Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεγυμνώθηκε η ισραηλινή άμυνα - Το Iron Dome απέτυχε να εμποδίσει εκατοντάδες ιρανικούς πυραύλους (vid)

Ξεγυμνώθηκε η ισραηλινή άμυνα - Το Iron Dome απέτυχε να εμποδίσει εκατοντάδες ιρανικούς πυραύλους (vid)
Προκύπτουν ευλόγως ερωτήματα για τις πραγματικές δυνατότητες της ισραηλινής αεράμυνας και για το κατά πόσο θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε έναν πόλεμο πληρους κλίμακας...
Σε πολεμικό συναγερμό βρίσκεται όλη η περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε ισχυρή επίθεση κατά μεγάλων πόλεων του Ισραήλ με τουλάχιστον 180 πυραύλους, ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah, Hassan Nasrallah, καθώς και του αρχηγού της Hamas, Ismail Haniyeh, η οποία πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Τεχεράνης.
Η σχετική επίθεση διέφερε κατά πολύ από την αντίστοιχη του Απριλίου, καθώς αντί για drones και πυραύλους cruise, οι ιρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ταχύτερους βαλλιστικούς πυραύλους, που εν πολλοίς αιφνιδίασαν την ισραηλινή άμυνα.
Μάλιστα, σε πολυάριθμα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα πλήγματα στις πόλεις του Ισραήλ, καταδείχθηκε γλαφυρά ότι το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome απέτυχε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή σε άλλες περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε καθυστερημένα.
Αποδείχθηκε, έτσι ότι οι Ισραηλινοί εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, καθώς το πολυδιαφημισμένο σύστημα αεράμυνάς του, δεν κατάφερε να αποτρέψει μια μεσαίας κλίμακας επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.
Προκύπτουν, έτσι, ευλόγως ερωτήματα για τις πραγματικές δυνατότητες της ισραηλινής αεράμυνας και κατά πόσο θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε έναν πόλεμο πληρους κλίμακας ή απέναντι σε έναν αντίπαλο με ισχυρές επιχειρησιακές δυνατότητες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο Tass, το Ιράν βρήκε τον στόχο στο 80% των χτυπημάτων του κατά του Ισραήλ.

Ακολουθούν τα βίντεο με τις αποτυχίες του Iron Dome που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:






ShafaqNA: Ισχυρό χτύπημα στην αεροπορική βάση Nevatim - Χτυπήθηκαν 20 μαχητικά αεροσκάφη F-35

ισραελ-φ35.JPG

Παράλληλα, το ιρανικό πρακτορείο ShafaqNA ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης στο έδαφος του εβραϊκού κράτους χτυπήθηκαν περισσότερα από 20 αεροσκάφη F-35 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας - είδηση την οποία διαψεύδει το Ισραήλ...
Η ισραηλινή αεροπορική βάση Nevatim χτυπήθηκε, επίσης.

Tasnim: Το Ιράν έπληξε με σφοδρότητα τις ισραηλινές πλατφόρμες φυσικού αερίου στην Ashkelon


ferrfwwf.png

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι του ιρανικού στρατού που εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ έπληξαν πλατφόρμες αερίου που βρίσκονται κοντά στην πόλη Ashkelon, μετέδωσε με τη σειρά του το ιρανικό κρατικό πρακτορείο Tasnim.
«Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν πλατφόρμες αερίου στην Ashkelon», ανέφερε η πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα.
Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι η ισραηλινή στρατιωτική βάση Nevatim καταστράφηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης με πυραύλους.
Τουλάχιστον 20 μαχητικά F-35 επλήγησαν, τόνισε το πρακτορειό ειδήσεων.
Νωρίτερα, το KP.RU ανέφερε ότι το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε ισραηλινό έδαφος, με αποτέλεσμα να εκδοθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη χώρα.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) επιβεβαίωσε και επίσημα την πυραυλική επίθεση του ιρανικού στρατού στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κινήματος, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για τον θάνατο του αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Ismail Haniyeh, του Γενικού Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah, και του αναπληρωτή αρχηγού του IRGC, Abbas Nilforoushan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης