορίας και Μεραρχίας Αεράμυνας (4η Πολεμική Αεροπορία και Στρατός Αεράμυνας) κατέρριψαν τουλάχιστον 33 εναέρια drones, αλλά ότι τα συντρίμμια από τα drones που έπεσαν προκάλεσαν ασήμαντη ζημιά κοντά στην Yevpatoria.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 18 Ιουλίου ότι στοιχεία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) κατέστρεψαν 10 ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones πάνω από Kursk και Κριμαία

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατέστρεψαν 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές Kursk και Belgorod, την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, όταν το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα μέσα αεράμυνας εν υπηρεσία κατέστρεψαν 11 UAV πάνω από τις περιοχές Kursk και τρία πάνω από τις περιοχές Belgorod, καθώς και πέντε UAV πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας και τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο Luhansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR), θέτοντας σε επιφυλακή τη ρωσική αεράμυνα.

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν εκτοξεύοντας drone με εκρηκτικά στο Kharkiv - Απελευθέρωσαν την οβίδα επάνω τους!

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς προσπάθησαν να εκτοξεύσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά κοντά στον οικισμό Glubokoye στην περιοχή Kharkiv, δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko, όταν μια οβίδα έπεσε απροσδόκητα από ένα πολιτικό τετρακόπτερο (drone) που είχε μετατραπεί για στρατιωτικούς σκοπούς κατά την απόπειρα απογείωσής του.
Συνάδελφοι Ουκρανοί στρατιώτες δεν προσπάθησαν καν» να παράσχουν τις πρώτες ιατρικές βοήθειες στους τραυματισμένους, είπε ο Marochko, ένδειξη του πεσμένου ηθικού που υπάρχει στον ουκρανικό στρατό.

Τα 11 συντριπτικά χτυπήματα της Ρωσίας – Οι Ουκρανοί έχασαν 13.000 στρατιώτες σε μόλις 7 μέρες

Η Ρωσία πραγματοποίησε 11 πλήγματα με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις, στρατιωτικές και ενεργειακές θέσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/7/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 13-19 Ιουλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 11 συνδυασμένα πλήγματα με όπλα ακριβείας και επιτέθηκαν σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε εχθρικές αεροπορικές βάσεις, ενεργειακές εγκαταστάσεις ουκρανικών στρατιωτικών-βιομηχανικών υποδομών, συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου.
Τα πλήγματα στόχευαν επίσης την ανάπτυξη μονάδων του ουκρανικού στρατού, τρένα με οπλισμό και στρατιωτικό υλικό, αποθήκες πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που προμήθευσαν οι δυτικές χώρες και αποθήκες εξοπλισμού.
Όλοι οι στόχοι που είχαν καθοριστεί καταστράφηκαν.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε 13.075 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) σε όλες τις περιοχές της πρώτης γραμμής μέσα στην εβδομάδα
Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 13.075 στρατιώτες σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις σε όλες τις περιοχές της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Vladimir Saldo (Kherson): Ο Ουκρανικός στρατός έχασε 5.000 στρατιώτες στην προσπάθεια να επιτεθεί στον Δνείπερο

Τα ουκρανικά στρατεύματα, όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τον Δνείπερο και να αποκτήσουν βάση στην ανατολική όχθη, έχασαν έως και 5.000 στρατιώτες ενώ εκατοντάδες ή και χιλιάδες παρέμειναν στον πυθμένα του Δνείπερου, λέει ο κυβερνήτης της περιοχής Kherson, Vladimir Saldo.
Νωρίτερα, το Ουκρανικό μέσο Investigation.Info ανέφερε ότι περισσότερα από 780 στρατιωτικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «εξαφανίστηκαν επισήμως» από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024 στο χωριό Krynki, στην περιοχή Kherson, στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.
Από εκεί απομακρύνθηκαν 262 νεκροί.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις μάχες σε άλλες περιοχές της αριστερής όχθης, κατά τη διάρκεια της περιπέτειας στο Krynki, οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 5.000.
Ο ακριβής αριθμός των νεκρών Ουκρανών δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί - εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες από τους Ουκρανούς στρατιώτες παραμένουν στον πυθμένα του Δνείπερου», δήλωσε ο Saldo.
Σύμφωνα με τον Vladimir Saldo, εκτιμάται ότι σε όλη την προσπάθεια απόβασης στην ανατολική όχθη, το καθεστώς του Κιέβου ανέπτυξε περισσότερους από 10.000 στρατιώτες.

Πάνω από 30 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στο Kharkiv από τον Μάιο

Πάνω από 30 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί ενώ πολεμούσαν μαζί με τις δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv από τις αρχές Μαΐου, αποκάλυψε ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης, σε ενημέρωση στις 18 Ιουλίου.
«Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της διοίκησης, 32 μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί.
Τα πτώματα των μισθοφόρων μεταφέρονται μυστικά με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο του Kharkiv στη δυτική Ουκρανία σε 24ωρη βάση», είπε ο αξιωματούχος.
Ωστόσο, τα ουκρανικά ελικόπτερα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για την εκκένωση των σορών των σκοτωμένων Ουκρανών στρατιωτών από την περιοχή.
Η Ομάδα Δυνάμεων Sever του ρωσικού στρατού ξεκίνησε μια περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στο Kharkiv τον περασμένο Μάιο ως απάντηση σε μια σειρά ουκρανικών επιθέσεων που είχαν στόχο τη γειτονική ρωσική περιοχή Belgorod και τις κοντινές περιοχές.
Οι επιθέσεις περιελάμβαναν επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και επιδρομές, οι οποίες συχνά οδηγούνταν από ξένους μισθοφόρους.
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 12 οικισμοί στο Kharkiv έχουν καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Vovchansk_Battle_Map_Draft_July_18_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_July_18_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_18_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_18_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_18_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_18_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης