Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση σταθμός από τον Pierre de Gaulle: Η Ρωσία μπορεί χωρίς την Ευρώπη, η Ευρώπη και η Γαλλία δεν μπορούν χωρίς τη Ρωσία

Παρέμβαση σταθμός από τον Pierre de Gaulle: Η Ρωσία μπορεί χωρίς την Ευρώπη, η Ευρώπη και η Γαλλία δεν μπορούν χωρίς τη Ρωσία
«Η συνεργασία με τη Ρωσία είναι αναγκαία για την Ευρώπη και τον κόσμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευημερία των λαών», εκτίμησε ο εγγονός του Γάλλου στρατάρχη
Η Ευρώπη και η Γαλλία δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τη Ρωσία, ενώ η Ρωσία μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τις ευρωπαϊκές χώρες , εκτίμησε ο Pierre de Gaulle σε μια παρέμβαση σταθμό που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Αυτή η τοποθέτηση έχει βέβαια ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για τον εγγονό του ιδρυτή της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Στρατηγού Charles de Gaulle, που μίλησε κατά την έναρξη έκθεσης στο Ρωσικό Πνευματικό και Πολιτιστικό Ορθόδοξο Κέντρο (RSOCC) στο Παρίσι - εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΕΣΣΔ και Γαλλίας.
«Όλη η πολιτική και οικονομική εμπειρία δείχνει ότι η Ρωσία μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ευρώπη, ενώ η Ευρώπη και η Γαλλία δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τη Ρωσία», σημείωσε ο de Gaulle.
Κατά τον ίδιο, «η συνεργασία με τη Ρωσία είναι αναγκαία για την Ευρώπη και τον κόσμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευημερία των λαών».
«Θεωρώ καθήκον μου να εξηγήσω αυτό το γεγονός στους Γάλλους, τους Ευρωπαίους και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο εγγονός του ιστορικού ηγέτη της Γαλλίας.
Στις 28 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της ΕΣΣΔ -της οποίας η Ρωσία αποτελεί το διάδοχο σχήμα- και της Γαλλίας.

κηαλινιν.JPG
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΣΔ από το 1919 εώς το 1946, Mikhail Kalinin

Την ημέρα αυτή, πριν από έναν αιώνα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Υπουργών της Γαλλίας, Edouard Herriot, απέστειλε τηλεγράφημα στον πρόεδρο της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΣΔ, Mikhail Kalinin, εκφράζοντας την πρόθεσή του να «εμπεδώσει κανονικές διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση της Σοβιετικής Ένωσης μέσω αμοιβαίας ανταλλαγής πρεσβευτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης