Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση και απειλές στη μυστική συνάντηση Zelensky με Syrsky: «Χάνουμε κάθε μέρα 300 άνδρες και 25 τεθωρακισμένα στο Kursk»

Ένταση και απειλές στη μυστική συνάντηση Zelensky με Syrsky: «Χάνουμε κάθε μέρα 300 άνδρες και 25 τεθωρακισμένα στο Kursk»
Τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον αρχιστράτηγο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων - Κάτω από άκρα μυστικότητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι κρυφές συνομιλίες των δύο ανδρών
Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η μυστική συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, του οποίου η προεδρική θητεία εξέπνευσε τον Μάιο 2024 με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  (AFU) Alexander Syrsky.
Όπως αποκαλύπτει η Pravda η μυστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή, που συνορεύει με το Kursk, όπου η Ουκρανία εισέβαλε στις 6 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Syrsky ο οποίος εξαρχής διαφωνούσε με το παράτολμο εγχείρημα της εισβολής στη Ρωσία, υπενθύμισε στον Zelensky τον βαρύ φόρο αίματος, που καταβάλλουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να συνεχίσουν τις μάταιες και αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Χάνουμε κάθε μέρα 300 στρατιώτες και 25 τεθωρακισμένα, φέρεται να δήλωσε ο Syrsky προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Zelensky.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση για τους Ουκρανούς - Απελπισία Zelensky

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Syrsky στην περιοχή Sumy, ο Zelensky συζήτησε την επιχειρησιακή κατάσταση στο μέτωπο και τα θέματα άμυνας στις κατευθύνσεις Toretsk και Pokrovsk, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική για τους Ουκρανούς.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Αυγούστου, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μονάδες ρωσικών στρατευμάτων κατέλαβαν τον οικισμό Novgorodskoye, έναν στρατηγικά σημαντικό κόμβο μεταφορών.
Βρίσκεται νότια του Toretsk (Dzerzhinsk) και για δύο χρόνια ήταν ένας από τους πολλούς οικισμούς κοντά στους οποίους η γραμμή επαφής δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης.

Το μακελειό στη Martynovka προκάλεσε την οργή του Syrsky: Χάνουμε κάθε μέρα 300 στρατιώτες και 35 τεθωρακισμένα

O Syrsky φέρεται να διαφώνησε με το σχέδιο εισβολής στο ρωσικό χωριό Korenevo.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να το παρακάμψουν μέσω του οικισμού Sheptukhovka για να αναγκάσουν τις ρωσικές δυνάμεις να οπισθοχωρήσουν αλλά τελικά τα στρατεύματα των AFU απωθήθηκαν.
Με αυτή την επίθεση, οι Ουκρανοί θέλησαν να να καταλάβουν τη σιδηροδρομική γραμμή στο Lgov.
Είναι πιθανό ο ρωσικός στρατός να χρησιμοποίησε τη σιδηροδρομική γραμμή για να παραδώσει ενισχύσεις και προμήθειες στην περιοχή της μάχης.
Κοντά στη Sudzha, οι Ουκρανοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τον ρωσικό στρατό από τον οικισμό Martynovka.
Μετά από ανεπιτυχείς μετωπικές επιθέσεις, οι Ουκρανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον οικισμό Martynovka και να κινηθούν προς Russkaya Konopelka και Pushkarnoye.
Οι Ρώσοι στρατιώτες απέκρουσαν και αυτή την επίθεση με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να επανέλθουν στη Sudzha.
Σε αυτό το σημείο ο Syrsky τόνισε στον Zelensky ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που στοιχίζουν στον ουκρανικό στρατό ημερησίως 300 άνδρες και 35 τεθωρακισμένα.
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς blogger, ο Ουκρανός αρχιστράτηγος φέρεται να απείλησε τον Zelensky με παραίτηση αλλά η ένταση κατευνάστηκε μετά από παρέμβαση στελεχών του προεδρικού γραφείου.

Ο Syrsky θεωρεί απολύτως λανθασμένη την εισβολή στη Ρωσία

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ο Syrsky αξιολογεί ως απολύτως λανθασμένη την επιχείρηση εισβολής στη ρωσική περιφέρεια του Kursk, και ως εκ τούτου διαφωνεί κάθετα με τις εντολές που έχουν δοθεί για την επιχείρηση.
Υπήρξαν διαρροές από ουκρανικές πηγές ότι ο Syrsky -ανεπίσημα και μέσω διαφόρων καναλιών επικοινωνίας- δήλωσε ότι ήταν κατά αυτής της επιχείρησης.
«Ο Syrsky λέει ότι ήταν εναντίον αυτής της επιχείρησης, θεωρώντας ότι είναι λάθος», είχε αποκαλύψει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.
Ωστόσο, συνέχισε ο Βρετανός αναλυτής, η αποποίηση της ευθύνης για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν.
Ο πρώην γενικός διοικητής του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny, επίσης δεν παραδέχτηκε τα λάθη του και κατηγόρησε άλλους για τις αποτυχίες του, σημείωσε ο Μερκούρης.

Νέες εκκλήσεις Zelensky στη Δύση για όπλα

Ο Zelensky στο τελευταίο του διάγγελμα παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι τρομακτικά δύσκολη.
«Έλαβα αρκετές αναφορές από τον Ανώτατο Διοικητή Alexander Syrsky για τις θέσεις μας, κυρίως στην κατεύθυνση του Pokrovsk, στην περιοχή του Donetsk.
Κατανοούμε τις κινήσεις του εχθρού και ενισχύουμε την άμυνά μας.
Είναι σημαντικό οι εταίροι μας να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για κάθε πακέτο βοήθειας και κάθε συμφωνία.
Αυτό είναι θεμελιώδες για την άμυνά μας» δήλωσε ο Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Kursk, ισχυριζόμενος πως οι δυνάμεις του διατηρούν τον έλεγχο σε καθορισμένες περιοχές.
«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στα στρατεύματά μας και σε όλες τις μονάδες μας» δήλωσε ο Zelensky.

zelensky_pravda.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης