Η κατηγορία των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών που υπόκεινται σε πυρηνική αποτροπή έχει διευρυνθεί
Κατά τη συνεδρίαση, ο αρχηγός του κράτους πρότεινε να γίνουν αρκετές επικαιροποιήσεις στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στις 2 Νοεμβρίου 1993, ο τότε Ρώσος Πρόεδρος Boris Yeltsin υπέγραψε ένα διάταγμα «Σχετικά με τις βασικές διατάξεις του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αν και το κείμενο των ίδιων των διατάξεων δεν δημοσιεύτηκε.
Το πρώτο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγκρίθηκε με διάταγμα του Προέδρου Vladimir Putin στις 21 Απριλίου 2000 και δημοσιεύτηκε.
Το δεύτερο εγκρίθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2010, το τρίτο (σε ισχύ επί του παρόντος) στις 26 Δεκεμβρίου 2014.
Τι αλλάζει στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα
Η κατηγορία των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών που υπόκεινται σε πυρηνική αποτροπή έχει διευρυνθεί.
Ο κατάλογος των στρατιωτικών απειλών για την εξουδετέρωση των οποίων πραγματοποιείται πυρηνική αποτροπή έχει διευρυνθεί.
Η επιθετικότητα από την πλευρά οποιουδήποτε μη πυρηνικού κράτους, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, προτείνεται να θεωρηθεί ως κοινή τους επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μια μαζική επίθεση με στρατηγικά και μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους cruise, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υπερηχητικά όπλα προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και η διέλευση τους από τα ρωσικά σύνορα θα γίνει η βάση για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Η επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας ως συμμάχου της Ρωσίας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πυρηνικό χτύπημα.
Μια κρίσιμη απειλή για τη ρωσική κυριαρχία, ακόμη και με συμβατικά όπλα, θα ήταν επίσης λόγος για μια πυρηνική απάντηση.
Η Ρωσία προσεγγίζει το θέμα των πυρηνικών όπλων με υπευθυνότητα και προσπαθεί να αποτρέψει τη «εξάπλωσή» τους στον κόσμο. Η πυρηνική τριάδα παραμένει η πιο σημαντική εγγύηση για την ασφάλεια της Ρωσίας και ένα εργαλείο για τη διατήρηση της ισορροπίας στον κόσμο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών