Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα δεν κάνει πίσω – Αποφάσισε να πολιορκήσει ασφυκτικά την Ταϊβάν – Την πνίγει με πλοία και αεροσκάφη

Η Κίνα δεν κάνει πίσω – Αποφάσισε να πολιορκήσει ασφυκτικά την Ταϊβάν – Την πνίγει με πλοία και αεροσκάφη
Έντονη στρατιωτική δραστηριότητα της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν - Εικόνες που παραπέμπουν σε κατάσταση πολιορκίας
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα σφίγγει τον κλοιό για την Ταϊβάν.
Έως και 20 αεροσκάφη του Κινεζικού Στρατού (PLA) εντοπίστηκαν κοντά στην Ταϊβάν, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της νήσου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
«Συνολικά 20 αεροσκάφη του PLA (συμπεριλαμβανομένων J-16, Y-8, κ.λπ.) εντοπίστηκαν στις 7:22 π.μ. σήμερα (20/7/2024).
Εξ αυτών, 15 διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στο βόρειο, κεντρικό, νοτιοδυτικό, ανατολικό τμήμα της Ζώνης Αναγνώρισης Αεράμυνας της Ταϊβάν κατά τη διεξαγωγή κοινής περιπολίας μάχης μαζί με σκάφη του Κινεζικού Ναυτικού (PLAN)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο στρατός της Ταϊβάν «παρακολούθησε την κατάσταση και απάντησε ανάλογα».
Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «22 αεροσκάφη PLA και επτά πλοία PLAN που επιχειρούσαν γύρω από την Ταϊβάν εντοπίστηκαν στις 6 το πρωί σήμερα».
«Δεκαεπτά από τα αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή και εισήλθαν στη βόρεια, νοτιοδυτική και ανατολική ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν», σημειώνει η ανακοίνωση.

Έντονη κινεζική δραστηριότητα

Η Κίνα έχει εντείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή εν μέσω στρατιωτικών ασκήσεων που διεξάγει ο στρατός της Ταϊβάν στα νησιά Kinmen στις 19-20 Ιουλίου.
Το αρχιπέλαγος Kinmen βρίσκεται 187 χιλιόμετρα μακριά από την Ταϊβάν και μόλις δέκα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Xiamen στην επαρχία Fujian της Κίνας.
Η Ταϊβάν έχει δική της διοίκηση από το 1949, όταν οι εναπομείνασες δυνάμεις του Kuomintang με επικεφαλής τον Chiang Kai-shek (1887-1975) κατέφυγαν στο νησί μετά την ήττα στον εμφύλιο πόλεμο της Κίνας.
Έκτοτε η Ταϊβάν έχει διατηρήσει τη σημαία και ορισμένα άλλα σύμβολα της Δημοκρατίας της Κίνας που υπήρχαν στην ηπειρωτική Κίνα πριν αναλάβουν την εξουσία οι κομμουνιστές.
Το Πεκίνο θεωρεί το νησί ως μια από τις επαρχίες του.

Η Κίνα δεν κρύβει τις προθέσεις της για την Ταϊβάν

Εξάλλου η κινεζική ηγεσία δεν έχει κρύψει ότι ιστορικός της στόχος είναι η ένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική χώρα.
Η ένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα «θα πραγματοποιηθεί σίγουρα» έχει ξεκαθαρίσει ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα το Πεκίνο έχει ανεβάσει τους τόνους, στέλνοντας αυστηρά μηνύματα τόσο προς τη διοίκηση του νησιού όσο και προς τη Δύση.
«Εμείς θα αποτρέψουμε αποφασιστικά οποιονδήποτε θελήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα με οποιονδήποτε τρόπο», έχει διακηρύξει ο Xi.
Αν και ο Mao, ο ιδρυτής της κομμουνιστικής Κίνας, εξέφρασε την επιθυμία του να ενώσει την ηπειρωτική χώρα με την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της ζωής του, δεν μπόρεσε να το πετύχει με τη δύναμη που διέθετε η Κίνα εκείνη την εποχή, επισήμανε.
Τα σχόλια του Xi υπαινίσσονται την πρόθεση να ξεπεράσει τον ιστορικό ηγέτη Mao μέσω της προσάρτησης της Ταϊβάν .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης