Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ισραλινός στρατός ανέσυρε 6 σορούς ομήρων της Hamas από τούνελ στη Ράφα - Ο ένας Αμερικανός, οργή Biden

O Ισραλινός στρατός ανέσυρε 6 σορούς ομήρων της Hamas από τούνελ στη Ράφα - Ο ένας Αμερικανός, οργή Biden
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό, δολοφονήθηκαν από τη Hamas περίπου ένα με δύο 24ωρα
πτώματα έξι ομήρων της Hamas από τούνελ στη Ράφα, μεταξύ των οποίων είναι και ένας 23χρονος Ισραηλινοαμερικανός πολίτης,  ανακοίνωσε πως ανέσυρε ο Ισραλινός στρατός και επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
Πρόκειται για τους: Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi και Ori Danino που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από το μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στο Kibbutz Re'im από μαχητές της Hamas, ενώ ο πρωτος απήχθη από το Be'eri.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό, δολοφονήθηκαν από τη Hamas περίπου ένα με δύο 24ωρα πριν τους βρουν τα στρατεύματα.
exi.JPG
Οργή Biden: Θα πληρώσουν οι ηγέτες της Hamas 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα 6 ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Hamas, με τον πρόεδρο τωv ΗΠΑ, J. Biden, να επιβεβαιώνει ότι μεταξύ αυτών είναι και ο 23χρονος Ισραηλινοαμερικανός πολίτης, Hersh Goldberg-Poli, δηλώνοντας συντετριμμένος και εξοργισμένος, αλλά και πως θα πληρώσουν.
Σύμφωνα με τον Biden, «ο Hersh ήταν μεταξύ των αθώων που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ παρακολουθούσε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και αγνώστους κατά τη διάρκεια της άγριας σφαγής της Hamas».
«Είναι τόσο τραγικό όσο και κατακριτέο», πρόσθεσε και προειδοποίησε: «μην κάνετε λάθος, οι ηγέτες της Hamas θα πληρώσουν για αυτά τα εγκλήματα. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για μια συμφωνία για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων».
Σημείωσε ότι ο ίδιος «εργάστηκε αδιάκοπα ώστε ο πολυαγαπημένος τους Hersh να επιστρέψει με ασφάλεια».

Οικογένεια του Hersh Goldberg-Polin

Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού Hersh Goldberg-Polin επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας.
parents.JPG
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια αναφέρεται πως «με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Goldberg-Polin είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Hersh» και «η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».
Σημειώνειται ότι ο 23χρονος ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους, ενώ τον περασμένο μήνα μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης