Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο: Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του Ugledar - Κατέρρευσαν 72η και 58η Ουκρανική Ταξιαρχία

Επίσημο: Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του Ugledar - Κατέρρευσαν 72η και 58η Ουκρανική Ταξιαρχία
Τα ρωσικά στρατεύματα διέρρηξαν τις γραμμές άμυνας της Ουκρανίας δυτικά και νότια της πόλης και επέκτεισαν τη θέση τους στο ανατολικό τμήμα
Την 1η Οκτωβρίου 2024, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο του φρουρίου Ugledar. 
Τα ρωσικά στρατεύματα διέρρηξαν τις γραμμές άμυνας της Ουκρανίας δυτικά και νότια της πόλης και επέκτεισαν τη θέση τους στο ανατολικό τμήμα.
Χτυπώντας την ουκρανική φρουρά, οι ρωσικές δυνάμεις έσφιξαν το καζάνι.
Την 1η Οκτωβρίου, πρόσφατα κοινοποιημένα πλάνα έδειχναν ρωσικές σημαίες να κυματίζουν στις βόρειες συνοικίες του Ugledar.
Περισσότερες ρωσικές σημαίες υψώθηκαν στο κέντρο της πόλης στα κτίρια της τοπικής διοίκησης:
Το βίντεο δείχνει ότι Ρώσοι στρατιώτες κινούνται ελεύθερα στους δρόμους της πόλης και δεν φοβούνται πλέον τις ουκρανικές επιθέσεις.
Εξασφαλίστηκε ο ρωσικός έλεγχος στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Οι υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαφύγουν μέσα από τα χωράφια βόρεια του Ugledar υπό βαρύ ρωσικό έλεγχο.
Κάποιοι αποφάσισαν να παραδοθούν για να σώσουν τη ζωή τους.
Οι επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων συνεχίζονται στο Ugledar, κυρίως στο βόρειο τμήμα της πόλης.
Αφού ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις καθαρισμού και ασφαλιστούν τα περίχωρα της πόλης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα επιβεβαιώσει επίσημα τον πλήρη έλεγχο του Ugledar.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν επιβεβαιώνουν ποτέ τις ήττες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά όλες οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν την αναπόφευκτη απώλεια του Ugledar.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις των ουκρανικών πηγών παρακολούθησης, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 700 στρατιώτες στις βαριές αστικές μάχες για το φρούριο, για να μην αναφέρουμε τις μονάδες που καταστράφηκαν στα οχυρά γύρω από το Ugledar που είχαν σκοπό να υπερασπιστούν την πόλη.
Τις κύριες απώλειες υφίστανται οι 72η και 58η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που διατάχθηκαν να υπερασπιστούν το Ugledar μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Η διοίκηση τους φέρεται να τους επέτρεψε να αποσυρθούν από την πόλη μόνο το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου, όταν η φρουρά περικυκλώθηκε πλήρως και σχεδόν ηττήθηκε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης