Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταρακτικές αποκαλύψεις Lavrov: Ο Ειρηνικός ναρκοθετείται με πυρηνικά - Τριπλή απειλή από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις Lavrov: Ο Ειρηνικός ναρκοθετείται με πυρηνικά - Τριπλή απειλή από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα
Η συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας κινείται σαφώς προς τη δημιουργία ενός τριμερούς μπλοκ με την Ιαπωνία, η οποία έχει υιοθετήσει πορεία επανεξοπλισμού
Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της αναπτύσσουν στρατιωτική υποδομή στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν συστήματα πυρηνικών όπλων, επεσήμανε την Πέμπτη 26/9 ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
«Οι ΗΠΑ, με την υποστήριξη των συμμάχων τους, σύρουν επιθετικά στοιχεία στρατιωτικής-στρατηγικής υποδομής στην περιοχή [Ασίας-Ειρηνικού] και χρησιμοποιούν ενεργά συστήματα που σχετίζονται με φορείς πυρηνικών όπλων, διεξάγοντας ασκήσεις μαζί με τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ιαπωνία σε όλο και πιο προκλητικά και αποσταθεροποιητικά σενάρια της λεγόμενης 'επεκτεταμένης πυρηνικής αποτροπής'», δήλωσε ο Lavrov.
Η συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας κινείται σαφώς προς τη δημιουργία ενός τριμερούς μπλοκ με την Ιαπωνία, η οποία έχει υιοθετήσει πορεία επανεξοπλισμού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Βάσιμες οι ανησυχίες της Βόρειας Κορέας - Μόνη λύση για την εθνική της άμυνα η πυρηνική ασπίδα

Η Μόσχα κατανοεί τη θέση της Πιονγιάνγκ ότι η βάση για την άμυνα της χώρας είναι μια πυρηνική ασπίδα πυραύλων, σημείωσε ο υπουργός Lavrov.
«Κατανοούμε την αρχή θέση των Κορεατών φίλων μας ότι η βάση για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ασφάλειάς τους είναι μια πυρηνική ασπίδα πυραύλων και άλλα μέτρα αυτοάμυνας», δήλωσε ο υπουργός.
Η βαθιά, ειλικρινής εμπιστοσύνη μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας βασίζεται στην κοινή κατανόηση και στις συμπτώσεις των εκτιμήσεων για την διεθνή κατάσταση, πρόσθεσε.
Το ψήφισμα της Γενικής Διάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) σχετικά με τη Βόρεια Κορέα είναι επιζήμιο, ανεπαρκές και καταστροφικό, και η Μόσχα απορρίπτει το έγγραφο αυτό, τόνισε ο Lavrov.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η ρωσική πλευρά από την αρχή εξέφρασε την κατηγορηματική της διαφωνία με την παράλογη πρωτοβουλία των δυτικών χωρών για το ψήφισμα της Γενικής Διάσκεψης του IAEA σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας τον επιζήμιο, ανεπαρκή και καταστροφικό χαρακτήρα του», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία από την αρχή εξέφρασε κατηγορηματική διαφωνία με την ιδέα της Δύσης για το ψήφισμα του IAEA σχετικά με τη Βόρεια Κορέα.
Απορρίπτοντας το δυτικό σχέδιο ψηφίσματος ως απαράδεκτο, η Ρωσία δήλωσε ξεκάθαρα την έλλειψη συναίνεσης στη Γενική Διάσκεψη, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζουν για άλλη μια φορά έναν κοινό εχθρό που προσπαθεί να βλάψει τις σχέσεις τους, πρόσθεσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης