Τελευταία Νέα
Διεθνή

Modi (Πρωθυπουργός Ινδίας) πριν επισκεφτεί την Ουκρανία: Ευελπιστώ να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος – Να τα βρουν Putin και Zelensky

Modi (Πρωθυπουργός Ινδίας) πριν επισκεφτεί την Ουκρανία: Ευελπιστώ να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος – Να τα βρουν Putin και Zelensky

Το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Modi θα επισκεφθεί την Ουκρανία στις 23 Αυγούστου

Σχετικά Άρθρα
Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί την Ουκρανία την Παρασκευή (23/8/2024), δήλωσε ότι υποστηρίζει την ειρήνη στην περιοχή.
Ο πολιτικός επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για διπλωματία για τον τερματισμό της σύγκρουσης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στην ομιλία του στη Βαρσοβία, ο Modi δήλωσε ότι «δεν είναι η εποχή του πολέμου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ινδία είναι «υπέρμαχος της μόνιμης ειρήνης σε αυτή την περιοχή» και πιστεύει στον διάλογο και τη διπλωματία για την επίλυση των συγκρούσεων.
Ο Modi συμφώνησε να «μεταδώσει μηνύματα» μεταξύ του Ρώσου ηγέτη Putin και του Ουκρανού προέδρου Zelensky, αν και δεν θα ενεργήσει ως επίσημος μεσολαβητής.
Το πρακτορείο εξηγεί ότι αυτή η πολιτική αντικατοπτρίζει τη «λεπτή» θέση του Νέου Δελχί, δεδομένων των στενών πολιτικών και οικονομικών δεσμών με τη Ρωσία, η οποία προμηθεύει την Ινδία με φθηνό πετρέλαιο και όπλα.
Σημειώνεται ότι κανένας Ινδός πρωθυπουργός δεν έχει επισκεφθεί την Πολωνία και την Ουκρανία από τότε που οι χώρες αυτές ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση.
Έτσι, ο Modi επιχειρεί να επεκτείνει την επιρροή της Ινδίας στην Κεντρική Ευρώπη, μια περιοχή με τη χαμηλότερη προτεραιότητα για το Νέο Δελχί τις τελευταίες δεκαετίες.

Επίσκεψη Μόντι στο Κίεβο

Το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Modi θα επισκεφθεί την Ουκρανία στις 23 Αυγούστου, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας.
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού αρχηγού κυβέρνησης στην Ουκρανία στην ιστορία των διμερών σχέσεων.
Να προστεθεί ότι το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε προηγουμένως ότι ο Modi είχε αποκλείσει τον ρόλο του μεσολαβητή στον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η Ινδία συμφώνησε να μεταφέρει μηνύματα μεταξύ των δύο προέδρων.
Προηγουμένως, το RBC-Ukraine ανέφερε ότι ο Ινδός πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Κίεβο με πολλά σαφώς καθορισμένα ζητήματα.
Αυτά μπορεί να αφορούν πρωτίστως προβλήματα εθνικής ασφάλειας και διμερείς σχέσεις της Ινδίας.
Θα συζητήσει θέματα πολέμου και ειρήνης με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης