Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν οι παράνομες δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία - Η εταιρεία φυσικού αερίου Sibur ξεπάγωσε τα assets στην Ευρώπη

Καταρρέουν οι παράνομες δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία - Η εταιρεία φυσικού αερίου Sibur ξεπάγωσε τα assets στην Ευρώπη
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης απέσυρε τη δέσμευση των λογαριασμών της Sibur International

Η εταιρεία Sibur κατάφερε να ξεπαγώσει τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία της θυγατρικής της Sibur International, οι λογαριασμοί της οποίας είχαν δεσμευθεί με βάση αναξιόπιστο υλικό στο διαδίκτυο, όπως επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας στο ρωσικό πρακτορείο TASS.
Το EU Reporter ανέφερε νωρίτερα επικαλούμενο πηγές, ότι στις 21 Ιουνίου 2024, τα περιουσιακά στοιχεία της αυστριακής Sibur International (τμήμα εξαγωγών της Sibur) δεσμεύτηκαν βάσει προσφυγής του αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο λόγος για τους περιορισμούς ήταν ψευδή δημοσιεύματα στο The Insider (που αναγνωρίζεται ως ξένος πράκτορας στη Ρωσία) ότι η Sibur Holding φέρεται να βρίσκεται υπό τον έλεγχο ατόμων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων της ΕΕ.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο, το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης απέσυρε τη δέσμευση των λογαριασμών της Sibur International, διαπιστώνοντας ότι η θέση του αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορούσε να θεωρηθεί αιτιολογημένη ή επαληθευμένη.
Η Sibur είναι η μεγαλύτερη καθετοποιημένη εταιρεία επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετροχημικών προϊόντων στη Ρωσία, η οποία ενώνει διάφορες εγκαταστάσεις παραγωγής σε διάφορες ρωσικές περιοχές.
Η εταιρεία πωλεί προϊόντα σε καταναλωτές στο σύμπλεγμα καυσίμων και ενέργειας, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις κατασκευές, στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, στη χημική βιομηχανία και σε άλλες βιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης