Τελευταία Νέα
Διεθνή

O αντιπερισπασμός στο Kursk απέτυχε – Βαριά ήττα για τους Ουκρανούς Toretsk, Pokrovsk – CIA: Τα όπλα ΗΠΑ διαλύθηκαν

O αντιπερισπασμός στο Kursk απέτυχε – Βαριά ήττα για τους Ουκρανούς Toretsk, Pokrovsk – CIA: Τα όπλα ΗΠΑ διαλύθηκαν
Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk - Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το μέτωπο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης καταρρέει παντού, το Donbass πέφτει
(upd 28) Μετά την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk και τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες των Ρώσων στο Donbass ειδικά στην περιφέρεια του Donetsk… εξάγονται ορισμένα βασικά συμπεράσματα
1)Ο αντιπερισπασμός στο Kursk των Ουκρανών απέτυχε, στόχος ήταν να υποχρεωθούν να μεταφέρουν οι Ρώσοι στρατεύματα από το Donbass για να προστατεύσουν την περιοχή του Kursk.
Αυτό δεν συνέβη από τους 717.000 Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην Ουκρανία μεταφέρθηκαν περίπου 8.000 ή 10.000.
2)Οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ακάθεκτες στο Donbass, οι Ουκρανοί έχουν αποδυναμωμένες άμυνες, ο στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και η πτώση του Toretsk και του Pokrovsk είναι προ των πυλών.
Η πτώση του Pokrovsk θα είναι βαριά στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς.
3)Οι ισορροπίες δυνάμεων δεν έχουν αλλάξει, οι Ρώσοι έχουν πλήρως την πρωτοβουλία στο Donbass σαν οι Ουκρανοί να έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους
Στο Kursk παρά την προέλαση των Ουκρανών που πλέον σταμάτησε κανένας στρατηγικός στόχος δεν επιτεύχθηκε, παρ΄ ότι συντονίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Πολωνίας
Αντιθέτως οι Ουκρανοί έχασαν στο Kursk στρατιώτες και εκατοντάδες οπλικά συστήματα άκρως απαραίτητα για την άμυνα του Donbass.
Είναι προφανές ότι η Ουκρανία μοιραία οδηγείται σε βαριά ήττα…
Αξιολογώντας τον τρόπο προέλαση των Ρώσων στο Donetsk το συμπέρασμα είναι νίκες με τις λιγότερες απώλειες…

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Καμία διαπραγμάτευση με τους Ουκρανούς, μέχρι να ηττηθούν ολοκληρωτικά

Κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης για ειρήνη με τους Ουκρανούς, απέκλεισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, στον απόηχο της ουκρανικής πρόκλησης στο Kursk. Όπως δήλωσε, μετά την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, η Ρωσία δεν θα διεξάγει καμία διαπραγμάτευση με το Κίεβο, μέχρι ο εχθρός νικηθεί ολοκληρωτικά.
«Αφού οι νεοναζί διέπραξαν μια τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή του Kursk, τα πάντα μπήκαν στη θέση τους. Δεν υπάρχουν άλλες διαπραγματεύσεις μέχρι να ηττηθεί ολοκληρωτικά ο εχθρός!» έγραψε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας στο Telegram.
Παράλληλα, ο Medvedev άφησε αιχμές κατά όσων συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης στην περιοχή του Kursk, ενώ μίλησε διόλου κολακευτικά για έναν από τους πρώην πρωθυπουργούς της Βρετανίας. «Ας μην το χαίρεται το βδελυρό κάθαρμα με μια άσχημη μουσούδα και ατημέλητα λευκά μαλλιά από τη χώρα όπου προετοιμαζόταν η τρομοκρατική επιχείρηση.
Η χώρα του έχει κάνει πολύ χειρότερα στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας υπό την εμπιστοσύνη του: θα υπάρξουν πολύ περισσότερες άσκοπες σπατάλες, πολύ περισσότερος κατεστραμμένος στρατιωτικός εξοπλισμός και δραματικά περισσότερα φέρετρα», συνόψισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk

Η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Πολωνίας, δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Πολωνίας.
Επίσης στρατιωτικοί σύμβουλοι από τα κράτη του ΝΑΤΟ ειδικά Βρετανία και Γερμανία παρέχουν βοήθεια στη διαχείριση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν εισβάλει στο ρωσικό έδαφος, τη χρήση από τους Ουκρανούς δυτικών μοντέλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», δήλωσε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.
Σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης στον ουκρανικό στρατό δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της επιχείρησης.
Επίσης οι Ρώσοι εξήγησαν ότι λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των ουκρανικών στρατευμάτων σε ορισμένα τμήματα της γραμμής επαφής μάχης στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι δυτικοί επιμελητές τους τελευταίους μήνες πίεσαν την Ουκρανία να μεταφέρει στρατιωτικές επιχειρήσεις βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ άλλων με στόχο να προκληθεί έξαρση του αντικυβερνητικού αισθήματος και να προκληθεί εσωτερικό χάος στην Ρωσία.

Αμερικανοί πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών στο Kursk

Για πρώτη φορά καταγράφεται το εφιαλτικό γεγονός συμμετοχής Αμερικανών στρατιωτικών – έστω και με τη μορφή μισθοφόρων στις μάχες στη ρωσική περιοχή.
Ειδικότερα, μέλη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) με έδρα τις ΗΠΑ εντοπίστηκαν ανάμεσα στους μαχητές των Ουκρανών στην περιοχή Kursk.
Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.
Με όλο τον σεβασμό προς την ηγεσία της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απευθύνονται σε αυτές.
Δεν έχουμε κανένα σχόλιο», δήλωσε η εταιρεία στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η αμερικανική στρατιωτική εταιρεία συμμετείχε και στην προετοιμασία μιας πρόκλησης με τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών στο έδαφος της Ουκρανίας, ανέφερε το RIA Novosti.
Η Forward Observation Group δημοσίευσε στα social media φωτογραφία με τους μισθοφόρους της.
Η φωτογραφία δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες να ποζάρουν μπροστά από ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ως μέρος μιας ουκρανικής μονάδας.
«Τα αγόρια βρίσκονται στο Kursk», αναγράφεται στη λεζάντα της ανάρτησης, με την περιοχή του Kursk να αναφέρεται ως γεωγραφική τοποθεσία.
Η αμερικανική εταιρεία, PMC Forward Observations Group δραστηριοποιείται στην Ουκρανία από το 2022.

Εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβειρα των ΗΠΑ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε εσπευεσμένα την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αμερικανική εμπλοκή στην περιοχή του Kursk.
Η Ρωσία καταδίκασε τις «προκλητικές ενέργειες» τόσο των Αμερικανών δημοσιογράφων όσο και των μισθοφόρων από τις ΗΠΑ που εντοπίστηκαν στο ρωσικό έδαφος στο πλαίσιο της εισβολής στο Kursk.
Το υπουργείο Εξωτερικών σε συνάντηση με την πρέσβειρα των ΗΠΑ Stephanie Holmes τής επέδωσε «έντονη διαμαρτυρία».
Η ρωσική πλευρά διαμαρτυρήθηκε έντονα για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στο Kursk.
Το υπουργείο επεσήμανε «τα στοιχεία που προέκυψαν για τη συμμετοχή αμερικανικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια» της επίθεσης στη Ρωσία. Αν και δεν κατονομάζουν συγκεκριμένες εταιρείες ή εταιρείες, ρωσικές κρατικές πηγές επισήμαναν μια ανάρτηση της αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observations Group.

Zakharova (Εκπρόσωπος Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών): Το αγγλοσαξονικό ντουέτο ψεύδεται ασύστολα για το Kursk

Οι δηλώσεις ότι η Δύση δεν υποστηρίζει την επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kursk είναι ψέματα, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ - αλλά πρώτα και κύρια, το αγγλοσαξονικό ντουέτο - ενέπνευσαν το καθεστώς του Κιέβου και του παρείχαν υλική υποστήριξη για την επίθεση.
Επιπλέον, κυριολεκτικά βοηθούν το καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει στόχους μέσα στη Ρωσία.
Γι' αυτό οι ισχυρισμοί τους ότι η Δύση δεν υποστηρίζει όλα αυτά είναι ασύστολα ψέματα», είπε η Zakharova.

Apti Alaudinov (Akhmat): Απωθούμε και…εξαφανίζουμε τους Ουκρανούς από το Kursk – Έρχεται η μεγάλη νίκη

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να απωθεί τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή Kursk.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο και διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apti Alaoudinov η προέλαση των Ουκρανών έχει σταματήσει.
«Όταν μεταφερθήκαμε εδώ, προέλαυναν.
Λοιπόν, μπορώ με περηφάνια να πω ότι από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ τους σταματήσαμε και αρχίσαμε να τους απωθούμε εξαφανίζοντάς τους σε μέγιστο αριθμό», τόνισε ο Alaudinov.
Υπάρχουν αρκετοί οικισμοί στην κατεύθυνση του Kursk, στα περίχωρα των οποίων υπάρχει ακόμη ο Ουκρανός στρατός.
Νωρίτερα, ο Alaudinov δήλωσε ότι οι μάχες στην περιοχή του Kursk θα τελειώσουν «τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να έχει τελειώσει και εκείνη τη στιγμή.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για Kursk: Νεκροί 4.400 Ουκρανοί, «σκόνη» 369 τεθωρακισμένα, νοκ αουτ τα HIMARS

Κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν περισσότερους από 4,4 χιλιάδες στρατιωτικούς και 65 άρματα μάχης σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στο Kursk ο εχθρός έχασε περισσότερους από 4.400 στρατιωτικούς, 65 άρματα μάχης, 27 οχήματα μάχης πεζικού, 369 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 133 αυτοκίνητα, 31 πυροβολικά, 5 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 9 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων τριών HIMARS MLRS και ενός MLRS.
Επιπλέον καταρρίφθηκαν έξι σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου, 4 μονάδες μηχανικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων δύο μηχανικών οχημάτων εκκαθάρισης εμποδίων και μιας εγκατάστασης εκκαθάρισης ναρκών UR-77», ανέφεραν.
Η επιχείρηση καταστροφής μονάδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο Ουκρανικός στρατός προέλασε σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο ρωσικό έδαφος, σταμάτησε αλλά δεν ελέγχει την περιοχή

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Oleksandr Syrskyi έδειξε έναν χάρτη που απεικονίζει την κατάσταση στην περιφέρεια Kursk στις 20 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης του Ουκρανικού Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στις 20 Αυγούστου, ο Syrskyi μοιράστηκε έναν χάρτη που δείχνει την υποτιθέμενη τρέχουσα ουκρανική μπροστινή γραμμή στρατευμάτων (FLOT) στην περιφέρεια Kursk.
Ο χάρτης του Syrskyi δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει ελαφρώς πέρα από το εκτιμώμενο FLOT, συγκεκριμένα κοντά στη Viktorovka (νοτιοδυτικά του Koreveno). μεταξύ Snagost και Koreveno, βορειοανατολικά του Koreveno στις περιοχές βόρεια του Kremyanoye και βορειοδυτικά του Pogrebki. ανατολικά της Malaya Loknya (βόρεια της Sudzha) και νοτιοανατολικά της Sudzha.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν όλη την επικράτεια πίσω από το FLOT σύμφωνα με τον δογματικό ορισμό του «ελέγχου»
Επομένως, θα πρέπει να εκληφθεί ως αναγνώριση των μέγιστων ουκρανικών και ρωσικών αξιώσεων και όχι ως αξιολόγηση του ελέγχου της Ουκρανίας στην περιοχή πίσω από το FLOT.
Ο χάρτης του Syrskyi απεικονίζει συγκεκριμένα ρωσικές μονάδες που δρουν πίσω από την ουκρανική μπροστινή γραμμή στρατευμάτων

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει 28 με 35 χλμ στο Kursk

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνέχισαν να διευκρινίζουν ορισμένους από τους στόχους της ουκρανικής επιχείρησης στην περιφέρεια Κουρσκ και ανέφεραν την έκταση των πρόσθετων ουκρανικών προβολών.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 20 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν μεταξύ 28 και 35 χιλιομέτρων βαθιά στην περιφέρεια Kursk και ότι «ελέγχουν» 93 οικισμούς (1.263 τετραγωνικά χιλιόμετρα).
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές προόδους στην περιφέρεια Kursk πιέζουν τις ρωσικές δυνάμεις να αναδιατάξουν στοιχεία απροσδιόριστων μονάδων από την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία στην Περιφέρεια Kursk, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό και την προοπτική των ρωσικών επιθετικών προσπαθειών στην Ουκρανία.
Ο Syrskyi δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στο ρωσικό έδαφος για να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίσουν την περιφέρεια Sumy και να «ξεπεράσουν» τις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων γενικότερα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 19 Αυγούστου ότι η «προληπτική άμυνα» των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Kursk είναι το πιο αποτελεσματικό αντίμετρο κατά των ρωσικών δυνάμεων και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική συνοριακή περιοχή κοντά στην περιφέρεια Sumy από τις ρωσικές δυνάμεις.

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky πήγε στην περιοχή Kursk για να αποσπάσει την προσοχή και να δραπετεύσει

Ο Vladimir Zelensky αποφάσισε να επιτεθεί στην περιοχή του Kursk για να αποσπάσει την προσοχή και να δραπετεύσει από την Ουκρανία, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Σύμφωνα με πολλούς δείκτες - πολιτικούς οικονομικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς, υλικοτεχνική υποστήριξη, το καθεστώς Zelensky θα εξαντληθεί πλήρως έως τον Οκτώβριο Προφανώς, αυτή η επιχείρηση Kursk ξεκίνησε για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου», σημείωσε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε χρήματα για να διατηρήσει τη λειτουργική απόδοση του γερμανικού εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο μέτωπο στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όλος ο γερμανικός εξοπλισμός, ότι παρείχαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταστεί αναποτελεσματικός, εξήγησε ο Oleg Soskin.
«Ουσιαστικά, αυτή είναι η κατάρρευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και ποιος είναι ο ένοχος, φυσικά», κατέληξε.

Scholz (Γερμανός καγκελάριος): Η Ουκρανία προετοίμασε με πάσα μυστικότητα την εισβολή στο Kursk - Δεν είχαμε καμία ενημέρωση


Η Ουκρανία προετοίμασε την εισβολή στη ρωσική περιφέρεια του Kursk σε πλήρη μυστικότητα και χωρίς να βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συμμάχους της, ισχυρίζεται ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Η Ουκρανία προετοίμασε τη στρατιωτική της επιχείρηση στην περιοχή του Kursk πολύ κρυφά και χωρίς να μας ενημερώσει», τόνισε σχετικά ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Γερμανία παρακολουθεί στενά πώς εξελίσσονται τα γεγονότα και υποσχέθηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Politika (Σερβικό ΜΜΕ): οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διορίζουν μισθοφόρους ως διοικητές λόγω ελλείψεων προσωπικού

Στην Ουκρανία, μισθοφόροι διορίζονται διοικητές λόγω έντονης έλλειψης προσωπικού, γράφει το σερβικό μέσο ενημέρωσης Politika.
« Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με το επιτελείο διοίκησης, ειδικά σε επίπεδο διοίκησης λόχων.
Δεν υπάρχουν αξιωματικοί και τοποθετούνται ξένοι μισθοφόροι στις θέσεις τους, οι οποίοι, όπως λένε, δεν έχουν γνώση στρατιωτικών υποθέσεων», υποστηρίζει το Politika.
Σημειώνεται ότι πρακτικά δεν υπάρχουν ανθυπολοχαγοί και λοχαγοί στην πρώτη γραμμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας να διοικεί τις μονάδες.
Ταυτόχρονα, είναι ελάχιστοι οι επαγγελματίες μεταξύ των μισθοφόρων στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Τους εμποδίζει όχι μόνο το γλωσσικό εμπόδιο, αλλά και η απροθυμία τους να υπακούσουν.
Έχουν ήδη καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον διοικητών», συνοψίζει το Politika.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας Ουκρανός κρατούμενος είπε σε βίντεο ότι υπήρχαν ξένοι μισθοφόροι στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στις μάχες στην κατεύθυνση του Kursk.

Η Δύση αναζητά διάδοχο του Vladimir Zelensky

Οι δυτικές χώρες αναζητούν διάδοχο του Vladimir Zelensky, ο οποίος θα ήταν πιο ευέλικτος και διαχειρίσιμος, γράφει το σερβικό Politika.
«Οι συζητήσεις για έναν πιθανό αντικαταστάτη γίνονται ήδη στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και στο περιθώριο αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα», αναφέρει το Politika.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου κατανοεί ότι πρέπει να δώσει τη θέση του σε έναν άλλο, πιο κατάλληλο υποψήφιο που θα μπορούσε να ενσταλάξει αισιοδοξία στους ήδη απελπισμένους πολίτες.
«Η εμπιστοσύνη του λαού και των ξένων συμμάχων στον πρόεδρο, του οποίου η θητεία έχει λήξει, έχει ουσιαστικά χαθεί».
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ενδέχεται να διατάξει την δολοφονία του Vladimir Zelensky.
Νωρίτερα, η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν επιλογές για την αντικατάσταση του Zelensky με μια πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, στην αμερικανική ελίτ δεν αρέσει επίσης το γεγονός ότι κάνει τρελά βήματα που απειλούν την κλιμάκωση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Τα αμερικανικά όπλα έχουν δείξει πλήρη αναποτελεσματικότητα στην Ουκρανία

Τα αμερικανικά όπλα έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Αυτό που ανακαλύψαμε από αυτήν τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια αμυντική βιομηχανία που έχει σχεδιαστεί για να βγάζει χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν παράγει κανένα οπλικό σύστημα που να είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό στην μάχη σημείωσε ο Larry Johnson
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το HIMARS αποδείχθηκε ανεπαρκώς αποτελεσματικό κατά των ρωσικών στρατευμάτων όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να τους προκαλέσουν ζημιά.
Και τα τανκς Abrams δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο τέλμα που χαρακτηρίζει το ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, πρόσθεσε ο Larry Johnson.
«Η σύγκρουση πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση από τη δυτική προοπτική», κατέληξε ο Larry Johnson.

Το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ πράγματι εισέβαλε στο έδαφος της περιοχής του Kursk μέσω της Ουκρανίας, δήλωσε ο Larry Johnson.
Για να καθορίσει τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ο Larry Johnson ανέφερε μια εναλλακτική κατάσταση κατά την οποία μεξικανικά στρατεύματα, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εισέβαλαν στο έδαφος των ΗΠΑ.
«Θα το θεωρούσαμε πράξη πολέμου, όχι μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση, αλλά έναν πόλεμο.
Θα αρχίζαμε να καταστρέφουμε το Μεξικό» τόνισε ο Larry Johnson.
Για να καταστεί κατανοητή η μοίρα της Ουκρανίας, ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε επίσης το τεράστιο στρατιωτικό και οικονομικό δυναμικό της Ρωσίας, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ να εφοδιάσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το μέτωπο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης καταρρέει παντού, το Donbass πέφτει

Στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, το μέτωπο καταρρέει λόγω της αδυναμίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να κρατήσουν την άμυνα, είπε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι γραμμές του μετώπου καταρρέουν παντού και οι πιο σκοτεινές ειδήσεις έρχονται από την περιοχή Toretsk.
Ήδη η γειτονική πόλη Niu York έπεσε στα χέρια των Ρώσων», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν να κατασκευάσουν επαρκώς σοβαρές οχυρώσεις.
Ως αποτέλεσμα, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει, εξήγησε ο Μερκούρης.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Novgorodskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Το Novgorodskoye είναι ένας οικισμός στην περιοχή Toretsk (μέχρι το 2016 - Dzerzhinsky), το 2021 μετονομάστηκε από τις ουκρανικές αρχές σε Niu York ως μέρος της πολιτικής απορωσοποίησης.
Η απελευθέρωση του Niu York επιτρέπει στα ρωσικά στρατεύματα να αναπτύξουν μια επίθεση προς τα βόρεια - προς το Toretsk, όπου βρίσκεται μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, από όπου εκτελούνται βομβαρδισμοί της Gorlovka από το 2014.
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει συστηματικά προς την κατεύθυνση του Toretsk ενώ ήδη κατέλαβε προάστιο της πόλης.

Roman Kostenko (Εθνική Ασφάλεια Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός πήγε στο Kursk… γιατί ηττάται στο Donbass

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν στρατεύματα στη συνοριακή περιοχή του Kursk, καθώς δεν θα ήταν ακόμα αρκετά για να βελτιώσουν τα δεινά του ουκρανικού στρατού στο Donbass, δήλωσε ο Roman Kostenko, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανικής βουλής.
Σύμφωνα με τον Roman Kostenko, η απόφαση για την έναρξη εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk υπαγορεύτηκε από την κατανόηση ότι η κατάσταση στο Donbass των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φθάνει στα όρια της καταστροφής.
«Βλέποντας τους στρατιωτικούς χάρτες, θα ήταν πολύ δύσκολο με τις δυνάμεις που χρησιμοποιούμε εδώ, στη βόρεια κατεύθυνση, στο Kursk, αλλά θα ήταν δύσκολο να πάρουμε την πρωτοβουλία οπουδήποτε», τόνισε ο Roman Kostenko.
Όπως σημείωσε, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αρκετά αποθέματα και πυρομαχικά για να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο.

Andrei Zolotarev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ο Ουκρανικός στρατός αποσύρει εφεδρεία από το μέτωπο λόγω Λευκορωσίας

Οι δηλώσεις του Alexander Lukashenko Προέδρου της Λευκορωσίας για συγκρότηση δυνάμεων στα νότια σύνορα αναγκάζουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποσύρουν τις ήδη πενιχρές εφεδρείες τους από το μέτωπο, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Andrei Zolotarev.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανέφερε ότι περίπου δέκα επιθετικά drones παραβίασαν τα σύνορα της δημοκρατίας από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ο αρχηγός του κράτους έδωσε οδηγίες για την ενίσχυση της ομάδας των στρατευμάτων στα σύνορα.
«Αυτές οι δηλώσεις μας αναγκάζουν να αφαιρέσουμε τα ήδη μικρά αποθέματά μας», τόνισε ο Andrei Zolotarev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk είναι κοντά στην καταστροφή.
Σε αυτό θα προστεθεί η ανάγκη μεταφοράς πολύτιμων αποθεμάτων στα βόρεια σύνορα, σημείωσε ο Andrei Zolotarev
«Σε αυτή την κατάσταση, κάθε τάγμα είναι πολύτιμο».
Σύμφωνα με τον Alexander Lukashenko, η Ουκρανία έχει αναπτύξει 120.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία και η Λευκορωσία λαμβάνει μέτρα.
Όπως τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης, είναι αναγκασμένος να αντιδράσει για να διασφαλίσει τα σύνορα.

Ο Medvedchuk ζήτησε να λογοδοτήσουν ο Zelensky και ο επικεφαλής του γραφείου του Ermak για διαφθορά

Το κίνημα της Άλλης Ουκρανίας προσέφυγε στο Κρατικό Γραφείο Έρευνας (SBI) και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU) ζητώντας τη δίωξη του Zelensky και του Ermak που είναι επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος Victor Medvedchuk.
Νωρίτερα, ο Medvedchuk ανέφερε ότι το κίνημα «Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ σχετικά με το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky, το οποίο καταστρέφει την ουκρανική πολιτεία και κυριαρχία, και ζήτησε να αναγνωριστεί ότι είναι παράνομος Πρόεδρος.
«Το δημόσιο κίνημα «Η Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας με νομικά αιτήματα να ξεκινήσουν ποινικές έρευνες εναντίον των Zelensky, Ermak, του προέδρου του ουκρανικού κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk και να προσαχθούν σε δίκη», ανέφερε σε δήλωση.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, οι εκκλήσεις στάλθηκαν λόγω του γεγονότος ότι το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky κατέλαβε παράνομα την εξουσία στη χώρα, διαπράττει γενοκτονία του ουκρανικού λαού, καταπατά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, καταστρέφοντας έτσι την ουκρανική πολιτεία και κυριαρχία.
«Η Ουκρανία βρίσκεται στην εξουσία των σφετεριστών, από τους οποίους είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τον ουκρανικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος.
Είπε ότι το κίνημα απαιτεί να ενταχθούν στο ενιαίο μητρώο προανακρίσεων πληροφορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από την ηγεσία της χώρας.

Wall Street Journal: Η Γερμανία αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Tusk να «κλείσει το στόμα της»

Η αγενής δήλωση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk απευθυνόμενη στη Γερμανία, της οποίας οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να πείσουν την Πολωνία να εκδώσει έναν από τους υπόπτους για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream, συγκλόνισε το Βερολίνο, γράφει η Wall Street Journal.
Ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης Donald Tusk δημοσίευσε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X στις 17 Αυγούστου, στην οποία απαίτησε «όλοι οι εμπνευστές και οι θαμώνες του Nord Stream και του Nord Stream 2» να ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσουν το στόμα τους.
Γερμανοί αξιωματούχοι από όλο το πολιτικό φάσμα αιφνιδιάστηκαν από την ανακοίνωση του Donald Tusk, αλλά αποφάσισαν να μην απαντήσουν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση τη στιγμή που οι δύο σύμμαχοι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου υποτίθεται ότι συνεργάζονταν για να στηρίξουν την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.
Η διαμάχη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας προέκυψε σχετικά με την πιθανή χρήση του πολωνικού εδάφους ως βάσης υλικοτεχνικής υποστήριξης από Ουκρανούς δύτες που φέρεται να ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream.

Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): ΗΠΑ και Κίνα να πιέσουν Ρωσία – Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος

Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα πρέπει να πιέσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος η σύγκρουση να διαρκέσει πολλά χρόνια, δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel.
«Πιστεύω ότι, τα επόμενα χρόνια, οι δύο πλευρές της ουκρανικής σύγκρουσης θα συνειδητοποιήσουν ότι η σύγκρουση δεν πρέπει να παραταθεί και να πραγματοποιηθούν ειρηνευτικές συνομιλίες.
Οι παγκόσμιες δυνάμεις, όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η Κίνα επίσης, θα μπορούσαν να κάνει πολλά για να βοηθήσουν», είπε ο Τσέχος πρόεδρος σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Novinky.
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν «πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά» μέσα για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.
Ο Τσέχος πρόεδρος αναγνώρισε ότι «παρόλο που η ΕΕ αποτελεί σημαντική οικονομική και πολιτική δύναμη, δεν θα τα καταφέρει από μόνη της».
«Χρειάζονται κοινές ενέργειες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες», σημείωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας.

Οι ρώσοι διέλυσαν την διοίκηση της 47ης Ταξιαρχίας ή Magura του Ουκρανικού στρατού

Το βράδυ της 20ης Αυγούστου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτύπημα ακριβείας στο κέντρο ελέγχου και μια στρατιωτική αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή Sumy.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επιτυχημένη επίθεση και υποστήριξε τους ισχυρισμούς με το βίντεο που κινηματογραφήθηκε από ρωσικό αναγνωριστικό UAV στο ουκρανικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης ακριβείας, το επιτελείο διοίκησης της 47ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας υπέστη σοβαρές απώλειες.
Το διοικητήριο της «ελίτ» ουκρανικής ταξιαρχίας Magura καταστράφηκε στην πόλη Gluhov.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το χτύπημα ξεκίνησε τη νύχτα από μαχητικό αεροσκάφος Su-34 με καθοδηγούμενη βόμβα σχεδιασμού και διόρθωσης.
Αυτή η διαβόητη μονάδα Magura εξοπλίστηκε από τον στρατό του ΝΑΤΟ και αποτελείται από στρατιωτικούς που έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ρίχτηκαν στις μάχες στην περιοχή Zaporozhie και μετά στο μέτωπο Avdiivka.
Σήμερα, η επίλεκτη μονάδα εμπλέκεται στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τη μονάδα Kraken στην περιοχή Nikolaev

Η τοποθεσία των μαχητών του ουκρανικού νεοναζιστικού σχηματισμού «Kraken» στην περιοχή Nikolaev δέχθηκε επίθεση.
«Στα νότια της περιοχής Nikolaev υπάρχει το χωριό Γκαλιτσίνοβο, υπάρχει ένα εργοστάσιο αλουμίνας και μια μεγάλη αποθήκη στο λιμάνι.
Όλα αυτά επιλέχθηκαν από εξτρεμιστές της συμμορίας Kraken.
Σύμφωνα με στοιχεία το Ρωσικό χτύπημα πιθανότατα έπληξε μια αποθήκη πυραύλων.
Η εθνικιστική μονάδα σαμποτάζ "Kraken" συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από τους ηγέτες του συντάγματος "Azov" και τη διοίκηση της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας .

Καμία στρατηγική νίκη των Ουκρανών στο Kursk απέτυχε ο αιφνιδιασμός… ενώ ηττώνται στο Donbass, πέφτουν Toretsk, Pokrovsk

Μετά από ημέρες εχθροπραξιών στη ρωσική περιοχή Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν στρατηγικές νίκες στο ρωσικό έδαφος.
Το καθεστώς του Κιέβου κατάφερε να σπάσει τη ρωσική άμυνα των συνόρων ακριβώς προς την κατεύθυνση της Sudzha και να επιτύχει κάποια στιγμιαία κέρδη στα μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η μοναδική νίκη της Ουκρανίας.
Η ουκρανική προπαγάνδα γεμίζει τα πλάνα των μέσων ενημέρωσης με παλιά βίντεο των πρώτων ημερών των επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα, προσπαθώντας να κρύψει το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν κανέναν τακτικό στρατιωτικό στόχο των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή του Kursk.
Έχασαν το κύριο ατού μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης και τώρα προσπαθούν σκληρά να δημιουργήσουν γραμμές άμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος και αναχαιτίστηκαν προς όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις.
Περιλαμβάνουν τους δρόμους Snagost, Rylsk και Kurchatov.
Έτσι, ο ουκρανικός στρατός δεν είχε επιχειρησιακές επιτυχίες.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρουν τις κύριες δυνάμεις που χρειαζόταν να εφοδιαστούν με μεγάλες ενισχύσεις και εξοπλισμό απαραίτητο για πολεμικές επιχειρήσεις.
Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ανοίξουν νέα μέτωπα και να περάσουν τα ρωσικά σύνορα προς άλλες κατευθύνσεις απωθήθηκαν.
Επιπλέον, η μεγάλη ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Kursk απειλείται επί του παρόντος από μια περικύκλωση.

Ταυτόχρονα, η ένταση των μαχών δεν μειώνεται.
Πλάνα από την περιοχή επέτρεψαν σε κάποιον να συμπεράνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολύ περισσότερο εξοπλισμό την ημέρα από ότι πριν από την εισβολή στην περιοχή του Kursk.
Όλο και περισσότερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτικών παραδίδονται.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικές νίκες στην περιοχή του Toretsk.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, κατέστρεψαν ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό και πήραν τον έλεγχο της Niu York.
Η πόλη που κάποτε μετονομάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου μετατρέπεται ξανά σε Novgorodskoe.
Το Zaliznoe που βρίσκεται κοντά έγινε και πάλι Artyomovsk.
Ως αποτέλεσμα της σημαντικής νίκης, οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν ερείσματα στο κέντρο της Nelepovka.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση στο Toretsk από πολλές κατευθύνσεις.

Οι ουκρανικές άμυνες είχαν καταστραφεί στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Μέσα σε μια ημέρα, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των Novotoretsk, Zavetnoye, Nikolaevka, Sviridonovka και Krutoy Yar.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από άλλα χωριά της περιοχής.
Ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στη Novogrodovka και κατέλαβαν ένα σημαντικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πλησιάζοντας τα περίχωρα του Selidovo.
Η επικείμενη καταστροφή του μεγάλου αμυντικού κόμβου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, του Pokrovsk έχει μεγάλη στρατηγική σημασία.
Ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μπορεί να πέσει και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει απαραίτητα αποθέματα για την ασφάλειά του.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Toretsk μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς η απώλεια του

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ανατολικά και νοτιοανατολικά του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 20 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος των οδών Tsentralna και Molodizhna στο βορειοδυτικό και δυτικό Pivnichne (ανατολικά του Toretsk).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 και 18 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο βορειοδυτικό και δυτικό Zalizne (ανατολικά του Toretsk) και κατέλαβαν το σωρό απορριμμάτων του ορυχείου Artem (στα δυτικά προάστια της Zalizne).
Οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθάρισαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το Niu York (νότια του Τορέτσκ), κατέλαβαν πλήρως το Niu York και προχώρησαν ακριβώς βόρεια του Niu York

Έφθασαν στο Pokrovsk οι Ρώσοι, στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς η απώλεια Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά ανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 20 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη νοτιοανατολική Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk)
Οι ρωσικές προελάσεις μέσω Hrodivka πιθανότατα θα επιβραδυνθούν καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να πολεμούν σε πιο αστικές περιοχές.
Οι ρώσοι προσπαθούν να προχωρήσουν δυτικότερα προς το Myrnohrad (ακριβώς βορειοανατολικά του Pokrovsk) και το Pokrovsk καθώς αυτές οι πόλεις είναι μεγαλύτερες και πιο πυκνά αστικοποιημένες.

Μαζική επίθεση με 63 UAV των Ουκρανών κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία - «Σκόνη» 17.348 άρματα μάχης συνολικά

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune-MD, επτά κατευθυνόμενες βόμβες Hammer, 15 βλήματα HIMARS MLRS και 63 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά κατευθυνόμενες βόμβες Hammer γαλλικής κατασκευής, έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune-MD, 15 πυραύλους HIMARS αμερικανικής κατασκευής και 63 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 639 αεροσκάφη, 282 ελικόπτερα, 30.255 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 575 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 17.348 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.416 οχήματα μάχης 13 πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων, 47 έχουν καταστραφεί πυροβόλα όπλα και όλμοι, 24.977 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Στα χέρια των Ρώσων πέρασε το Zhelannoye στο Donetsk

«Ομάδα στρατευμάτων τςη Ρωσίας απελευθέρωσε το χωριό Zhelannoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
ouuuuuukkkara.png

Special_Syrskyi_Kursk_FLOT_Map_AO_AUG_20_2024_1.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_20_2024_1.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_20_2024_1.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_20_2024_1.png

Pokrovsk_Satellite_Battle_Map_Draft_August_20_2024-min_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης