Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκλήρωσε τη θητεία του ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Anatoly Antonov

Ολοκλήρωσε τη θητεία του ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Anatoly Antonov
Ο Πρέσβης Antonov εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ στις 31 Αυγούστου 2017
Ο Anatoly Antonov ολοκλήρωσε τη θητεία του στη θέση του πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιστρέφει στη Μόσχα τις επόμενες ώρες.
Αυτό ανέφερε στο TASS η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον το Σάββατο 5/10.
«Σήμερα στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Μόσχας - σημείωση TASS) το αεροπλάνο [με τον Anatoly Antonov επί του σκάφους] απογειώνεται», ανέφερε η διπλωματική αποστολή. Ο Πρέσβης Antonov εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ στις 31 Αυγούστου 2017.
Γεννήθηκε το 1955, αποφοίτησε από το MGIMO το 1978.
Το 2004-2011 ήταν επικεφαλής του Τμήματος για Θέματα Ασφάλειας και Αφοπλισμού του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Από το 2011 έως το 2016, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.
Τον Δεκέμβριο του 2016 διορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο Anatoly Antonov ηγήθηκε του έργου της ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από μια σχεδόν άνευ προηγουμένου επιδείνωση των διμερών σχέσεων λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ακολουθούν σταθερά μια αντιρωσική πορεία και εφαρμόζουν κυρώσεις και άλλους διάφορους περιορισμούς κατά της Μόσχας, καθώς και παρέχουν οπλισμό στο καθεστώς του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον εισάγει επίσης με συνέπεια διάφορους περιορισμούς κατά των Ρώσων διπλωματών που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2017, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν το Ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο και το 2018 στο Σιάτλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης