Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τραγικός Borrell προτρέπει την Κίνα να συμβάλει στην ειρήνευση στην Ουκρανία και να μην εξοπλίζει τη Ρωσία

Ο τραγικός  Borrell προτρέπει την Κίνα να συμβάλει στην ειρήνευση στην Ουκρανία  και να μην εξοπλίζει τη Ρωσία
Ο Josep Borrell τόνισε ότι η υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας και τόνισε την υπαρξιακή απειλή που συνιστά ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ευρώπη
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi στο Λάος, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 προέτρεψε την Κίνα να υποστηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία και να σταματήσει την εξαγωγή αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία, τα οποία ενισχύουν τις στρατιωτικές της ικανότητες.
Ο Borrell τόνισε ότι η υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας και τόνισε την υπαρξιακή απειλή που συνιστά ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ευρώπη.
Αναφέρθηκε επίσης σε κοινή δήλωση Κίνας και Βραζιλίας τον Μάιο, η οποία ζητούσε μια ειρηνευτική διάσκεψη αλλά δεν αναφερόταν στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba επισκέφθηκε την Κίνα για πρώτη φορά από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής και συναντήθηκε με τον Wang.
«Η Κίνα επιβεβαίωσε ακλόνητα τον σεβασμό της για την αρχή της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», επισήμανε ο Kuleba σε μια ανάρτηση στο Instagram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης