Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Γεωργία με «συνέπειες» καλώντας την να ... ανατρέψει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Γεωργία με «συνέπειες» καλώντας την να ... ανατρέψει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αποκλείσουν «περαιτέρω συνέπειες κατά της κυβέρνησης της Γεωργίας»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν τη Γεωργία με «περαιτέρω συνέπειες» εάν οι αρχές της χώρας δεν αλλάξουν την «αντιδημοκρατική πορεία» τους, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Matthew Miller.
«Φέτος, έχουμε σταθερά καλέσει την κυβέρνηση της Γεωργίας να εγκαταλείψει τις αντιδημοκρατικές ενέργειες και να επιστρέψει στον ευρω-ατλαντικό δρόμο», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του State Department, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης.
Ο Miller υπογράμμισε, επίσης, ότι σε περίπτωση άρνησης λήψης περαιτέρω μέτρων και αλλαγής της πολιτικής πορείας της χώρας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αποκλείσουν περαιτέρω συνέπειες κατά της κυβέρνησης της Γεωργίας.
Επισημαίνεται ότι τόσο η Ουάσινγκτον, όσο και οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε αναστάτωση, μετά τη νίκη του κυβερνώντος φιλορωσικού κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο» στη Γεωργία, το οποίο έλαβε 54,2%, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην εξουσία, παρότι δεν αναμένεται να λάβει την πλειοψηφία (113 από τις 150 έδρες) που ήθελε για να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά ηχηρή αποδοκιμασία των εκβιασμών και των πιέσεων, που ασκήθηκαν από ΕΕ και ΗΠΑ, σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενόψει των αμερικανικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου και εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης