Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deutsche Bank τα βρίσκει με πρώην μετόχους της Postbank - Συμφωνία για το 60% των απαιτήσεων - Στο +2% η μετοχή

Η Deutsche Bank τα βρίσκει με πρώην μετόχους της Postbank - Συμφωνία για το 60% των απαιτήσεων - Στο +2% η μετοχή
Η διαμάχη με την Postbank αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα νομικά ζητήματα της Deutsche Bank
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο σημειώνει σήμερα (22/8/2024) η μετοχή της Deutsche Bank, καταγράφοντας κέρδη άνω του 2%, μετά τους διακανονισμούς με περισσότερους από τους μισούς ενάγοντες που την κατηγόρησαν ότι τους υποπλήρωσε κατά την εξαγορά της Postbank το 2010.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε διακανονισμούς για το περίπου 60% των απαιτήσεων των εναγόντων, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μεμονωμένου ενάγοντα. Η εξέλιξη αυτή βοηθάει σε κάποιο βαθμό την Deutsche να κλείσει τις υποθέσεις που έχουν ρίξει σκιά πάνω από την τράπεζα, αλλά υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει με ορισμένους πρώην επενδυτές της Postbank να εξακολουθούν να αντιστέκονται.
Ο Jan Bayer, δικηγόρος ορισμένων από τους ενάγοντες στις εκκρεμείς υποθέσεις που απέρριψαν μια πρόταση διακανονισμού την περασμένη εβδομάδα ως προσφορά «τρελού», δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν έχουν μεγάλη σημασία για τους πελάτες του. «Ό,τι συμφωνήθηκε... δεν έχει καμία επίδραση στην απόφαση οποιουδήποτε άλλου ενάγοντα, οπότε είναι άσχετο με το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ανακοινώνοντας τους διακανονισμούς, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι θα αποδεσμεύσει τις προβλέψεις για πιθανές μελλοντικές πληρωμές, αυξάνονας τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, και δήλωσε ότι μια καταργημένη επαναγορά μετοχών θα μπορούσε ενδεχομένως να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη.
«Στο πλαίσιο αυτής της βελτίωσης του κεφαλαιακού μας σχεδίου, θα επανεξετάσουμε τα σχέδια διανομής μας και θα τα συζητήσουμε με τις ρυθμιστικές μας αρχές στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου μας», ανακοίνωσε η Deutsche Bank αργά την Τετάρτη (21/8/2024).

Η διαμάχη με την Postbank

Η Deutsche Bank σχημάτισε πρόβλεψη ύψους 1,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, όταν το εφετείο προειδοποίησε ότι μπορεί να αποφανθεί εναντίον της στη μακροχρόνια διαμάχη, οδηγώντας την στην πρώτη τριμηνιαία ζημία της εδώ και τέσσερα χρόνια και αναγκάζοντας την να βάλει φρένο στις επαναγορές μετοχών.
Η διαμάχη με την Postbank αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα νομικά ζητήματα της Deutsche Bank, με τους ενάγοντες να ισχυρίζονται ότι η τράπεζα έπρεπε να προσφέρει υψηλότερο τίμημα στους μετόχους της ανταγωνίστριας Postbank, όταν προχώρησε στην προσφορά εξαγοράς το 2010.
Τότε, η Deutsche Bank προσέφερε 25 ευρώ για κάθε μετοχή της Postbank, αλλά οι ενάγοντες λένε ότι θα έπρεπε να είχε προσφέρει 57,25 ευρώ, την τιμή της μετοχής όταν εξαγόρασε για πρώτη φορά μετοχές της ανταγωνίστριας τράπεζας, το 2008.
Ορισμένοι επενδυτές έχουν ασκήσει αγωγές για αποζημίωση ύψους έως και 64,25 ευρώ ανά μετοχή, με τον δικηγόρο μιας μικρής ομάδας πρώην μετόχων να απορρίπτει την προσφορά 36,50 ευρώ ανά μετοχή της Deutsche Bank την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας την ως «νεκρή κατά την άφιξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης