Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ): Δεν παρατηρούμε καμία αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ): Δεν παρατηρούμε καμία αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας
Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης κάλεσε τα μέλη της συμμαχίας να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στο Κίεβο και να μην υποκύπτουν στη «πυρηνική ρητορική»
Η Ρωσία δεν έχει αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, κάτι που θα απαιτούσε αντίστοιχες αλλαγές και στην πολιτική του ΝΑΤΟ σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σε συνέντευξή του στο Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ δεν έχει εντοπίσει καμία αλλαγή στην πολιτική της Ρωσίας που να "απαιτεί αλλαγές από την πλευρά [της συμμαχίας]."
Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης κάλεσε επίσης τα μέλη της συμμαχίας να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στο Κίεβο και να μην υποκύπτουν στη «πυρηνική ρητορική» που φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσία.
«Όποτε ενισχύουμε τη βοήθειά μας με τη μορφή νέων τύπων όπλων - αρμάτων μάχης, όπλων μεγάλου βεληνεκούς ή F-16 - οι Ρώσοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Απέτυχαν, και αυτό το τελευταίο παράδειγμα δεν θα αποτρέψει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ από το να βοηθήσουν την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Stoltenberg.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της παροχής όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν υπάρχει "μαγική λύση" που θα αλλάξει τα πάντα στο πεδίο της μάχης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου π Πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε τις παραμέτρους για την προσαρμογή του ρωσικού πυρηνικού δόγματος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της μόνιμης επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Μεταξύ των διευκρινίσεων είναι η αναγνώριση της υποστήριξης από μια πυρηνική δύναμη σε ένα μη πυρηνικό κράτος που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία ως επίθεση.
Ως εκ τούτου προβλέπεται η παροχή εγγυήσεων για πυρηνική απάντηση σε επίθεση σε σύμμαχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως η Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης