Τελευταία Νέα
Διεθνή

H WSJ εκθέτει το Ισραήλ: Σαρωτικό πλήγμα στην αεροπορική βάση του Nevatim - Χτυπήθηκε από δεκάδες ιρανικούς πυραύλους

H WSJ εκθέτει το Ισραήλ: Σαρωτικό πλήγμα στην αεροπορική βάση του Nevatim - Χτυπήθηκε από δεκάδες ιρανικούς πυραύλους
Η ανάλυση, της WSJ, δείχνει ότι το Ιράν εκτόξευσε 180 πυραύλους, εκ των οποίων οι 32 χτύπησαν την αεροπορική βάση της Ισραηλινής Αεροπορίας στη Nevatim
Ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν την αεράμυνα του Ισραήλ σε αρκετά σημεία και να προκαλέσουν ζημιές, συμπέρανε σε ανάλυσή της η εφημερίδα The Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, σε αντίθεση με την επίθεση του Απριλίου, η Τεχεράνη χρησιμοποίησε αποκλειστικά βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα πτήσης από τους πυραύλους κρουζ.
Η ανάλυση, όπως σημειώνει η εφημερίδα, δείχνει ότι το Ιράν εκτόξευσε 180 πυραύλους, εκ των οποίων οι 32 χτύπησαν την αεροπορική βάση της Ισραηλινής Αεροπορίας στη Nevatim.
Επιπλέον, τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών Mossad στο Τελ Αβίβ.
Σημειώνεται ότι οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι που χρησιμοποιεί το Ισραήλ είναι σημαντικά ακριβότεροι και λιγότεροι από τους ιρανικούς πυραύλους, γεγονός που υποχρεώνει τις αρχές του εβραϊκού κράτους να δίνουν προτεραιότητα στις περιοχές που πρέπει να προστατευτούν πιο έντονα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους ιρανικούς πυραύλους έφτασαν στους στόχους τους, η Τεχεράνη δεν κατάφερε να επιφέρει καίριο πλήγμα στις αμυντικές δυνατότητες του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης