Τελευταία Νέα
Διεθνή

Melenchon: Η Hezbollah εκπροσωπεί τον λαό του Λιβάνου, να επιδείξουμε αλληλεγγύη στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Melenchon: Η Hezbollah εκπροσωπεί τον λαό του Λιβάνου, να επιδείξουμε αλληλεγγύη στους λαούς της Μέσης Ανατολής
Ο Jean-Luc Melenchon υπερασπίστηκε τη Hezbollah και κάλεσε τους φοιτητές να δείξουν αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, ενώ επέκρινε τη στάση της γαλλικής κυβέρνησης στις συζητήσεις για τη Μέση Ανατολή στα πανεπιστήμια
Ο Jean-Luc Melenchon, ηγέτης του γαλλικού αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, εξέφρασε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2025 την ισχυρή υποστήριξη τόσο για την παλαιστινιακή υπόθεση όσο και για τον Λίβανο κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συνάντησης στο Παρίσι.
Αντιδρώντας στις πρόσφατες επικρίσεις για φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στα γαλλικά πανεπιστήμια, ο Melenchon κάλεσε τους φοιτητές να αντισταθούν στις προσπάθειες να φιμώσουν τη συζήτηση για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.
Απαντώντας στα σχόλια του Υπουργού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Patrick Hetzel, ο οποίος καταδίκασε τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε ιδρύματα όπως το Sciences Po Paris ως αντίθετες με τις γαλλικές αρχές ουδετερότητας και ανεξιθρησκίας, ο Melenchon επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση για τη γεωπολιτική, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Γάζα, δεν ήταν προσβολή της κοσμικότητας.
«Το να μιλάμε για γεωπολιτική δεν είναι επίθεση στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους», είπε ο Melenchon.
«Καλώ τους φοιτητές να αψηφήσουν αυτή την απαγόρευση και να μιλήσουν, γιατί ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα».
Ο Melenchon βρήκε επίσης την ευκαιρία για να υπερασπιστεί τη Hezbollah, δηλώνοντας: «Η Hezbollah είναι συστατικό στοιχείο του λιβανικού λαού και δεν εξαρτάται από εμάς να αποφασίσουμε ποιος είναι καλό ή κακό συστατικό».
Σε μια δραματική έκκληση για δράση, ο Hezbollah προέτρεψε τους νέους να επιδεικνύουν παλαιστινιακές σημαίες «όπου είναι δυνατόν» ως ένδειξη αλληλεγγύης και περιφρόνησης.
Ζήτησε επίσης να συμπεριληφθούν οι λιβανέζικες σημαίες για να δείξουν υποστήριξη στον λιβανέζικο λαό, προσθέτοντας: «Ας ξέρουν οι Λιβανέζοι ότι δεν τους ξεχάσαμε ούτε τους αφήσαμε στη βία και τη δολοφονία του τρομακτικού γείτονά τους», σε μια αναφορά στο Ισραήλ.
Η ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς, με τον απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί όσο συνεχίζεται η βία.
Από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου (5/10), η ισραηλινή κατοχή έχει εξαπολύσει περίπου εννέα αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές στο νότιο Λίβανο προάστιο της Βηρυτού, όπως το Burj al-Barajneh, το Rweis, το συγκρότημα Sayyed al-Shuhada, οικισμός Al-Qaem και Choueifat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης