Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συνελήφθη γνωστός Ρώσος σεφ ως ύποπτος για ... σαμποτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Συνελήφθη γνωστός Ρώσος σεφ ως ύποπτος για ... σαμποτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η γαλλική Monde ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες «άκουσαν» ένα τηλεφώνημα πριν από δύο μήνες μεταξύ του συλληφθέντος και ενός ατόμου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν έναν Ρώσο σεφ που ζούσε στο Παρίσι τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς ήταν ύποπτος για συνωμοσία με ξένη δύναμη για συμμετοχή σε πράξεις που θα έπλητταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Παρισιού την περασμένη Κυριακή, όπου φέρεται να βρέθηκε ένα έγγραφο που συνδέεται με μια επίλεκτη μονάδα ρωσικών ειδικών δυνάμεων που λειτουργούσε υπό τη διοίκηση της FSB, κληρονόμου της KGB.
Τα αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του εγείρουν «φόβους για την πρόθεσή του να οργανώσει κάτι που θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς περί ανταλλαγής πληροφοριών με ξένη δύναμη με σκοπό την πρόκληση αποσταθεροποίησης.
Δεν σχετίζεται ωστόσο με τρομοκρατία, αναφέρει το βρετανικό μέσο και προσθέτει ότι δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της φερόμενης, πιθανής συνωμοσίας για την αποσταθεροποίηση των Αγώνων.
Με τη σειρά της, η γαλλική Monde ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες «άκουσαν» ένα τηλεφώνημα πριν από δύο μήνες μεταξύ του συλληφθέντος και ενός ατόμου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, στο οποίο ο ύποπτος είχε δηλώσει ότι «οι Γάλλοι θα κάνουν μια τελετή έναρξης όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».
Ο 40χρονος συλληφθείς είχε εκπαιδευτεί ως σεφ στο Παρίσι και είχε συμμετάσχει σε ρωσικά ριάλιτι και εκπομπές μαγειρικής.
Στη Γαλλία έφτασε για πρώτη φορά το 2010 και πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στο Κουρσεβέλ, ένα χιονοδρομικό κέντρο δημοφιλές στη ρωσική ελίτ, όπου εργάστηκε σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin, πριν φύγει για το Παρίσι το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης