Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής εκβιασμός από το «ιερατείο» της ΕΕ και το καθεστώς του Κιέβου: Μπλόκο στην είσοδο ρωσικού πετρελαίου σε Ουγγαρία και Σλοβακία

Πρωτοφανής εκβιασμός από το «ιερατείο» της ΕΕ και το καθεστώς του Κιέβου: Μπλόκο στην είσοδο ρωσικού πετρελαίου σε Ουγγαρία και Σλοβακία
Η ΕΕ δεν συμφώνησε για τις προμήθειες πετρελαίου στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία μέσω της Ουκρανίας
Οι διπλωμάτες της ΕΕ δεν κατέληξαν σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για τη διακοπή της προμήθειας ρωσικού πετρελαίου στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία μέσω Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.
«Οι διαβουλεύσεις στην Επιτροπή Εμπορικής Πολιτικής [σε επίπεδο ανώτερων διπλωματών των αποστολών της ΕΕ] πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες.
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πρακτικά αποτελέσματα.
Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα» είπε πηγή.
Όπως επισημαίνεται, η Ουγγαρία επιμένει ότι η Ουκρανία παραβίασε τις διατάξεις της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να μελετήσει αυτήν την κατηγορία.
Με τη σειρά του, το Reuters, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Olof Gill, ανέφερε ότι σε αυτές τις διαβουλεύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα της Ουγγαρίας να απαντήσει στο μπλοκάρισμα των προμηθειών πετρελαίου από την Ουκρανία εντός 3 ημερών.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει σε αυτό το αίτημα εντός τριών ημερών», δήλωσε εκπρόσωπός της.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να απαντήσουν σε αυτήν την κατάσταση εντός 3 ημερών, διαφορετικά η Ουγγαρία θα λάβει μονομερή αντίποινα κατά του Κιέβου.
Τη Δευτέρα, σε μια ενημέρωση στις Βρυξέλλες, ο Olof Gill είπε ότι οποιαδήποτε απάντηση στις ενέργειες του Κιέβου μπορεί να ληφθεί μόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Προηγουμένως, η Ουκρανία διέκοψε τη διαμετακόμιση πετρελαίου της Lukoil μέσω του εδάφους της προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία λόγω της εγγραφής της στη μαύρη λίστα από το Κίεβο.
Οι προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε αυτές τις χώρες πραγματοποιούνται μέσω του αγωγού Druzhba, που διέρχεται από το έδαφος της Ουκρανίας.
Η Βουδαπέστη και η Μπρατισλάβα ζήτησαν διαβουλεύσεις με το Κίεβο μέσω της μεσολάβησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) σε σχέση με την αναστολή της διαμετακόμισης πετρελαίου από την Ουκρανία από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι Βρυξέλλες ισχυρίζονται ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση με τη διαμετακόμιση πετρελαίου της Lukoil μέσω της Ουκρανίας «δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τον εφοδιασμό της ΕΕ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης