Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία) για Βορειοκορεάτες στρατιώτες: Οι Δυτικοί πολεμούν ήδη στο πλευρό των Ουκρανών

Lavrov (Ρωσία) για Βορειοκορεάτες στρατιώτες: Οι Δυτικοί πολεμούν ήδη στο πλευρό των Ουκρανών
Οι δυτικοί στρατιώτες δραστηριοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία, είναι μέρος του υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσίας είπε ο Lavrov.
Δυτικοί μισθοφόροι, εθελοντές και στρατιωτικοί εκπαιδευτές πολεμούν και μάχονται για την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
«Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα παράσχει συγκεκριμένα δεδομένα ότι μέλη των δυνάμεων από δυτικούς στρατούς πολεμούν στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Υπάρχουν μισθοφόροι και λεγόμενοι εθελοντές, καθώς και εκπαιδευτές, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο όπλα μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής, αλλά και ουκρανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
Χωρίς αυτούς τους ειδικούς και τα δεδομένα των δυτικών δορυφορικών πληροφοριών τους, τα οποία οι Ουκρανοί προφανώς δεν διαθέτουν, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πυραύλους και να προγραμματίσουν τις πτήσεις τους» επισήμανε ο Lavrov, ερωτηθείς για την αντίδραση της Ρωσίας στην ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως απάντηση στην υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία.
«Οι δυτικοί στρατιώτες δραστηριοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία.
Είναι μέρος του υβριδικού πολέμου που διεξάγουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της χώρας μας και το γνωρίζουμε καλά» είπε ο Lavrov.
Μιλώντας για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, ο Lavrov τόνισε ότι η Ρωσία είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η συνθήκη εταιρικής σχέσης τους ήταν ανοιχτά διαθέσιμη και «το πλήρες κείμενο έχει δημοσιευτεί».
«Δεν παραβιάζει σε καμία περίπτωση κανένα διεθνές δίκαιο γιατί προβλέπει, μεταξύ άλλων, αμοιβαία υποστήριξη σε περίπτωση που κάποιο από τα μέρη αντιμετωπίσει στρατιωτική επίθεση.
Έτσι, η θέση μας είναι απολύτως ειλικρινής και ανοιχτή εδώ, ενώ οι δόλιες δηλώσεις των δυτικών χωρών ότι θα στείλουν στρατεύματα με κάποιο πρόσχημα δεν είναι παρά μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν αυτό που ήδη κάνουν» επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης