Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετός των... ημιαγωγών στη Wall – H Nvidia θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 4 τρισ. δολ.- Το ράλι της ΑΙ

Πυρετός των... ημιαγωγών στη Wall – H Nvidia θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 4 τρισ. δολ.- Το ράλι της ΑΙ
Η Nvidia έκλεισε την εβδομάδα (18/10) πάνω από 138 δολάρια ανά μετοχή, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 3,39 τρισεκατομμύρια δολάρια - Είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο μετά την Apple όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση
Αγοράστε στην πτώση…
Αυτό ήταν το επενδυτικό mantra γύρω από τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές μάζεψαν μετοχές που είχαν υποβαθμιστεί, οδηγώντας τη Nvidia σε υψηλό ρεκόρ.
Μια ισχυρή προοπτική για την Taiwan Semiconductor (TSM) ήταν αρκετή για να αναζωογονήσει τον ενθουσιασμό της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης επισκίασε τις υποτονικές προβλέψεις του προμηθευτή ημιαγωγών  ASML και τις αναφορές για ανώτατα όρια εξαγωγής προηγμένων ημιαγωγών AI σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.
Η Nvidia έκλεισε την εβδομάδα πάνω από 138 δολάρια ανά μετοχή, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 3,39 τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο μετά την Apple όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση.
Αλλά αυτό μπορεί να μην διαρκέσει…
Οι ειδικοί με τους οποίους μίλησα την περασμένη εβδομάδα λένε ότι υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι ο γίγαντας του κλάδου των ημιαγωγών θα είναι η πρώτη εταιρεία Big Tech που θα φτάσει σε αποτίμηση 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», μου είπε ο Ram Ahluwalia, Διευθύνων Σύμβουλος της Lumida Wealth Management, στο Yahoo Finance’s Catalysts.
«Η ζήτηση για ημιαγωγούς GPU (για κάρτες γραφικών) είναι μεγάλη και βλέπετε ότι οι πρώτοι χρήστες αρχίζουν να αποκτούν κάποια απόδοση της επένδυσης τους».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, τροφοδότησε το ράλι της μετοχής νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού περιέγραψε τη ζήτηση για τους νέους ημιαγωγούς Blackwell ως «τρελή»!
Ακόμη και εν μέσω της δραματικής υπεραπόδοσης της μετοχής, ο υπεύθυνος χαρτοφυλακίου στην  T. Rowe Price, Tony Wang, είπε ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να «υποτιμούν συνεχώς» τις δυνατότητες ανάπτυξης της Nvidia.
Βλέπει «εξαιρετική» ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη που καθιστά «σίγουρα δυνατό» ο γίγαντας των ημιαγωγών να περάσει πρώτα αυτό το όριο των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις επόμενες εβδομάδες, τα κέρδη από άλλες εταιρείες της ομάδας των Magnificent Seven θα δώσουν στους επενδυτές καλύτερη εικόνα για την κυριαρχία της Nvidia στην αγορά. Η Meta (META), η Amazon (AMZN), η Alphabet (GOOG, GOOGL) και η Microsoft (MSFT), που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των εσόδων του κατασκευαστή ημιαγωγών , έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-10-19_183225.png
Ευκαιρία για μια ολόκληρη γενιά

Το περασμένο τρίμηνο, οι δαπάνες της Meta, της Alphabet και της Microsoft ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Amazon είπε ότι οι δαπάνες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώτου εξάμηνου.
Ο αναλυτής της BofA, Vivek Arya, ο οποίος βλέπει τη Nvidia ως μια «επενδυτική ευκαιρία σε επίπεδο γενιάς», αύξησε τον στόχο τιμής του για τον κατασκευαστή ημηαγωγών στα 190 δολ. αυτή την εβδομάδα, προβλέπντας ένα ράλι σχεδόν 40% από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής (18/10).
Ο Arya και η ομάδα του ανέφεραν επίσης την ισχυρή προοπτική ζήτησης της Taiwan Semiconductor ως θετική.

Η TSMC - κορυφαίος προμηθευτής για τη Nvidia και άλλους κολοσσούς της Big Tech, συμπεριλαμβανομένης της Apple - προκάλεσε ένα ράλι σε όλο τον κλάδο αφού ανακοίνωσε άλμα άνω του 50% στα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο και προέβλεψε αύξηση εσόδων για ολόκληρο το έτος σχεδόν 30%.
Ασφαλώς, οι επιδόσεις του τρίτου τριμήνου της Big Tech θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για τη Nvidia και κλειδί για τη δυναμική της μετοχής βραχυπρόθεσμα.
Οποιαδήποτε αρνητική αναθεώρηση στα σχέδια δαπανών AI θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια για τη Nvidia και την ευρύτερη αγορά των ημιαγωγών.
Αλλά αν συμβεί αυτό, το sell-off μπορεί να μην διαρκέσει πολύ.
Ο ιδρυτής της Niles Investment Management, Dan Niles, μου πρόσφατα στο podcast Opening Bid της Yahoo Finance ότι παραμένει θετικός ια τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Nvidia.
«Έχετε αρκετά χρόνια επενδύσεων σε τεχνητή νοημοσύνη πριν φτάσετε στον κορεσμό ή σε ένα πιο ώριμο τοπίο για την τεχνητή  νοημοσύνη », είπε ο Niles. «Θα δείτε τα έσοδα της Nvidia να διπλασιάζονται τα επόμενα αρκετά χρόνια και νομίζω ότι θα δείτε τη μετοχή να διπλασιάζεται τα επόμενα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης