Τελευταία Νέα
Διεθνή

Izdeliye 305: Ο τρομερός ρωσικός πύραυλος που καίει τα τανκς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Σκοτώνει σαν .. .ελεύθερος σκοπευτής

Izdeliye 305: Ο τρομερός ρωσικός πύραυλος που καίει τα τανκς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Σκοτώνει σαν .. .ελεύθερος σκοπευτής
Ο πύραυλος Izdeliye 305 χρησιμοποιείται κυρίως από τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NM και Ka-52M
Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec ανακοίνωσε ότι ο καθοδηγούμενος πύραυλος πολλαπλών χρήσεων, γνωστός και ως Izdeliye 305 ή «Product 305», έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αντίδραση σε παρεμβολές στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.
Ο πύραυλος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός στην καταπολέμηση των εχθρικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, χτυπώντας με συνέπεια τους στόχους του.
Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της στο Telegram, η Rostec ανακοίνωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, το κανάλι ελέγχου του πυραύλου δεν έχει κατασταλεί ούτε μία φορά από τον ουκρανικό ηλεκτρονικό πόλεμο.

Έχει ακρίβεια ελεύθερου σκοπευτή

Αυτή η ικανότητα επιτρέπει στον πύραυλο να εκτελεί με συνέπεια ακριβή πλήγματα, καθιστώντας τον «ένα από τα πιο επιτυχημένα κατευθυνόμενα όπλα» στο οπλοστάσιο της Ρωσίας», γράφουν οι Eurasian Times.
 Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει ακρίβεια ελεύθερου σκοπευτή σε συνδυασμό με μια ισχυρή κεφαλή που μπορεί να στοχεύσει ένα ευρύ φάσμα εχθρικών δυνάμεων.
Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει διάφορα τεθωρακισμένα, οχυρώσεις, ακόμη και σκάφη.
«Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του πυραύλου είναι ο υψηλός βαθμός προστασίας από παρεμβολές και ηλεκτρονικό πόλεμο.
Μέχρι σήμερα, σε συνθήκες μάχης, δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις καταστολής του καναλιού ελέγχου του LMUR Product 305 κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης», πρόσθεσε η κρατική εταιρεία.

ka52.JPG

Κλειδώνει τον στόχο από το ελικόπτερο

Ο εν λόγω πύραυλος έχει διάφορους τρόπους επιχειρησιακής δράσης.
Μπορεί να κλειδώσει τον στόχο του ενώ είναι ακόμα τοποθετημένος στο ελικόπτερο και να επιχειρήσει αυτόνομα μετά την εκτόξευση.
Αυτό το χαρακτηριστικό βελτιώνει την επιχειρησιακή ευελιξία και μειώνει τον κίνδυνο για το πλήρωμα.
Στη λειτουργία τηλεχειρισμού, ο πύραυλος εκτοξεύεται προς συγκεκριμένες συντεταγμένες και αρχικά πετά με αδρανειακή πλοήγηση.
Καθώς πλησιάζει στον στόχο, το σύστημα υποδοχής ενεργοποιείται, μεταδίδοντας μια εικόνα στην οθόνη του χειριστή στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου.
Στη συνέχεια, ο χειριστής αναγνωρίζει τον στόχο και καθοδηγεί τον πύραυλος σε αυτόν.
Σε έναν τρίτο τρόπο, ο πύραυλος εκτοξεύεται αδρανειακά προς τις κατά προσέγγιση συντεταγμένες του στόχου.
Καθώς πλησιάζει στον στόχο, το σύστημα υποδοχής παρέχει στον χειριστή μια ζωντανή εικόνα του εδάφους.
Ο χειριστής αναγνωρίζει τον στόχο και ο πύραυλος προσαρμόζει την τροχιά του για να εξασφαλίσει ένα άμεσο χτύπημα.

lmur.JPG

Ο Izdeliye 305 είναι το πιο σύγχρονο όπλο κατά τεθωρακισμένων της Ρωσίας.

Κατασκευάζεται από την KB Mashinostroyeniya, μια εξέχουσα αμυντική εταιρεία με έδρα τη Μόσχα υπό την κρατική Rostec γνωστή για την ανάπτυξη μιας σειράς πυραυλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Iskander, Shturm, Ataka και Igla.
Τον άκρως αποτελεσματικό πύραυλο φέρουν τα ελικόπτερα Mi-8MNP-2 που χρησιμοποιείται για ειδικές επιχειρήσεις και τα εκσυγχρονισμένα επιθετικά Mi-28NM και Ka-52M (Αλιγάτορας).
Με βάρος περίπου 105 κιλά, ο πύραυλος LMUR είναι βαρύτερος από τους παραδοσιακούς αντιαρματικούς πυραύλους της Ρωσίας που εκτοξεύονται από ελικόπτερα, οι οποίοι έχουν γενικά το μισό βάρος τους.
Έχει βεληνεκές έως και 15 χιλιόμετρα, διπλάσια απόσταση από άλλα παρόμοια ρωσικά αντιαρματικά όπλα.
Αυτό το βελτιωμένο βεληνεκές του επιτρέπει να εμπλέκεται με στόχους πέρα από τη γραμμή όρασης, γεγονός που προσφέρει ένα τακτικό πλεονέκτημα σε καταστάσεις μάχης.

izdeliye_c.JPG

Η Βρετανία παραδέχεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη συντριβή της ουκρανικής αντεπίθεσης το 2023

Ο πύραυλος έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά στην Ουκρανία, με τις Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών να αναγνωρίζουν ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη συντριβή της αντεπίθεσης το 2023 που υποστηρίχθηκε ενεργά από το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι πύραυλοι LMUR που αναπτύχθηκαν από τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52M είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης.
Ο πύραυλος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε στρατιωτικά φόρουμ στη Ρωσία και στον Περσικό Κόλπο το 2021.
Επιχειρησιακός στον ρωσικό στρατό έγινε στα τέλη του 2022 ενώ νωρίτερα είχε δοκιμαστεί εναντίον διάφορων στόχων στη Συρία.
Ο LMUR είναι εξοπλισμένος με μια κεφαλή κατακερματισμού 25 κιλών υψηλής εκρηκτικότητας που στεγάζεται στο πλαίσιο των 105 κιλών.
Το σύστημα καθοδήγησής του περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αδρανειακής-δορυφορικής πλοήγησης και θερμικής απεικόνισης, μαζί με ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας που επιτρέπει τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και τη χειροκίνητη καθοδήγηση.
Αυτός ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί σε καθορισμένες συντεταγμένες και χρησιμοποιεί το σύστημα θερμικής απεικόνισης του για να ανιχνεύσει και να κλειδώσει σε στόχους κατά την τελική φάση της πτήσης του, διασφαλίζοντας ακριβή χτυπήματα.


www.bankiingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης