Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα θεωρία συνωμοσίας από το στρατόπεδο Kamala Harris – Αναζητούν σκάνδαλο Russiagate για τον Trump

Νέα θεωρία συνωμοσίας από το στρατόπεδο Kamala Harris – Αναζητούν σκάνδαλο Russiagate για τον Trump
Το κατεστημένο έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο τον Elon Musk αυτή την εβδομάδα, με το Associated Press να ισχυρίζεται ότι μια «ανώνυμη πηγή» τους επιβεβαίωσε ότι ο Musk είχε τακτικές τηλεφωνικές κλήσεις με τον Putin από το 2022
Οι σημερινοί δημοσιογράφοι, όπως και οι δικηγόροι, έχουν τη συνήθεια να μπερδεύουν τους πολιτικούς με σκοπό να βρουν αδυναμίες παρά να βρουν την πραγματική αλήθεια ενός θέματος.
Επίσης συχνά κάνουν ερωτήσεις γνωρίζοντας ήδη τι είδους απάντηση πρόκειται να λάβουν.
Για παράδειγμα, κάθε φορά που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια «ερώτηση» σχετικά με υποτιθέμενη συμπαιγνία μεταξύ Donald Trump και Vladimir Putin, ο στόχος δεν είναι να λάβουν μια ειλικρινή απάντηση, αλλά να επαναλάβουν τη θεωρία συνωμοσίας όσο πιο συχνά γίνεται, ώστε η κατηγορία να παραμένει ενσωματωμένη στη συλλογική συνείδηση.
Αυτό συνέβη για άλλη μια φορά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των BRICS που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν της Ρωσίας.
Το να κάνεις σκληρές ερωτήσεις είναι ένα πράγμα - αλλά το να παρουσιάζεις κατηγορίες χωρίς κανένα στοιχείο που να τις υποστηρίζει είναι άλλο.

Αναζητούν Russiagate

Τα μέσα ενημέρωσης των Δημοκρατικών έχουν επιχειρήσει πολλάκις να ενισχύσουν την αφήγηση ενός Russiagate.
Τόσο ο Trump όσο και ο Putin έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση και όλα τα «στοιχεία» που υποτίθεται ότι συνδέουν τον Trump με τον Putin έχουν αποκαλυφθεί ως κατασκευασμένα.
Μετά από σχεδόν μια δεκαετία εντατικού ελέγχου, εάν υπήρχε οποιαδήποτε νόμιμη συμπαιγνία μεταξύ Trump και Ρωσίας, θα είχε βρεθεί μέχρι τώρα.
Ο Putin επεσήμανε γρήγορα ότι οι έρευνες των Αμερικανών αξιωματούχων δεν βρήκαν συμπαιγνία με τον Trump και ότι οι ισχυρισμοί είναι ανοησίες.
Αυτό θα έπρεπε να είναι το τέλος, αλλά και πάλι, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, ενδιαφέρονται για τις αφηγήσεις.

Και ο Elon Musk στο «κάδρο»

Το κατεστημένο έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο τον Elon Musk αυτή την εβδομάδα, με το Associated Press να ισχυρίζεται ότι μια «ανώνυμη πηγή» τους επιβεβαίωσε ότι ο Musk είχε τακτικές τηλεφωνικές κλήσεις με τον Putin από το 2022.
Και πάλι, τίποτα από αυτά δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένα στοιχεία και ο στόχος των μέσων ενημέρωσης είναι απλώς να φυτέψουν την ιδέα εκεί έξω στο μυαλό του κοινού σαν να σημαίνει ότι κάτι κακό συμβαίνει.
Ο Musk είναι ιδιώτης, όχι κυβερνητικός αξιωματούχος και έχει το δικαίωμα να μιλά με όποιον θέλει.
Δεν αποτελεί έκπληξη για έναν διεθνή επιχειρηματία να έχει επαφή με παγκόσμιους ηγέτες για πολλούς λόγους.
Για να μην αναφέρουμε, οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία (επίσημα), αλλά τα ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν να είναι έτσι.

Οι απαντήσεις Putin

Ο Putin μίλησε εκτενώς για τους λόγους της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι ήταν η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην πυροδότηση της Επανάστασης του Μαϊντάν το 2014 που οδήγησε στην απόφαση της Ρωσίας να πάει σε πόλεμο.
Υποστήριξε επίσης ότι ξένα στρατιωτικά στοιχεία από χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι «έχουμε επίγνωση» τι πραγματικά συμβαίνει.
Ο Ρώσος ηγέτης φαίνεται να προτείνει εδώ ότι εάν η Ουκρανία μπορεί να προσκαλέσει ξένες δυνάμεις στον πόλεμο, τότε μπορεί να κάνει και η Ρωσία.
Όσο για την παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία, ο Putin δεν το αρνείται.
Δορυφορικές εικόνες και μερικά βίντεο που διέρρευσαν φαίνεται να δείχνουν Βορειοκορεάτες στρατιώτες σε περιοχές εκπαίδευσης κοντά στην ανατολική ακτή της Ρωσίας, αλλά αυτό απέχει χιλιάδες μίλια από το ουκρανικό μέτωπο.
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι Βορειοκορεάτες πολεμούν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.
Εάν αυτό καταλήξει να είναι η πρόθεση, τότε ναι, θα θεωρούνταν κλιμάκωση από το ΝΑΤΟ, αλλά όχι απαραίτητα σκεπτικό για να μπουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.
Μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε αμέσως παγκόσμιο πόλεμο, ένα αποτέλεσμα για το οποίο οι Ουκρανοί είναι σίγουρα απελπισμένοι καθώς οι αμυντικές τους γραμμές καταρρέουν, αλλά όχι ένα αποτέλεσμα που η πλειοψηφία των Αμερικανών και των Ευρωπαίων είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης