Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνεται η πίεση στην κεντρική Συρία – Ρωσικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκόπησαν πυρήνες του ISIS

Εντείνεται η πίεση στην κεντρική Συρία – Ρωσικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκόπησαν πυρήνες του ISIS

Οι πυρήνες του ISIS διεξάγουν εξέγερση στην κεντρική Συρία

Σχετικά Άρθρα
Πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 22 Αυγούστου.
Η ομάδα παρακολούθησης υπέρ της αντιπολίτευσης που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε σε έκθεσή της ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τις περιοχές ανάπτυξης τρομοκρατών κοντά στην πόλη al-Resafa στη νότια ύπαιθρο της Ράκα και την πόλη Palmyra στην ανατολική ύπαιθρο της Homs.
Εντατικές ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν πυρήνες του ISIS και ακόμη και πληρεξούσιους των Ηνωμένων Πολιτειών στην κεντρική περιοχή τους τελευταίους μήνες.
Στις 18 Αυγούστου, τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα ύποπτων τρομοκρατών του ISIS κοντά στην πόλη al-Sholah στη δυτική ύπαιθρο της Deir Ezzor.
Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση κοντά στην πόλη Tabni στη βόρεια ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ στις 21 Αυγούστου.
Οι πυρήνες του ISIS διεξάγουν εξέγερση στην κεντρική Συρία το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας.
Οι τρομοκράτες λαμβάνουν υποστήριξη από τους συντρόφους τους στη βορειοανατολική περιοχή, την οποία κατέχουν οι ΗΠΑ και οι πληρεξούσιοί τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων.
Σύροι και Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν επίσης τις αμερικανικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική περιοχή al-Tanf ότι εκπαίδευσαν και εξόπλισαν ακόμη και μαχητές, συμπεριλαμβανομένων μελών του ISIS, περισσότερες από μία φορές στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης