Τελευταία Νέα
Διεθνή

Keir Starmer (Βρετανός πρωθυπουργός): Η Ρωσία υποχωρεί και αποδυναμώνεται όλο και πιο πολύ

Keir Starmer (Βρετανός πρωθυπουργός): Η Ρωσία υποχωρεί και αποδυναμώνεται όλο και πιο πολύ
«Αυτός ο πόλεμος απορροφά το 40% του προϋπολογισμού τους... Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία υπέστη τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό απωλειών μέχρι σήμερα», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Ο πόλεμος έχει αρχίσει να επιβαρύνει τη Ρωσία, υποστήριξε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Keir Starmer την Παρασκευή 18/10 στο Βερολίνο, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μεγάλοι δυτικοί σύμμαχοι σκοπεύουν να αυξήσουν σημαντικά τις στρατιωτικές δεσμεύσεις τους προς την Ουκρανία ή να προσφέρουν άμεση πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.
«Παρόλο που η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, είναι επίσης αλήθεια ότι η Ρωσία αποδυναμώνεται», ανέφερε ο Starmer.
«Αυτός ο πόλεμος απορροφά το 40% του προϋπολογισμού τους... Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία υπέστη τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό απωλειών μέχρι σήμερα», εξήγησε.
Ο Starmer ταξίδεψε στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz και τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron — με όλες τις πλευρές να επιμένουν ότι η υποστήριξή τους παραμένει ακλόνητη πριν από τη συνάντηση, χωρίς όμως να προσφέρουν νέες εγγυήσεις προς το Κίεβο.
Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy, παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του στους Ευρωπαίους ηγέτες, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει άμεση πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια, καθώς και άρση των περιορισμών στη χρήση των μακράς εμβέλειας πυραύλων για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
Μιλώντας από τη Βρετανική Πρεσβεία, ο Starmer δήλωσε ότι οι ηγέτες συζήτησαν τρόπους για να «επιταχύνουν την υποστήριξή τους» προς την Ουκρανία.
«Καθώς η Ουκρανία μπαίνει σε έναν δύσκολο χειμώνα, είναι σημαντικό να πούμε ότι είμαστε μαζί της», είπε ο Starmer.
«Είμαστε απόλυτα ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας και θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης