Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη - Ρωσία: Εξοντώσαμε Αμερικανούς μισθοφόρους που μάχονταν μαζί με Ουκρανούς στο Kursk

Νέα εξέλιξη - Ρωσία: Εξοντώσαμε Αμερικανούς μισθοφόρους που μάχονταν μαζί με Ουκρανούς στο Kursk
Ως αποτέλεσμα, εξοντώθηκαν έως και 60 μαχητές συνολικά, ενώ καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Kozak, ένα μαχητικό όχημα πεζικού M113 και ένα BMP-2
Κατά την διάρκεια επιχείρησης απόκρουσης της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στο χωριό Russkaya Konopelka στην περιοχή Sudzhansky της περιοχής Kursk, σκοτώθηκαν μισθοφόροι της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας (PMC) Forward Observation Group.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 21 Αυγούστου ότι η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί σε κατοικημένη περιοχή.
Όπως αναφέρουν πηγές οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μαζί τους ήταν μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά αντιμετωπίστηκαν από στρατιώτες του Σώματος Πεζοναυτών της Ρωσίας και την 11η ταξιαρχία της αεροπορίας.
Ως αποτέλεσμα, εξοντώθηκαν έως και 60 μαχητές συνολικά, ενώ καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Kozak, ένα μαχητικό όχημα πεζικού M113 και ένα BMP-2.
Ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των Αμερικανών μισθοφόρων δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί.
Αυτή τη στιγμή οι μάχες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ρωσικά μαχητικά αποκρούουν την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εμποδίζοντάς τους να αποκτήσουν έδαφος στη ρωσική Konopelka.
Προηγουμένως, η Forward Observation Group επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιθέσεις και δημοσίευσε μια φωτογραφία με τους μισθοφόρους της στην περιοχή του Κουρσκ. Στη φωτογραφία εθεάθη και ο ιδρυτής της εταιρείας, Ντέρικ Μπέιλς. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι αυτό η PMC λειτουργεί στην Ουκρανία από το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης