Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία) σε ΟΗΕ: Μην παρασυρθείτε από ψευδο-ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία

Lavrov (Ρωσία) σε ΟΗΕ: Μην παρασυρθείτε από ψευδο-ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία
Συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres
Να τηρηθούν από την ηγεσία και τις δομές του ΟΗΕ οι αρχές της αμεροληψίας και της ισότητας όσον αφορά το ουκρανικό, συμπεριλαμβανομένων και των εγκλημάτων του Κιέβου ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος κάλεσε τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres να μην παρασυρθεί από «πολιτικοποιημένες ψευδο-ειρηνευτικές πρωτοβουλίες» για την ουκρανική κρίση.
«Ο υπουργός τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της αυστηρής τήρησης από την ηγεσία και όλους τους υπαλλήλους της Γραμματείας του ΟΗΕ στις αρχές της αμεροληψίας και της ισότητας, μεταξύ άλλων σε σχέση με τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου.
Ο Guterres καλείται επειγόντως να μην επιτρέψει στους εκπροσώπους των δομών του ΟΗΕ να παρασυρθούν σε πολιτικοποιημένες ψευδοειρηνευτικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται, Lavrov και Guterres συζήτησαν για την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και εξέτασαν τα πιο πιεστικά προβλήματα στη διεθνή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και στη ζώνη της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε διάφορες πτυχές της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΟΗΕ.
«Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να ενισχύσουν περαιτέρω την εποικοδομητική αλληλεπίδραση μεταξύ της Ρωσίας και του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επέστησε την προσοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ΗΠΑ στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους βάσει της Συμφωνίας για την έδρα του ΟΗΕ του 1947.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης