![Παραμένει το πολιτικό χάος στην Βουλγαρία - Πρόωρες βουλευτικές εκλογές για 7η φορά μέσα σε 4 χρόνια](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/bc8178ae33eaff92499073c2b8128ba8_XL.jpg)
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό GERB του πρώην πρωθυπουργού της Βουλγαρίας συγκεντρώνει ποσοστό 26%
Πρόκειται για τις έβδομες βουλευτικές εκλογές τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό GERB του πρώην πρωθυπουργού της Βουλγαρίας συγκεντρώνει ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου.
Ακολουθούν ο κεντρώος συνασπισμός «Συνεχίζουμε τις Αλλαγές-Δημοκρατική Βουλγαρία» με 15%, το υπερεθνικιστικό και φιλορωσικό κόμμα «Αναγέννηση» με 14%, η «Συμμαχία για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες» (το κόμμα της τουρκικής μειονότητας στην Βουλγαρία) με 8%, το «ΚΔΕ – Νέα αρχή» με 7%, το «Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα» με επίσης 7% και το αντισυστημικό «Υπάρχει τέτοιος λαός» (ITN) με 4,5%.
Το όριο για να εισέλθει κάποιο κόμμα στη Βουλή είναι στο 4%.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών