Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλεθρος στον Λίβανο - Το Ισραήλ βομβάρδισε την καρδιά της Βηρυτού - Θρίλερ με την τύχη του αρχηγού της Hezbollah Nasrallah

Όλεθρος στον Λίβανο - Το Ισραήλ βομβάρδισε την καρδιά της Βηρυτού - Θρίλερ με την τύχη του αρχηγού της Hezbollah Nasrallah
Για πρώτη φορά, στόχος των χτυπημάτων είναι ο ίδιος ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Sayyed Hassan Nasrallah
(upd) Ώρες απόλυτης αγωνίας και πολεμικής εκτράχυνσης κυλούν στη Μέση Ανατολή, καθώς ο ισραηλινός στρατός σφυροκόπησε το αρχηγείο της Hezbollah στα προάστια της Βηρυτού, με νέες αεροπορικές επιδρομές του.
Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στόχος των χτυπημάτων είναι ο ίδιος ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Sayyed Hassan Nasrallah.  
H κατάσταση της υγείας του ηγέτης της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου εκτυλίσσεται σε απόλυτο θρίλερ, με τις μεν ισραηλινές πηγές ασφαλείας να διαρρέουν ότι ο Nasrallah έχει πέσει νεκρός, ενώ τους, δε, αξιωματούχους της Hezbollah να διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του.
Όπως επισημάινουν χαρακτηριστικά οι αξιωματούχοι των IDF, εφόσον ο Nasrallah βρισκόταν στο εσωτερικό του κτηρίου που επλήγη, οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι ελάχιστες. 


Nωρίτερα, το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού επεσήμανε ότι αεροσκάφη F-35 πραγματοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιώντας βόμβες καταφυγής. 
Μέχρι στιγμής,  400 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια μετά το καταστροφικό ισραηλινό χτύπημα που στόχευσε τα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ στην Ντάχιε της Βηρυτού.
Ο ανταποκριτής του αραβικού δικτύου Mayadeen, που πρόσκειται στη Hezbollah μετέδωσε ότι η καταστροφή που προκλήθηκε από την επίθεση "είναι καταστροφική και πολλά κτίρια ισοπεδώθηκαν και έγιναν ένα με το έδαφος", καθώς οι προσπάθειες για τον καθαρισμό των ερειπίων και την αναζήτηση επιζώντων και τραυματιών συνεχίζονται.
Ενώ σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Ισραήλ ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση στα Νότια Προάστια της Βηρυτού λίγο πριν την εκτέλεσή της.
Μετά την επίθεση, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati υπογράμμισε ότι η ισραηλινή επίθεση αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση του Ισραήλ στις παγκόσμιες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.



Το τηλεοπτικό δίκτυο της Hezbollah , Al Manar μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30 τοπική ώρα.


Αν και προσώρας οι επίσημες αναφορές δεν επιβεβαιώνουν  ότι η ανώτατη ηγεσία της σιιτικής οργάνωσης αποτέλεσε τον στόχο των ισραηλινών πληγμάτων,  κάτι τέτοιο γίνεται ξεκάθαρο από τα ρεπορτάζ των ισραηλινών και αραβικών μέσων. 
Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Nasrallah είναι ακόμη συγκεχυμένες, αφού τα σωστικά συνεργεία του Υπουργείου Υγείας του Λιβάνου δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου. 
Ωστόσο από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Hezbollah για το περιστατικό.

Επισημαίνεται, ότι την ισραηλινή επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Hezbollah ενέκρινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu από την Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για να παρευρεθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Νετανιαχου.JPG
Η στιγμή που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δίνει το πράσινο φως για επίθεση στα κεντρικά της Hezbollah

Νεκρός ο υπαρχηγός της Hezbollah Hashim Safi al-Din

Την στιγμή που λαμβάνει χώρα ένα απίστευτο θρίλερ για την κατάσταση του αρχηγού της Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Hashim Safi al-Din, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της οργάνωσης που θεωρείτο το νούμερο 2 πίσω από τον Narsrallah, σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.
Πολλά ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν νωρίτερα ότι στόχος της σημερινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου και ότι ο ισραηλινός στρατός έκανε χρήση περίπου 50 τόνων πυρομαχικών στο πλήγμα κατά του αρχηγείου της οργάνωσης.



Hagari (IDF): Χτυπάμε μια τρομοκρατική οργάνωση ως κυριάρχο κράτος


Εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος των IDF αντιναύαρχος Daniel Hagari ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ότι το αρχηγείο ήταν «σκόπιμα χτισμένο κάτω από κτίρια κατοικιών» στη νότια περιοχή Dahieh της πόλης «ως μέρος της στρατηγικής της Hezbollah να χρησιμοποιεί τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».
«Το Ισραήλ κάνει αυτό που κάθε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο θα έκανε αν είχε μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή του στα σύνορά του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τον λαό μας, ώστε οι ισραηλινές οικογένειες να μπορούν να ζουν στα σπίτια τους, με ασφάλεια και σιγουριά» πρόσθεσε ο Hagari.


Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Netanyahu: Αν μας χτυπήσατε θα σας χτυπήσουμε - Ηχηρή αποδοκιμασία στον ΟΗΕ κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού

un71003036.jpg

Νωρίτερα, την ηχηρή αποδοκιμασία πληθώρας διπλωματικών αντιπροσωπειών συνάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, όταν αποπειράθηκε να εκφωνήσει την ομιλία κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλεσης του ΟΗΕ.
Ειδικότερα, όταν ο Netanyahu πήρε τον λόγο, είδε την αίθουσα της Ολομέλειας των Ηνωμένων Εθνών να αδειάζει -κυριολεκτικά- καθώς οι αντιπροσωπείες των αραβικών χωρών αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις βάρβαρες ισραηλινές επιχειρήσεις σε Λίβανο και Γάζα.
Κατά τη διάρκεια άλλης μιας εξόχως πολωτικής ομιλίας του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε το Ιράν να μην επιτεθεί άμεσα στο εβραϊκό κράτος.
«Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε», τόνισε σχετικά ο Netanyahu.
«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν όπου δεν μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ», πρόσθεσε με νόημα.
«Το Ισραήλ, πέρα ​​από το ότι αρνείται να οδηγηθεί ως πρόβατο σε σφαγή, θα αντεπιτεθεί», εξήγησε, συμπληρώνοντας: «Κερδίζουμε».
Παράλληλα, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι λειτουργεί κατευναστικά έναντι του Ιράν και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ», ώστε να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Επίσης, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν, ώστε να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί και να σταματήσει το πρόγραμμά του.

Προειδοποίηση Ιράν: Το πλήγμα του Ισραήλ στη Βηρυτό αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Το ισραηλινό πλήγμα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία–προπύργιο της Hezbollah, στα νότια προάστια της Βηρυτού, συνιστά μια "επικίνδυνη κλιμάκωση" που "αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού" ανέφερε η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο.
Στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η πρεσβεία γράφει ότι οι δράστες αυτής της "σφαγής" θα λάβουν "τη δίκαιη τιμωρία τους".

Πυραυλικές επιθέσεις των Houthis στο Ισραήλ

Στον απόηχο της ισραηλινής επιθετικότητας οι αντάρτες Houthis της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο τις ισραηλινές πόλεις Τελ Αβίβ και Ασκελόν καθώς και σε τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα με πυραύλους και drones.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.
Σειρήνες προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση ενεργοποιήθηκαν και ακούστηκαν εκρήξεις.
Ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, ο Yahya Saree, διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των σιιτών ανταρτών δεν θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες, αν δεν σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο.
«Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισραηλινού εχθρού για το αίμα των αδελφών μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο», δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που διέρχονταν από το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ αναχαίτισαν βλήματα που εκτόξευσε η σιιτική οργάνωση της Υεμενης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης