Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kobyakov (Σύμβουλος Putin): Στα χέρια των BRICS το μέλλον της ενέργειας και η παγκόσμια ενεργειακή ισορροπία

Kobyakov (Σύμβουλος Putin): Στα χέρια των BRICS το μέλλον της ενέργειας και η παγκόσμια ενεργειακή ισορροπία
Οι χώρες BRICS θέτουν τα θεμέλια για τη διατήρηση της παγκόσμιας ενεργειακής ισορροπίας
Οι χώρες BRICS θέτουν τις βάσεις για συνεργασία για την επίλυση του παγκόσμιου έργου της διατήρησης της παγκόσμιας ενεργειακής ισορροπίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Anton Kobyakov σε ενημέρωση κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
"Υπάρχει ανάγκη να αναγνωρίσουμε ότι οι BRICS σήμερα - είναι και οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς πετρελαίου και οι μεγαλύτεροι καταναλωτές.
Οι συμφωνίες που επετεύχθησαν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δημιουργούν τα θεμέλια για συνεργασία για την επίλυση του παγκόσμιου καθήκοντος της διατήρησης της παγκόσμιας ενεργειακής ισορροπίας", δήλωσε ο Kobyakov είπε.

Οι συμφωνίες εντός του πλαισίου BRICS είναι ένα σημαντικό βήμα για την παροχή κυριαρχίας και ενεργειακής ασφάλειας, σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Οι μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες φυσικού αερίου συμμετέχουν επίσης στην επίλυση του παγκόσμιου ενεργειακού προβλήματος, είπε ο αξιωματούχος.
"Η περίπτωση με το φυσικό αέριο είναι πολύ παρόμοια.
Η διαφορά είναι μόνο ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες ικανές να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου για εξαγωγές
Μεγάλοι παγκόσμιοι παραγωγοί και καταναλωτές φυσικού αερίου είτε βρίσκονται ήδη στο BRICS είτε επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό", πρόσθεσε, στο πλαίσιο της 7ης Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ρωσικής κυβέρνησης και του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης