Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Αμβούργο και η Ελβετία παρέδωσαν στην Ουκρανία GCS-200 για αποναρκοθέτηση και απλούς ανιχνευτές ναρκών

Το Αμβούργο και η Ελβετία παρέδωσαν στην Ουκρανία GCS-200 για αποναρκοθέτηση και απλούς ανιχνευτές ναρκών

Εκπρόσωποι του έργου «Γερμανική Βοήθεια στην Ουκρανία» δήλωσαν ότι οι αρχές του Αμβούργου επιβεβαίωσαν τη μεταφορά τεσσάρων πλατφορμών GCS-200 στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Ελβετίας και η Γερουσία της γερμανικής πόλης του Αμβούργου παρέδωσαν πλατφόρμες αποναρκοθέτησης GCS-200 στην Ουκρανία.
Εκπρόσωποι του έργου «Γερμανική Βοήθεια στην Ουκρανία» δήλωσαν ότι οι αρχές του Αμβούργου επιβεβαίωσαν τη μεταφορά τεσσάρων πλατφορμών GCS-200 στην Ουκρανία.
Μηχανές αποναρκοθέτησης από το Αμβούργο παραδόθηκαν στην Ουκρανία σε διαφορετικές περιόδους.

Screenshot_1-59.jpg

Σύμφωνα με την απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου, που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, η πόλη διέθεσε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον εξοπλισμό.
Εκτός από τέσσερις πλατφόρμες αποναρκοθέτησης GCS-200, το Αμβούργο προμήθευσε επίσης 30 ανιχνευτές ναρκών.
Πρόσθετες παραδόσεις προγραμματίζονται για φέτος, συμπεριλαμβανομένων 20 στολών προστασίας από εκρήξεις και 10 χειριστών για τη μεταφορά και την καταστροφή εκρηκτικών μηχανισμών.
Η Ελβετία παρέδωσε επίσης πρόσφατα το πρώτο από τα τρία εξειδικευμένα συγκροτήματα αποναρκοθέτησης GCS-200 στην Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.
Μέχρι το τέλος του 2024, η Ουκρανία θα λάβει ένα άλλο συγκρότημα από Ελβετούς εταίρους και το 2025 ένα τρίτο.
Στις αρχές του 2022, δεν υπήρχε ούτε ένα συγκρότημα για μηχανοποιημένη αποναρκοθέτηση στο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης