Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παραδοχή: Οι Ουκρανοί πιλότοι δεν μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα στον αέρα

Ωμή παραδοχή: Οι Ουκρανοί πιλότοι δεν μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα στον αέρα
Δεν τους το επιτρέπει η εκπαίδευση τους υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας της Ουκρανίας Ivan Gavrilyuk
Στην παραδοχή ότι οι Ουκρανοί πιλότοι των F-16 δεν μπορούν, έστω και προσωρινά, να αποκτήσουν πλεονέκτημα στον αέρα σε ορισμένες περιοχές προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ivan Gavrilyuk, ο οποίος απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην… εκπαίδευση των Ουκρανών.
«Όσον αφορά την εκπαίδευση σε αεροσκάφη F-16 ή σε άλλα αεροσκάφη των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, επειδή το να μάθουμε απλώς να πετάμε ένα αεροσκάφος δεν σημαίνει ότι θα πετύχουμε το επίπεδο που απαιτείται σήμερα στη μάχη.
Δηλαδή να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα προσωρινό πλεονέκτημα σε ορισμένους τομείς, για να μην αναφέρουμε ένα πλήρες πλεονέκτημα στον αέρα έναντι της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Gavrilyuk
Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ένας μικρός αριθμός Ουκρανών πιλότων συνεχίζει την εκπαίδευσή του στις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και τη Δανία.
Δεν διευκρινίζεται ακριβώς πόσοι πιλότοι εκπαιδεύονται στις βάσεις τους.
Δυτικοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν αρκετούς εκπαιδευμένους πιλότους για να πετάξουν μια πλήρη μοίρα F-16 μέσα σε λίγους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης